Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Kommentti: Tuotannon henkilövalinnat vaikuttavat lupaavilta

Tällä viikolla julkaistiin paljon odotettuja nimiä, jotka osallistuvat Big Brotherin uuteen tulemiseen. Nelonen Media toi julki kaikista tärkeimmät, eli juontajat ja ydintiimin, ja ainakin alkuun porukka vaikuttaa lupaavalta.

Aloitetaan juontajista. Juontajakolmikon konkari on Elina Kottonen, jolla on kokemusta paitsi Big Brotherin tekemisestä talon ulkopuolella, niin myös talon sisäpuolelta. Elina tietää formaatin ja häntä voisi sanoa Big Brotherin kokemusasiantuntijaksi, josta varmasti on hyötyä BB:n tekemisessä. Vaikka viimeisistä Subin vuosista jäi huono maku suuhun, ei Elina tuottanut pettymystä, vaan hän mielestäni suoritti edellisen BB-visiittinsä mallikkaasti.

Muut juontajat ovat kokeneita media-ammattilaisia, mutta Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen eivät ole liiaksi kuluneet kuitenkaan. Osaksi tämä johtuu siitä, että he ovat työskennelleet pitkään radiossa, joten monet tuntevat heidät vain äänellään. Kaksikosta Kimmo on näkynyt enemmän television puolella, mutta viime vuosina heidän tv-näkyvyytensä ovat koostuneet lähinnä tosi-tv-kilpailuihin osallistumisesta. Tästä voi kyllä olla hyötyä Big Brotheria tehdessä, kun tietää, miten tosi-tv:tä tehdään ja voi asettua asukkaiden asemaan.

Tuottajaosastolle tehtiin toivottu puhdistus ja vaativaan tehtävään tarttuvat Petteri Ahomaan, Jupe Tuomola ja Eveliina Pitkänen. Ahomaa ja Tuomola ovat tv-uransa ohella luoneet paljon kohuja vuosien varrella. Heidän taustoistaan huolimatta mielestäni on tärkeintä, että Big Brotheria päästään tekemään uusin ajatuksin ja puhtaalta pöydältä ilman vanhan tuotannon rasitteita. Tärkeää mielestäni on, että on tiedostettu, mikä on aiemmin mennyt pieleen ja osataan tarttua hetkeen, kun meno uhkaa mennä tylsäksi.

Tästä päästäänkin käsikirjoittajiin, jotka ovat paljon vartijoita, tuleeko kaudesta onnistunut vai ei. Käsikirjoitustiimiin kuuluvat Cristal Snow, Vappu Soppela ja Lauri Haukkamaa. Käsikirjoittajien pitää onnistua tekemään hyviä tehtäviä ja muita tapahtumia riittävästi, jotta BB-talon elämä pysyy mielenkiintoisena. Snow on suuri BB-fani, joten hän ymmärtää varmasti formaattia ja hänellä on ainakin halua tehdä parasta mahdollista ohjelmaa. Show'n luomisen Snow todennäköisesti osaa. Ainoa uhkakuva on, että kaupallisuus ja sponsoroidut tehtävät saavat liikaa valtaa ja heikentävät tasoa, jos yhteistyökumppaneille annetaan liikaa valtaa.

Uudeksi pääohjaaksi valittu Janne Virtanen on hyvä haku. Miehellä on kokemusta niin vakavasta draamasta, viihteestä ja radion tekemisestä. Virtanen on toiminut kameran molemmin puolin ja ainakin näyttelijäroolien perusteella auktoriteettia myös piisaa, eikä ilman auktoriteettia isojen tuotantojen pääohjaaksi varmasti päästäkään. Uskoisin, että Virtasta kuullaan ajoittain myös päiväkirjahuoneessa ja on mahdollista, että saamme kuulla syksyllä legendaarisia päiväkirjahuonepätkiä. Kukaan ei enää mitään jumalanruoskia haikaile.

Kaiken kaikkiaan valinnat Big Brotherin tuotantoon vaikuttavat ennalta hyvältä. Lähes kokonaan uusi porukka yhdistettynä viiden vuoden taukoon tekevät varmasti hyvää ja odotukset tässä vaiheessa ovat korkealla. Tietenkin asukasvalinnat ja kauden alku määrittävät suuntaan, mihin BB:n uudella tulemisella lähdetään.

Lue myös:
Kimmo Vehviläinen, Alma Hätönen ja Elina Kottonen ovat Big Brother 2019 -juontajat! (9.7.2019)
Petteri Ahomaa on uusi BB-tuottaja, Cristal Snow toimii yhtenä käsikirjoittajana (9.7.2019)
Big Brother 2019 käynnistyy 1. syyskuuta! (9.7.2019)

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kysely

Uusi BB-talo on valmistumassa kauppakeskus Redin yhteyteen. Mikä vanhoista BB-taloista oli mielestäsi paras? Voit halutessasi kommentoida vastaustasi tulossivun kommenttikenttään.