Jonista tuli murhamysteerin ensimmäinen uhri

BB-talossa keskiviikkoiltana alkanut murhamysteeri-viikkotehtävä sai jatkoa torstaina. Viikkotehtävän ensimmäiseksi uhriksi selvisi Joni, joka alkoi pohtimaan, kuka olisi murhaaja.

Asukkaiden viikkotehtävässä etsitään murhaajaa, jonka katsojat ovat valinneet. Murhaajan henkilöllisyyttä ei paljasteta ennen viikkotehtävän päättymistä sen paremmin asukkaille kuin katsojille. Mikäli murhaaja paljastuu, hän joutuu tämän viikon häätöäänestykseen.

Osa asukkaista tulee olemaan murhaajan uhreja tällä viikolla. Ensimmäinen uhri on Joni, joka selvisi makuuhuoneeseen rakennetulla rikospaikalla, jossa todistuskappaleena oli videokamera, jossa oli sisällä videoklippi. Videolla mustiin pukeutunut murhaaja puukotti Jonin valokuvaa ja hänen kuvansa päälle kaadettiin punaista ainetta "vereksi".

Jonin tehtävänä on aloittaa murhaajan henkilöllisyyden selvittämisen. Big Brother toimittaa Jonille ja myöhemmin muille uhreille apukeinoja, joiden avulla he pystyvät ottamaan murhaajan kiinni. Yhtenä apukeinona entiseen Kellariin on tehty tutkimushuone, jossa rikosta voi selvittää huipputekniikalla, joka pitkälti rajoittuu huoneessa olevaan televisioon.

Uhrien on tärkeää löytää oikea murhaaja toimittaa hänet häätöäänestykseen, sillä muuten uhrit ovat häätöuhan alla. Jos uhrit valitsevat väärän murhaajan, eli viattoman asukkaan, joutuvat uhrit ja viaton asukas Danin kanssa häätöäänestykseen. Muuten siis murhaaja ja Dani ovat häätöäänestyksessä.

Ensimmäisenä tehtävänään Joni joutui valitsemaan kolme asukasta, jotka ovat hänen mielestään eniten epäilyksen alla. Joni valitsi tutkimushuoneessa epäillyiksi Joonaksen, Tuulikin ja Armin, jotka olivat Jonin mielestä helpot valinnat.

Epäilyksen alla olevat asukkaat joutuivat seuraavaksi visaisen tehtävän eteen. Heidän piti koota pihalla jättimäinen palapeli 1,5 tunnissa ja samaan aikaan Joni sai seurata tehtävän suoritusta tutkimushuoneen televisiosta. Joni sai tehdä havaintoja, käyttäytyikö joku epäilyttävästi hänen mielestään.

Päivätehtävän aluksi Tuulikki yritti ottaa johtavaa roolia tehtävässä, johon Joonaksella meinasi mennä hermot. Myöhemmin tilanne kuitenkin rauhoittui ja Tuulikki keskittyi enemmän hyräilemään taustalla. Palapelin kasaaminen tuotti vaikeuksia, eikä paloja saatu kasattua Big Brotherin antaman aikarajan sisällä. Oman arvionsa mukaan asukkaat saivat 90 % palapelistä tehtyä.

Joonaksen, Tuulikin ja Armin tehdessä palapeliä muut asukkaat Jonia lukuun ottamatta joutuivat seuraamaan tehtävää sisätiloista terassin oven läpi. Spekulointi kävi kovana erityisesti Tuijan ja Leylan kesken. Tuulikkia ja Joonasta veikattiin tehtävän tekijöistä murhaajaksi, mutta myös muita asukkaita veikkailtiin rikoksen tekijäksi.

Spekulointi jatkui myös tehtävän jälkeen pienissä ryhmissä ympäri taloa. Joidenkin asukkaiden hermoja kiristi myös se, että asukkaita ei ole torstai-illan aikana päästetty pitkään aikaan pihalle tehtävän tekijöitä lukuun ottamatta.

Viikkotehtävä päättyy sunnuntain Talk Show'ssa.

Murhamysteeri BB-talossa - Kuka on murhaaja?

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Onko pääsi jo pyörällä? Tästä Murha Big Brother -talossa -viikkotehtävässä on kyse!
Murha Big Brother -talossa, Tutkimushuone
Murha Big Brother -talossa, Kolme epäiltyä
Murha Big Brother -talossa, Tutkimukset alkavat
BB-viikkotehtävä: Murhapalapeli

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.