Uhrit saivat ensimmäisen vihjeen, Joonas joutui kuulusteluihin

Rinki murhaajien ympärillä kiristyi Big Brotherin toimesta, kun asukkaille paljastettiin, että tällä viikolla BB-talossa onkin kaksi murhaajaa. Lisäksi uhrit onnistuivat saamaan ensimmäisen vihjeensä kolmannesta vihjetehtävästä.

Jo aamulla murhaajan uhrit Anna ja Jenna olivat saaneet helpostusta murhatutkimuksiinsa, kun Armi oli ottanut taloon tuodulta enkelipatsaalta sädekehän. Sädekehän ansiosta syytön Armi sai koskemattomuuden ja Anna ja Jenna pystyivät poissulkemaan Armin epäillyistä.

Uhreilla oli kuitenkin yhä kuusi asukasta, joista kaksi voi on murhaajia. Lisäinformaatiota saadakseen uhrit pistivät kolme pääepäiltyään suorittamaan kolmatta vihjetehtävää. Epäiltyjen piti etsiä todisteista sormenjälkiä ja kolmen asukkaan yhteistulos sai olla enintään -10 pistettä. Todisteissa on 20 sormenjälkeä ja jokaisesta väärästä sormenjäljestä saa miinuspisteen.

Epäillyiksi Anna ja Jenna valitsivat Tuijan, Leylan ja Joonaksen. Kukin epäilty meni yksin etsimään sormenjälkiä tehtävähuoneeseen korkeintaan 25 minuutin ajaksi. Kun epäilty oli suorittanut tehtävän, hän ei saanut kertoa tehtävästä muille niin kauan, kun yksikin epäilty on vielä tekemättä tehtävää.

Leyla meni ensimmäisenä tutkimaan todisteita. Jokaisella epäillyllä oli vaikeuksia tulkita sormenjälkiä. Erityisesti uhreille pisti silmään Tuijan toiminta, joka oli Annan ja Jennan mielestä hutiloivaa. Joonas sen sijaan teki tarkkaa työtä, joka aluksi ihastutti naisia, mutta lopussa heitä alkoi jännittämään, että loppuuko Joonakselta aika kesken.

Vihjetehtävä meni hyvin tiukalle, mutta uhrit onnistuivat saamaan ensimmäisen vihjeensä. Epäillyt saivat tulokseksi -9 pistettä, eli jäi vain kahden pisteen päähän, ettei uhrit olisi saaneet vihjettä. Annan ja Jennan vihjeenä oli 3D-tulostimen tulostama kuva asukkaasta, joka on syytön. Tulostin aloitti työnsä iltapäivällä ja tehnee sitä huomiseen saakka.

Kun vihjetehtävä oli päättynyt, oli Tuija allapäin. Ensin Tuija ja Leyla juttelivat henkeviä pihalla ja sisälle tultuaan Tuija itkeskeli sohvalla. Anna tuli lohduttamaan kanssa-asukastaan, jota Anna ja Jenna pitävät pääepäiltynään. Tuijan tämänpäiväinen käytös vain vahvisti uhrien epäilyjä murhaajasta.

Big Brotherin kertoessa vihjetehtävän tulosta, asukkaat saivat myös tietää, että murhaajia on kaksi. Ainakaan Anna ei tajunnut, että murhaajat ovat alusta asti tienneet roolistaan, vaikka murhaajat eivät olekaan tienneet toisistaan. Spekulointi alkoikin siitä lähtökohdasta, että murhaaja olisi tiennyt olevansa murhaaja vasta tänään.

Nyt uhrien piti lähteä etsimään toista murhaajakandidaattia, mutta Big Brotherille he ilmeisesti ilmoittavat vain yhden nimen. Tuijasta uhrit ovat lähes varmoja, mutta toinen on vielä piilossa. Ilmeisesti Jenna tietää Danin olevan murhaaja, mutta Jenna yrittää pelastaa rakkaansa, vaikka on samalla itse vaarassa joutua häätöäänestykseen.

Toista syntipukkia ollaan nähtävästi tekemässä Joonaksesta, joka kutsuttiin tämän viikon toisiin kuulusteluihin. Aivan kuten Tuija eilen, myös Joonas pidätettiin ja vietiin tutkimushuoneen selliin. Anna ja Jenna kuulustelivat useaan kertaan Joonasta ja he tenttasivat muun muassa, miksi hän murhaisi ja kuka hänen mielestään on murhaaja. Joonas sanoi joka kerta olevansa syytön ja kuumotti naisia sanomalla, että haluaisivatko he hänen kanssaan häätöäänestykseen, jos he syyttävät syytöntä.

Kuulustelut päättyivät alkuillasta. Asukkaita arvelutti, kuinka kauan viikkotehtävä jatkuu. Osa asukkaista uskoo, ettei tehtävä kestä sunnuntaihin saakka, vaikka rajuimmista kesken viikon häätöspekulaatioista on luovuttu. Joka tapauksessa asukkaat ovat sitä mieltä, että nykyisen kaltainen meno BB-talossa on tylsää.

Viikko 10: Murhaaja-analyysi

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Viikkotehtävä: Murha Big Brother -talossa, taas! Kolme pääepäiltyä
BB-vihjetehtävä: Murhaajan jäljet
BB-tehtävä: Murhaajan jäljet, tarkka ohje
BB-vihjetehtävä: Murhaajan jäljet – tulos
BB-tehtävä: Pidätys, taas!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.