Hankala anagrammi tuotti tuskaa asukkaille - toinen uhri selvisi

Viikon toinen murhaaja ratkesi vasta anagrammin selvittämisen jälkeen. Hankalasta tehtävästä huolimatta murhaajan toinen uhri saatiin selville ja Annalle tutkimuskumppani.

Anna oli päivän vihjetehtävässä jäänyt ilman vihjettä ja asukkaat odottelivat murhaajan uutta uhria. Viime viikon tapaan Big Brother näytti asukkaille videon, jossa mustiin pukeutunut mies valikoi asukkaiden kuvista neljä, jotka jäivät lopuksi jäljelle. Nämä olivat uudet ehdokkaat murhatuiksi.

Uhrikandidaateiksi valikoituivat Jenna, Jussi K., Dani ja Leyla. Taas kandidaatit joutuivat pihalle, mutta tällä kertaa murhatulle ei tullut "verikylpyä" päälleen. Nelikko sai sen sijaan tukun höyheniä ja lisäksi Danille tuli kirjekuori.

Kirjekuoressa oli anagrammi, joka asukkaiden piti ratkaista saadakseen selville toisen uhrin. Anagrammista "arkisen sanan haju" muodostuisi kolmisanainen viesti, josta selviäisi seuraavan murhan uhri.

Tehtävä osoittautui todella vaikeaksi ja anagrammin ratkaisemiseen meni yli kaksi tuntia. Vaikka ratkaisuja mietittäessä asukkaiden veikkauksissa esiintyivät viestissä esiintyvät sanat, mutta asukkaat eivät osanneet niitä yhdistää. Suuri syy tähän oli, että Jonathan omi tehtävän itselleen ja hän torppasi kaikki muiden tekemät ehdotukset suoralta kädeltä.

Lopulta ratkaisu alkoi löytyä, kun Big Brother kutsui Jonathanin päiväkirjahuoneeseen. Tässä vaiheessa talon naiset alkoivat Tuijan ja Leylan johdolla ratkoa anagrammia. Samalla hetkellä, kun Jonathan palasi muiden pariin pk-huoneesta, asukkailla oli anagrammin ratkaisu lähes valmis.

Aluksi asukkaat väänsivät anagrammiksi "asukas Jennan uhrina on", mutta pian he tajusivat, että se on "uhrina asukas Jenna". Anagrammin ratkettua Big Brother soitti taloon murhatehtävästä tuttua musiikkia ja heti perään Jenna sai uhrin paidan pk-huoneesta.

Uhrin ratkettua Anna ja Jenna vetäytyivät tutkimushuoneeseen pohtimaan murhaajaa. Anna ja Jenna pitivät Tuijaa ja Dania vahvimpina epäilyinään ja muutenkin Jenna tuntui olevan pitkälti Annan linjoilla tutkimusten tässä vaiheessa. Suurimpana spekulaationa oli, pelaisiko Dani niin paljon, että hän voisi "murhata" Jennan.

Murhaspekulaatiot kasvoivat koko talossa toisen uhrin selvittyä. Etenkin Dani oli kuin tulisilla hiilillä ja mies hermostui etenkin Jonathanin hiillostamiseen. Dani kärsii tupakantuskista, mutta on mahdollista, että Dani on valittu yleisöäänestyksellä murhaajaksi. Ainakin Dani on antanut Jennalle ja muutamille muille asukkaille varsin vihjailevia kommentteja muutamaan kertaan.

Murhaavien puheenaiheiden vallitessa BB-talossa ryhdyttiin iltatoimiin.

BB-viikkotehtävä: Murha Big Brother -talossa, taas! Toinen "murha" (BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.