Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

BB Plazan pelastaminen oli kulttuuriteko

BB-fanit ovat saaneet kesän ajan olleet kuin tulisilla hiilillä, sillä heidän tärkein fanituksen viestintäkanavansa BB Plaza oli lopetusuhan alla. Kesän kuumimmilla helteillä saatiin kuitenkin ilouutisia, kun kerrottiin, että BB Plazan rahoitus oli turvattu ja toiminta jatkuu. Tämä oli todellinen kulttuuriteko.

Kesän suurin huoli väistyi BB-faneilta, kun BB Plazan jatko varmistui. Oli todella hyvä kuulla, että joillakin riittää intoa pelastaa vapaaehtoispohjalta toimiva sijoitus ja kaivaa omaa kuvettaan. Vaikka emme tiedä näiden mysteerirahoittajien taustoja, usko toimintaan palautui kertaheitolla. Vielä alkukesästä näytti pahalta.

Joitakin teknisiä ja muita ongelmia on ollut, niistä parempana domainin "varastaminen" sen vanhehduttua. Valitettavasti ylläpitäjiltä ilmeisesti unohtui kaikessa hässäkässä uudistaa domain ja bbplaza.net oli mennyttä. Onneksi uusi domain www.bbplaza.org saatiin nopeasti toimintaan ja sivut näkyivät jälleen. Sen tarkemmin tietämättä taustoja on kyllä domainin tarjoajaltakin varsin epäilyttävää toimintaa, että antaa tuosta vain menettää domainin, mutta ei tästä sen enempää.

Joka tapauksessa on hieno juttu, että BB Plazalle saatiin jatkoa. Se on ollut faneille elintärkeä ja etenkin BB Plazan keskustelupalsta on varsinainen BB-tiedon aarreaitta. En usko, että missään muualla on dokumentoitu niin tarkasti Suomen Big Brotherin tapahtumia vuosien varrelta mm. liveketjuihin. Paljon olisi jäänyt pimentoon tai unohtunut ilman BB Plazaan, jos jouduttaisiin tukeutumaan pelkstään Subin lähetyksiin tai nettisivuihin.

Väitän, että BB Plazan toiminnan jatkuminen on hyvä uutinen Subille ja Suomen Big Brotherille, sillä kiinnostus formaattia kohtaan on varmasti monella kasvanut Plazan ansiosta. Ilman BB Plazaa Big Brotherin katsomisesta puuttuu jotakin ja monelta saattaisi jäädä uusi kausi katsomatta jo tutun fanisivuston puuttumisen vuoksi.

Tässä vaiheessa on hyvä kiittää Plazan ahkeria ylläpitäjiä (rink ja Spencer etunenässä) sekä palstan lukuisia moderaattoreita hyvästä työstä. Ilman teitä olisi iso pala Big Brother -kulttuurista kadoksissa. Eikä sovi unohtaa Plazan noin 5000 rekisteröitynyttä käyttäjää (tilanne 2.8.2014) ja tuhansia vierailijoita, joita ilman faniyhteisö ei olisi yhteisö. Kiitos teille ja yli puolesta miljoonasta viestistä BB Plazan keskustelupalstalle!

Toivotamme onnea ja pitkää tulevaisuutta BB Plazalle uusien rahoittajien turvin - uskollisia faneja unohtamatta. Pitäkää lippu korkealla!

Tiedoksi: Big Brother fanisivusto ja BB Plaza ovat kaksi täysin eri sivustoa, eikä meillä ole mitään tekemistä BB Plazan uuden rahoituksen tai uuden palvelimen suhteen. Uutisoimme vain hyvän tavan mukaisesti tilanteen etenemisestä, kun aloitimme BB Plazan kohtalon seurannan kesän alussa.

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kysely

Nelonen julkisti Big Brother 2019 -juontajat. Kuka heistä on sinun suosikkisi?

Sivuston sisältö ja tekninen toteutus © 2014 Jarkko Nieminen.
Big Brother Suomi materiaali © 2014 Sub / MTV Oy & Endemol Finland Oy.