Välivuosi vai lopullinen kuolinisku?

Kevät on jo pitkällä, eikä Big Brotherin tulevaisuudesta ole vielä tietoa. Mitä pidemmälle kevät menee, sen pahemmalta alkaa näyttää.

Pian on jo vappu, eikä Big Brotherin uuden kauden hakua ole vielä aloitettu. Alkaa näyttää entistä todennäköisemmältä, että ainakaan perinteistä BB-kautta ei tänä vuonna nähdä. Mitä vaihtoehtoja vielä on sitten jäljellä?

Yksi vaihtoehto jo viime syksynä julkisuuteen lipsahtanut tieto "Second chance" -kaudesta, joka tuli julki viime vuoden alkuperäisasukas Jussin blogikirjoituksesta. Jussin paljastusta ei vahvistettu, eikä asiasta ole sen koomin kuultu lisää. Uuden kauden vahvistumisen viivästyminen - jos tästä on kyse - viittaisi siihen, että ehkä toista mahdollisuutta vanhoille asukkaille suunniteltaisiin. Tällöin ei tarvittaisi aikaa vievää hakuprosessia käydä läpi.

Toinen mahdollisuus on toinen julkkiskausi, mutta mielestäni tälle todennäköisyydet ovat olemattomat. Ainoa suomalainen Julkkis-BB oli suuri floppi vuonna 2013, eikä siihen varmaankaan haluta lähteä, kun tuoreessa muistissa on myös viime vuoden normikauden epäonnistuminen. Asukkaat julkkiskaudelle voitaisiin kutsua samaan tapaan kuin vanhat asukkaat, joten tässäkään perinteistä hakuprosessia ei tarvittaisi.

Kolmas vaihtoehto olisi sitten Big Brotherin peruminen ainakin tältä kaudelta tai peräti koko BB:n kuoppaaminen Suomessa. Aika alkaa käydä vähiin ja kelvollisen normikauden toteuttaminen tulee aina vain vaikeammaksi, mitä lähemmäs kesää mennään. Toki aina on mahdollista, että kauden aloitusta siirrytään, mutta kyse on kuitenkin vain viikoista, korkeintaan kuukaudesta, jos kausi halutaan tämän vuoden puolella myös loppuun. Asukkaiden hakuprosessi on kuitenkin erittäin tärkeä osa Big Brotheria, joten tässä ei soisi hätäiltävän, koska asukkaat pitkälti tekevät kauden.

Mikä sitten viivyttää tietoa Big Brotherin tulevaisuudesta? Mitään varmaa tietoa ei minulla ole tästä saatavissa, kyse on vain arvailuista. Onko neuvottelut osapuolten kesken vielä kesken, vai viivyttääkö käytännön järjestelyitä muutokset tuotantoryhmässä? Huhtikuun alussa kerrottiin, että Mikko Räisänen on siirtynyt pois Endemolilta ja Big Brother on tuottaajaa vailla. Tiettävästi Kim Sainion pesti tuotantoyhtiössä jatkuu, mutta onko niin, että tärkeän tuottajan vakanssin ollessa auki mitään suunnitelmia ei ole voitu tehdä.

Välivuosi voisikin olla varteenotettava vaihtoehto etenkin, jos uusi tuotantoporukka ottaisi homman haltuun. Tällöin olisi yli vuosi aikaa suunnitella sellaista BB-kautta, jota fanit ovat vuosia toivoneet. Toiveissa olisi onnistunut kausi, jossa palikat olisivat kohdallaan, eikä syksyisin tarvitsisi märehtiä sitä, kuinka tuotanto jälleen sössii kaiken. Vai siirretäänkö Endemolilla resurssit muihin tuotantoihin tuottajan lähdettyä ja unohdetaan Big Brother Suomessa lopullisesti?

Valitettavaa, että tiedottaminen asiasta on venynyt näin pitkälle. Olisi edes tieto johonkin suuntaan, vaikka se olisi tieto Big Brotherin tarun päättymisestä. Ei tarvitsisi elää ainakaan epätietoisuudessa, joka on yleensä se kaikkein pahin. Asialle ei kuitenkaan voi tällä hetkellä mitään, mutta toivotaan, että kuulisimme jotain ennen ensimmäisiä helteitä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.