Murhamysteeri BB-talossa - Kuka on murhaaja?

Viikkotehtävässä BB-talossa on tapahtunut murha. Asukkaiden keskuudesta valittujen uhrien on selvitettävä, kuka murhaaja on. Viikkotehtävän panoksena on häätöäänestykseen joutuminen.

Yhdeksäs viikkotehtävä käynnistyi myöhään keskiviikkoiltana. Asukkaat oli käsketty pois makuuhuoneesta ja makuuhuoneen ovi oli lukittu. Big Brother soitti taloon musiikkia monta kappaletta ja samanaikaisesti asukkaita kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen. Mitä ilmeisimmin pk-huonekäynnit liittyivät tulevaan viikkotehtävään.

Uudessa viikkotehtävässä BB-talon asukkaat ratkovat murhamysteeriä. BB-talossa on yksi murhaaja, jonka katsojat ovat valinneet nettiäänestyksellä BB-nettisivuilla tällä viikolla. Murhaaja ei saa paljastua tai tämä asukas joutuu häätöäänestykseen tällä viikolla.

Osa BB-talon asukkaista tulee olemaan murhaajan uhreja, jotka murhaaja saa päättää. Uhrien tehtävänä on selvittää, kuka heidät murhasi. Mikäli oikea murhaaja saadaan selville, hän on siis häätöäänestyksessä. Jos taas uhrit syyttävät väärää asukasta murhasta, joutuvat uhrit ja tämä viaton syytetty tämän viikon häätöäänestykseen.

Murhamysteerin selvittäminen jatkuu aina sunnuntain Talk Show'hun saakka. Murhaajana tai uhrina ei voi olla Dani, joka on jo häätöäänestyksessä sääntörikkomuksensa vuoksi. Viikkotehtävään eivät myöskään osallistu Operaatio syysmyrskyssä olevat Andte, Jonathan ja Pertti, eivätkä he siis voi olla murhaaja tai uhreja.

Big Brother antoi uuden viikkotehtävän putkipostilla, jossa kerrottiin, että murhaaja on jo BB-talossa ja hänellä on yksi uhri. Asukkailla alkoi kova spekulaatio, mitä tehtävä tarkoittaa ja ketkä ovat missäkin roolissa. Asukkaat alkoivat myös pohtimaan, kuka olisi mahdollinen murhaaja.

Viikkotehtävään ei ole ensimmäistä tehtävänantoa tarkempaa ohjeistusta annettu esimerkiksi sen suhteen, miten murhaajaa voi arvuutella ja pitääkö murhaajan tehdä jotakin, että se saa uhrinsa murhattua.

Ainakin osa asukkaista sai todennäköisesti viikkotehtävään liittyvää tietoa päiväkirjahuoneesta aiemmin illalla, mutta mitä pk-huoneessa on tapahtunut, sitä ei ole katsojille kerrottu. Asukkaathan eivät saa puhua päiväkirjahuoneen asioista, elleivät he saa siihen erikseen lupaa.

Tehtävänannon jälkeen makuuhuoneen ovi pysyi yhä lukittuna ja asukkaat spekuloivat myös, mitä siellä on. Ilmoille heitettiin, että siellä on jotakin murhaan liittyvää rekvisiittaa tai että asukkaat joutuvat nukkumaan arkuissa. Jussi K. muisti kesken kaiken speloinnin myös päivätehtävän, jossa he tekivät rikosaiheisella koristeilla koristeltuja kakkuja.

Jonkin aikaa odoteltuaan, Big Brother avasi makuuhuoneen, jonne oli ilmaantunut rikospaikka. Yksi murhapaikka oli heti makuuhuoneen oviaukosta tultaessa, verhon vieressä. Tähän oli piirretty uhrin ääriviivat ja siihen oli rajattu nauhoilla paikka. Toinen murhapaikka oli Annan tai Jonin sängyllä, jossa oli tekoverta. Kolmas paikka oli Tuulikin sängyn vieressä, jossa oli joitakin todisteita, kuten kamera.

Makuuhuone oli eristetty nauhoilla, mutta niistä huolimatta asukkaat menivät makuuhuoneeseen sisään. Murhapaikkoihin he eivät uskaltaneet koskea, mutta asukkaat aloittivat kovan spekuloinnin. Monet olivat sitä mieltä, että Anna oli ensimmäinen uhri, mutta Anna toppuutteli, että Big Brother varmaan kertoo lisäohjeita.

Murhaavassa ilmapiirissä asukkaat jäivät odottamaan lupaa mennä nukkumaan, joka pian saatiinkin.

Viikkotehtävä: Murha Big Brother -talossa (BB-nettisivut)

Artikkelia on päivitetty 23.10.2014 klo 00:57: Lisätty tieto makuuhuoneeseen rakennetusta rikospaikasta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.