Tuija joutui pidätetyksi ja kuulusteluihin

Murhatutkimukset saivat nytkähdyksen eteenpäin, kun murhaajan uhrit pääsivät kuulustelemaan yhtä epäillyistä. Ennen kuulusteluja Anna ja Jenna joutuivat pidättämään epäillyn.

Uhrit eivät ole onnistuneet saamaan vihjetehtävistä murhatutkimuksia helpottavia vihjeitä. Keskiviikkona Anna ja Jenna pääsivät kuitenkin kuulustelemaan yhtä epäiltyä, jonka he joutuivat pidättämään ensin.

Tutkimushuoneessa Anna ja Jenna saivat pohtia, kenet he tuovat kuulusteluihin ja he miettivät kuulusteltavalle kysymyksiä. Anna ja Jenna päättivät tuoda tutkimushuoneeseen Tuijan, joka piti sulkea häkkiaidan taakse korkeintaan huomisaamuun saakka. Big Brother voi halutessaan keskeyttää kuulustelut aikaisemmin, jos ne eivät johda mihinkään. Uhrien on pidettävä huolta, että kuulusteltava saa juomaa ja iltapalaa.

Pidätyshetkellä Anna ja Jenna joutuivat laittamaan Tuijan käsirautoihin ja viemään tutkimushuoneeseen. Uhrit jättivät Tuijan ensin miettimään yksikseen tutkimushuoneeseen, jonka jälkeen kuulustelut alkoivat. Anna ja Jenna kuulustelivat Tuijaa häkkiaidan läpi niin, että uhrit ja Tuija istuivat naamat vastakkain.

Tuijaa tentattiin onko hän murhaaja, hänen motiiveistaan, kenet hän murhaisi ja miten. Tilanne kuumotti Tuijaa silminnähden ja hänen naamansa meni aivan punaiseksi. Anna ja Jenna kuulustelivat Tuijaa parikymmentä minuuttia, kunnes he jättivät Tuijan hetkeksi rauhaa. Uhrit palasivat tutkimushuoneeseen ja kuulustelivat Tuijaa lyhyissä pätkissä.

Ennen kuulusteluja uhrit halusivat pitää korttinsa piilossa pääepäillyn suhteen. Kesken kuulustelujen uhrit keskustelivat muiden asukkaiden kanssa mahdollisesta murhaajasta. Jonathan totesi, ettei uskonut kuulusteltavana olleen Tuijan olleen syyllinen ja Anna totesi aivan pokkana olevansa aivan samaa mieltä. Vain hetkeä aiemmin Anna sanoi Jennalle, että hän piti Tuijaa entistä vahvemmin syyllisenä.

Hieman myöhemmin Anna tosin möläytti Tuijan olevan heidän pääepäiltynsä, johon Jonathan heti tarttui. Tilanteen jälkeen uhrit lähtivät kuulustelemaan Tuijaa lisää. Tosin tässä vaiheessa viikkotehtävää sillä ei välttämättä suurta haittaa enää ollut. Kuulustelut päättyivät kello 23:n aikoihin ja uhrit päästivät Tuijan talon puolelle tutkimushuoneesta.

Viikkotehtävän kestosta ei ole mitään virallista tietoa. Asukkaat saivat tänään enkelipatsaan taloon, jonka mukana taloon tuli asukkaiden kirjeitä. Asukkaat eivät vielä saaneet lukea kirjeitä, vaan Big Brother antoi yhdelle syyttömistä asukkaista ottaa enkelin sädekehän ja ansaita sillä koskemattomuuden tälle viikolle. Sädekehän ottanut asukas ei voi seuraava uhri, eivätkä asukkaat tässä tapauksessa saisi lukea kirjeitä ollenkaan.

Jos kukaan ei ota sädekehää, asukkaat saavat lukea kirjeet myöhemmin, mutta ei tänään. Enkelipatsaan saapuminen ja uusista murhatuista puhuminen saattaisi viitata, että BB-talon murhaajat saavat vielä ainakin yhden uhrin. Viime viikolla yhdellä murhaajalla oli kaksi uhria, kun nyt kahdella murhaajalla on yhtä monta uhria.

Sädekehän sai siis ottaa itselleen syytön asukas. Armi oli innokas keskustelun herättäjä sädekehästä ja huijasi Tuulikkia ja Annaa, että olisi pistänyt sädekehän päähänsä ja sitten takaisin enkelin päähän. Oikeasti Armi ei sitä tehnyt, vaikka hän oli ilmeisen kiinnostunut tästä. Kuulusteluissa Tuija oli sanonut usuttaneensa Armia sädekehän kimppuun, mutta jostain syystä Tuijaa ei ollut hirveästi sädekehä kiinnostanut.

Murhamysteeri on yhä auki, mutta ainakin uhreilla on nyt uutta informaatiota mahdollisesta murhaajasta.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
BB-viikkotehtävä jatkuu: Viattomuuden enkeli
BB-viikkotehtävä: Murha Big Brother -talossa, taas! Pakkokeinot käyttöön
Big Brother tiedottaa: Läheisten kirjeitä ei avata tänään

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.