Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Viimeinen takaraja

Asukashaku Big Brotheriin on käynnistetty perinteisesti maaliskuussa. Missä vaiheessa haku pitää viimeistään käynnistää, jotta uuteen kauteen valmistautumiseen jäisi riittävästi aikaa?

Maaliskuu alkoi sunnuntaina ja nyt eletään kriittisiä viikkoja sen suhteen, milloin Big Brotherin asukashaun pitäisi käynnistyä. Viime vuonna asukashaku käynnistyi 13. maaliskuuta, eli tällä aikataululla ensi viikolla voisi kuulla haun suhteen uutisia.

Hakuprosessin pyörittämiseen tarvitaan aikaa, jotta hakijoita pystytään haastattelemaan ja he ehtivät käydä läpi testit ja muut tarvittavat vaiheet, joita tuotanto tarvitsee. Onko maaliskuun alku viimeinen mahdollinen aika, jolloin asukkaita pitää alkaa hakemaan taloon, vai onko tuossa joustovaraa?

Saamani käsityksen mukaan hakuprosessi kestää reilut kolme kuukautta ja asukkaat ovat pääosin selvillä juhannukseen mennessä. Aikaa tarvitaan erityisesti hakemusten käsittelyyn, joita tietääkseni tulee muutamia tuhansia, jonka jälkeen alkaa asukkaiden kartoittaminen henkilökohtaisilla haastatteluilla ja ryhmätehtävillä. Korostettakoon tässä vaiheessa, että en ole missään roolissa tuotannossa koskaan ollut, joten kaikki ovat pelkkää arvailua ja spekulaatoita.

Jos asukashaun alkamista joudutaan jostain syystä siirtämään, vaikuttanee se tuotannon aikatauluihin jollain tavalla. Joko asukashakua joudutaan lyhentämään tai siirtää asukkaiden valintaa lähemmäksi kauden alkua. Toki kauden aloituksen myöhäistäminen on yksi vaihtoehto, mutta tähän vaikuttaa myös lähettävän kanavan toiveet ja tarpeet.

On myös muistettava, että Big Brotheriin tarvitaan asukkaiden lisäksi myös talo ja tehtävät joita on valmisteltava ennen kautta. Tähänkin on pistettävä resursseja, vaikkei se aina lopputuloksessa ole siltä näyttänyt. Jos uudesta kaudesta ei ole sovittu esimerkiksi kanavan kanssa, voiko aloittaa laajempaa suunnittelua, jos niille suunnitelmille ei tule käyttöä? Toki alustavat suunnitelmat auttavat varmasti kanavan kanssa käytävissä neuvotteluissa, kun on näytettävissä, millaista kautta ollaan suunnittelemassa.

Skenaarioita on varmasti erilaisia, mutta uskoisin, että kovin paljoa maaliskuusta ei voida luistaa asukashaun aloittamisessa, mikäli Big Brother halutaan alkavan elo-syyskuun vaihteessa. Ei tosin yllättäisi, jos myöhemmmässä vaiheessa päästäisiin sopuun uudesta kaudesta ja sitten hätäisesti pistettäisiin hakurumba pyörimään ja syksyllä kausi käyntiin. Jälki ei olisi välttämättä kovin hyvän näköistä, mutta sopisi Suomen Big Brotherin viime kausien linjaan täydellisesti.

Lähes kaikki kaudet 24/7:n kanssa katsoneena voinen todeta, että Suomi-tuotannolla kaikki on mahdollista ainakin, mitä pettymyksiin tulee. Jännityksellä odotetaan, millainen pannukakku uunista tällä kertaa saadaan, kärähtänyt vai raaka?

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kommentit   

 
Kello käy
+2 #1 The End ?Kello käy 12.03.2015 00:40
Viime vuoden päivämäärä 13.3.2014 on myöhäisin ajankohta jolloin on tullut tieto uudesta BB kaudesta. Julkkis-BB:stä tuli tieto 5.3.2013.
2012 kaudesta kerrottiin edellisen kauden finaalilähetyks essä. 2011 kaudesta tuli tieto 08.03.2011. Sitä edeltävistä kausista on tullut tieto viimeistään helmikuussa kyseistä vuotta tai aiemmin, monesti jo edellisen kauden finaalilähetyks essä.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kysely

Uusi BB-talo on valmistumassa kauppakeskus Redin yhteyteen. Mikä vanhoista BB-taloista oli mielestäsi paras? Voit halutessasi kommentoida vastaustasi tulossivun kommenttikenttään.

2005 - 3.2%
2006 - 3.2%
2007 - 0.8%
2008 - 1.6%
2009 - 79.8%
2010 - 0%
2011 - 7.3%
2012 - 1.6%
2013 (Julkkis-BB) - 0.8%
2014 - 1.6%

Ääniä yhteensä: 124
Tämä äänestys on jo päättynyt : 18.08.2019