Uhrit pääsivät kuulustelemaan kolmea epäiltyä

Murhatutkimukset jatkuvat BB-talossa kolmatta päivää, eikä murhaajaa ole vielä löydetty. Joni ja Jussi K. pääsivät lauantaina kuulustelemaan rikoksesta epäiltyjä.

Tämän viikon viikkotehtävässä joku BB-talon asukkaista on murhaaja, jonka uhreiksi ovat joutuneet Joni ja Jussi K. Uhrit joutuvat selvittämään, kuka on murhaaja. Lauantaina uhrit joutuivat valitsemaan kolme epäiltyä kuulusteluihin, joita he eivät saaneet päätöksenteon jälkeen vaihtaa. Lopulliseksi murhaajaksi uhrit voivat valita kenet tahansa BB-talon asukkaan lukuun ottamatta itseään, Dania tai Operaatio syysmyrskyssä olevia asukkaita.

Spekulaatiot kävivät asukkaiden keskuudessa kovina, kun he keskustelivat isommissa ja pienemmissä ryhmissä mahdollisesta murhaajasta. Joni ja Jussi K. olivat saaneet lisäksi perjantain epäiltyjen tehtävästä lisävihjeen, koska tehtävä oli onnistunut. Big Brother palkitsi uhrit paljastamalla epäillyistä yhden, kuka ei ainakaan ole murhaaja.

Big Brother oli toimittanut tutkimushuoneeseen 3D-tulostimen, joka tulosti yön aikana viattoman asukkaan kasvot kolmiuloitteisena. Joni ja Jussi K. olivat valinneet epäiltyjen tehtävää suorittamaan Leylan, Tuijan ja Jennan, joista syyttömäksi paljastui Leyla.

Yksi epäilty oli siis vähemmän, mutta yhä oli seitsemän potentiaalista murhaajaa. Uhrit joutuivat päivällä pohtimaan uusia epäiltyjä tarkasti, sillä heidän oli valittava lopulliset epäillyt, eikä niitä saanut enää vaihtaa. Samalla Jonin ja Jussi K:n oli valmisteltava kuulusteluja, sillä he pääsivät kuulustelemaan valitsemiaan epäiltyjä.

Joni ja Jussi K. eivät kovin pitkään keskustelleet epäillyistä tai kuulusteluista. Epäillyiksi he valitsivat Tuulikin, Armin ja Jennan. Eniten keskustelua aiheutti Jenna, pitäisikö hänet valita vai jättää pois. Jennan he kuitenkin jättivät epäillyksi, koska he arvelivat pärjäävänsä häntä vastaan häätöäänestyksessä, jos sinne joutuvat. Tuija oli epäillyksi nostamisen spekulaatioissa mukana, mutta uhrit jättivät kuitenkin hänet rauhaan.

Kuulusteltavat tutkimushuoneeseen

Murhaajan uhrit saivat yksitelleen kuulustella murhaepäiltyjään tutkimushuoneessa. Uhreilla oli kymmenen minuuttia aikaa kuulustella mahdollisia murhaajia. Heillä oli käytössään sykemittari, jolla saivat seurata kuulusteltavan reaktioita. Kuulustelun jälkeen kuulusteltavien piti poistua tutkimushuoneesta makuuhuoneeseen, eivätkä he saaneet keskustella kuulusteluista muille asukkaille.

Ensimmäisenä kuulusteluihin tuli Armi, joka pysyi rauhallisena ja vastasi asiallisesti Jonin ja Jussi K:n tekemiin kysymyksiin. Uhrit olivat kiinnostuneita etenkin Armin mielipiteestä Annasta, mutta Armi ei pitänyt häntä murhaajana, koska Annalla ei pokka pysyisi salaisuutta säilyttäessä. Armin todennäköisimmät murhaajakandidaatit olivat Leyla ja Joonas.

Toisena kuulusteluissa ollut Jenna oli levoton ja hän räkätti jokaiseen kysymykseen. Jos Armin pulssi pysyi vakaana noin 70:ssä, Jennan pysyi säännönmukaisesti yli 100:ssa. Kysymykset olivat lähes samoja kuin Armille, mutta reaktiot olivat hyvin vahvoja. Jenna piti todennäköisimpinä murhaajina Annaa, Joonasta ja Leylaa, joista Anna oli hänen ykkösvaihtoehtonsa.

Viimeisenä tutkimushuoneeseen tullut Tuulikki oli Armin tapaan rauhallinen. Tuulikilta kysyttiin samat kysymykset kuin Armilta ja Jennalta, mutta Tuulikilta tuli myös oma teoriansa tekotavasta ja motiivista. Tuulikki oli aiemmin sitä mieltä, että Anna olisi murhaaja kostona Jonille viime viikolla häätöäänestyksen laitosta. Tuulikki oli kuitenkin muuttanut mielipidettään ja hänen mielestään murhaaja oli joko Tuija, Jenna tai Leyla.

Joni ja Jussi K. olivat pyörällä päästään kuulustelujen jälkeen. Ennen kuulusteluja Jussi K. oli aivan varma, että Anna oli murhaaja, koska Anna oli käyttäytynyt erikoisesti hänen mielestään. Joni ei pitänyt Annan syyllisyyttä mahdollisena. He eivät olisi halunneet laittaa murhaajaksi myöskään Joonasta, Jennaa tai Tuijaa. Tuulikki olisi ollut Jonin mieluisin vaihtoehto, mutta he eivät uskoneet naisen syyllisyyteen.

Kuulusteluissa ei Jonin ja Jussi K:n hälytyskelloja soittaneet Jennan korkea syke. He pitivät sitä vain tutkimuksia haittaavana, eikä se heidän mielestään tuonut toivottua tulosta. Kuulustelujen jälkeen heillä oli tunti aikaa pohtia murhaajaa ennen kuin heidän piti kertoa vastauksensa Big Brotherille. Murhaaja selviää vasta sunnuntain Talk Show'ssa.

Pohdintojen alussa Anna oli vahvasti esillä murhaajaksi, mutta myös Tuijan nimi nousi esiin. Listoillaan he pitivät myös Joonasta, mutta muut he hylkäsivät. Hetken päästä Jussi K. nosti Jennan esiin ja ottivat hänet mukaan epäiltyjen listalle. Kun kamerat vaihtuivat tutkimushuoneesta toisaalle, jäi murhaajan valinta vielä pahasti auki.

Tätä kirjoittaessa Joni ja Jussi K. ovat todennäköisesti jo ilmoittaneet murhaajakandidaattinsa Big Brotherille. Ainakin asukkaat saavat tietää murhaajan vasta Talk Show'ssa, mutta alkaako myös tämän viikon häätöäänestys suorassa lähetyksessä. Jos uhrit arvaavat murhaajan oikein, joutuu murhaaja Danin kanssa häätöäänestykseen. Jos uhrit arvaavat väärin, joutuvat uhrit ja viaton asukas häätöäänestykseen Danin kanssa.

Joni ja Jussi K. voivat arvata murhaaja kaikista talon asukkaista lukuun ottamatta itseään, Dania ja Operaatio syysmyrskyssä olevia asukkaita. Uhrit asuvat Talk Show'hun saakka tutkimushuoneessa ja he palaavat muiden asukkaiden pariin vasta suoran lähetyksen aikana.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Murha Big Brother -talossa -viikkotehtävä – kuulustelukutsu
Viikkotehtävä: Murha Big Brother -talossa – ohje tutkijoille
Murha Big Brother -talossa -viikkotehtävä:  Kuulustelut alkavat
Big Brother tiedottaa: Joni ja Jussi K asuvat nyt tutkimushuoneessa

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.