Murhatutkimuksissa ei edistystä, palkintotehtävä munittiin

Toisen murhamysteerin ratkaiseminen jatkui tiistaina ja samoin jatkui viikkotehtävä. Kummatkin sujuivat huonosti, sillä epäillyt epäonnistuivat vihjetehtävässä, eikä palkintotehtäväkään asukkailta oikein onnistunut.

Maanantaina asukkaat saivat pääsiäispupulta munien maalaustehtävän. Asukkaat onnistuivat maalaamaan sata kananmunaa, joista jokaisesta sai pisteen, eli yhteensä 100 pistettä. Ehjien munien määrä vaikuttaisi asukkaiden saamaan palkintoon.

Palkintotehtävä jatkui tiistaina, jolloin asukkaiden piti heittää toisilleen maalattuja munia lähtöpisteestä maalipisteeseen niin, että asukkaita on välipisteillä. Munia ei saa rikkoa ja pisteen saa vain ehjistä munista ja niistä, jotka päätyvät maalipisteelle. Pihalla ollut kova tuuli vaikeutti tehtävää entisestään, eikä muutenkaan asukkaat saaneet tarpeeksi ehjiä munia.

Tehtävän päätyttyä asukkaille jäi sadasta munasta vain 25 ehjää jäljelle. Dani kritisoi vahvasti Jussi K:ta, vaikkei hänen suorituksensa ollut sen huonompi kuin pääosalla asukkaista. Syy kritisoimiseen tosin taisi olla vain tekosyy, sillä Dani taitaa kokea Jussi K:n talossa uhaksi toisensa "alfauroksena".

Palkintotehtävän lisäksi päivän ohjelmaan kuului murhatutkimukset, jotka alkoivat jälleen BB-talon mysteerimurhaajan murhattua Annan kuvainnollisesti maanantaina. Hyvään vauhtiin päässeissä tutkimuksissa Anna pääsi valitsemaan lopulliset epäillynsä vihjetehtävään. Perusteluissaan Anna oli samoilla linjoilla kuin eilen, eli hän ei halunnut pistää Tuijaa tekemään tehtävää, ettei hän paljastuisi ykkösepäillyksi. Muista epäillyistä Jussi K:ta Anna ei epäillyt ja myös Tuulikin kohdalla epäilyt alkoi karista.

Tutkimuksissaan Anna kuulusteli myös talon muita asukkaita ja nimen omaan Tuulikin tenttaaminen sai epäilyt kaikkoamaan talon vanhimman asukkaan yltä ainakin toistaiseksi. Sen sijaan Tuija kuulustelu ei todellakaan vähentänyt Annan epäilyjä, vaan Tuija tuntuu olevan yhä vahvempi kandidaatti murhaajaksi.

Vihjetehtävä oli sama kuin viime viikolla, eli Crime Scene -palapelin kokoaminen BB-talon pihalla. Tehtävää menivät suorittamaan Tuulikki, Jussi K. ja Dani. Heillä oli puolet vähemmän aikaa käytettävissä kuin viime viikon epäillyillä, eli vain 45 minuuttia. Anna ei onnistunut saamaan helpottavaa vihjettä, vaan palapeli jäi taas kesken.

Palapeli oli yllättävän vaikea, vaikka se oli sama kuin viime viikolla. Ainoastaan päivämäärä oli vaihtunut. Dani on tuttunut tekemään tehtäviä ns. vasemmalla kädellä, joten vaikea päätellä, johtuiko Danin laiskahko suoritus miehen perusolemuksesta, vai onko hän syyllinen. Tehtävän päätyttyä epäillyt valittelivat tehtävän vaikeutta ja joku heitti, että palapeliä ei voi saada valmiiksi. Big Brother osoitti tämän kuitenkin vääräksi, sillä Isoveli rakensi palapelin valmiiksi pihan ollessa hetken suljettuna tehtävän jälkeen.

Anna jännitti vihjetehtävää tutkimushuoneen televisiota katsomalla ja yritti kirittää asukkaita saamaan tehtävää valmiiksi, mutta turhaan. Anna jäi ilman vihjettä, joka olisi ollut todennäköisesti 3D-tulostimesta valmistumassa ollut malli. Seuraava vihje on mahdollista saada seuraavassa vihjetehtävässä.

Luultavasti toinen uhri selviää BB-talossa jo tänä iltana. Tämän viikon murhaaja-viikkotehtävässä on kaksi murhaajaa, jotka eivät tiedä toisistaan. Uhrien tehtävänä on selvittää, kuka heidät murhasi. Murhaajat joutuvat häätöäänestykseen, jos uhrit onnistuvat selvittämään toisen murhaajista. Jos uhrit eivät saa yhtäkään murhaajaa selville, joutuvat uhrit ja viaton asukas häätöäänestykseen.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Bb-palkintotehtävä, pääsiäismunat: Vapaat pääsiäismunat
Uusi kimurantti mysteeri BB-talossa: Näin viikkotehtävä etenee!
Murha Big Brother -talossa -viikkotehtävä, tutkimushuone
BB-viikkotehtävä: Murha Big Brother -talossa – ensimmäinen vihjetehtävä
BB-viikkotehtävä: Murha Big Brother -talossa, taas! Vihjetehtävän tutkimus
BB-viikkotehtävä: Murha Big Brother -talossa, vihjetehtävän tulos

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.