Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Endemol yhteen Shine Groupin ja Core Median kanssa - Suomen Big Brotherin jatkosta ei tietoa

Big Brotherin formaattioikeudet omistava Endemol ei ole kertonut Suomen Big Brotherin tulevaisuudesta, mutta muita uutisia sillä on ollut alkuvuodesta. Endemol on fuusioitunut kahden kansainvälisen tuontantoyhtiön kanssa vuoden alusta lukien.

Kansainvälinen Endemol on yhdistynyt Endemol Shine Groupiksi fuusioiduttuaan Shine Groupin ja Core Median kanssa. Uudessa yhtiössä omistusosuudet menevät 50-50 % Rubert Murdochin yritysryppään omistaman Shine Groupin ja Endemolin omistaman Apollo Groupin kanssa. Yhtiöjärjestelyllä ei ole lähiajan vaikutuksia yhtiöiden tuotantoihin.

Suomessa Endemolin Suomen-tytäryhtiö Endemol Finland Oy on vastannut Suomen Big Brotherin tuotannosta vuodesta 2011 alkaen. Tätä ennen tuotannosta vastasi Metronome Film & Television, joka on nykyään osa Shine Groupia ja nimeltään Shine Finland Oy. Shine Finlandin tuotantoihin kuuluu tällä hetkellä mm. Nelosen Vino Show ja MasterChef Suomi, Ylen näyttämä Toisenlaiset Frendit ja MTV3:n Suurin Pudottaja.

Shine Finland on Kauppalehden mukaan tuottanut tappiota kahden viimeisen tilikauden aikana 2,1 miljoonaa euroa ja omistajat ovat joutuneet kattamaan tappioita sijoittamalla yhtiöön omaa pääomaa, kertoo Kauppalehti. Shine Finlandin toimitusjohtajana toimii Tarja Pääkkönen, joka on ollut aikoinaan tekemässä myös Suomen Big Brotheria.

Ei uutisia Big Brotherista

Big Brotherin ympärillä keskustelu on ollut hiljaista ohjelman jäätyä tauolle kymmenennen kauden jälkeen viime marraskuussa. BB:n jatkosta ei ole tällä hetkellä mitään tietoa, joten fanit joutuvat odottamaan tuleeko vielä 11. kautta. Loppusyksystä ilmassa leijui huhuja "Second chance" -kaudesta, mutta mitään vahvistusta tälle ei ole saatu.

Fanisivusto BB Plazalla on keskusteltu talven aikana Big Brotherin ydintiimin - lähinnä Mikko Räisäsen ja Kim Sainion - tulevaisuudesta. Sosiaalisesta mediasta poimittujen merkkien perusteella on tulkittu, että Räisänen ja mahdollisesti Sainio olisivat jättäneet Endemol Finlandin. Tästäkään ei ole tullut vahvistusta, eikä mahdollinen yhtiön jättäminen kerro vielä mitään Big Brotherin kohtalosta. On mahdollista, että Endemol yrittää  Big Brotheria uusin voimin tai sitten avainhenkilöiden lähdön jälkeen BB-formaatti kuopataan Suomessa ainakin joksikin aikaa.

Avainasemassa Big Brotherin jatkamisen kanssa on varmasti MTV, jonka Sub-kanavalla Big Brotheria on nähty alusta asti, eli vuodesta 2005 lähtien. MTV on ollut tunnetuissa talousvaikeuksissa muutamia vuosia ja juuri julkaistujen talouslukujen mukaan MTV on yhä tappiolla MTV Uutisten mukaan viime vuonna 4,6 miljoonaa euroa. Mainosrahoitteinen televisio ja radio ovat voitollisia, mutta maksu-tv-toiminta on yhä tappiollista, kertoo MTV nettisivuillaan. MTV:n omistava ruotsalainen Bonnier teki voittoa vuonna 2014.

Viime vuonna Big Brotheria tuotettiin säästölinjalla, joka tuntui myös yhtiön muissa tuotannoista uutisia ja urheilua myöten. Osana tehostamistoimia MTV on käynyt läpi muutamat yt-neuvottelut, luopunut joistakin kalliista urheiluoikeuksista ja supistanut studiotuotantojaan. Tällä hetkellä ei ole tietoa, mikä vaikutus mediayhtiön taloustilanteella on Big Brotheriin tänä vuonna.

Perinteisesti haku uuteeen Big Brotheriin on käynnistynyt maaliskuun aikana ja uusi kausi on alkanut elo-syyskuun vaihteessa.

Lähteet:
Nordisk Film&TV Fond: Endemol Shine Group Is Born (19.12.2014)
Kauppalehti: Shine Finland tekee tappiota (27.12.2014)
MTV Uutiset: Bonnier tasaisessa tuloskunnossa – myös MTV:n tehostustoimet purivat (5.2.2015)

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kommentit   

 
Bb2015
+1 #1 Voi ei..Bb2015 08.02.2015 15:21
Eipä taida uutta kautta tulla enää ;( yleensä jos uusi kausi on tullut, tässä vaiheessa vuotta siitä olisi jotain tietoja julkisuuteen jo levinnyt.. En tiedä miten pärjään syksyn ilman BBtä! Jos ohjelma on kuopattu, toivon että se tulisi vielä joskus takaisin. Täytyy varmaan käydä espoossa vähän tarkkailemassa BB talon piha-aluetta aitojen takaa, näkeepähän onko piha purettu seiniä myöten.. ;( voihan se olla, että uusi kausi tulee. Toivon niin. Mutta jotain uudistusta kaipaan kyllä, talon muokkaaminen muutenkin kun vaan tapetit ja yleinen "tyyli". Samoin alkutunnari, tylsä jo!

Hartaasti toivon Big Brother 2015 kautta.. Uusia tietoja odotellessa.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
jäitä hattuun
0 #2 ––jäitä hattuun 28.02.2015 16:15
Noihin plazan huhuihin ei kannata hirveästi luottaa. Siellä on mm. vedottu siihen, että jossain profiilissa Endemol on mainittu Räisäsen aikaisempana työnantajana (siis että työsuhde olisi päättynyt), vaikka sama tieto oli samassa profiilissa jo viime kauden aikana, kun mies teki ohjelmaa Subille koko syksyn.
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 
 
Faktaa
+1 #3 Räisänen häipynyt EndemoliltaFaktaa 28.03.2015 20:45 Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kysely

Suomen Big Brother tekee paluun Jimillä ja Ruudussa syksyllä 2019. Onko BB:n paluu hyvä juttu?

Kyllä - 95.8%
Ei - 4.2%
En ota kantaa - 0%

Ääniä yhteensä: 24
Tämä äänestys on jo päättynyt : 10.02.2019