Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Big Brother 2011

Päivä 104 / 104

Sirilimpsis Janica!

Suomeen saatiin seitsemäs Big Brother -voittaja noin viikko sitten, kun Janica kruunattiin uudeksi BB-voittajaksi Finaalin lopussa. Tällä kertaa voittajaksi saatiin hieman erilainen persoona, joka katsojissa herätti ristiriitaisia tuntemuksia.

Janica ei ole ihan perinteinen BB-voittaja. Voidaan sanoa, ettei todellakaan ole kyse kiiltokuvamaisesta naapurintytöstä, joka on kaikkien unelmaminiä. Monesta aikaisemmasta BB-voittajasta on voitu käyttää tällaista luonnehdintaa, mutta ei Janicasta. Janica herätti kauden aikana paitsi positiivisia tunteita, niin myös negatiivisia tunteita.

Selvinpäin Janica tuntui olevan varsin järkevän oloinen nuori aikuinen, joka pystyi keskustelemaan myös "oikeista asioista". Humalassa Janicasta kuoriutui aivan toisenlainen persoona, hänen stripparitaustansa kaltainen seksipeto Jade ja juomisen yhteydessä taloon jäi elämään Janican ensimäisenä sanomana maljojen kohottamisen yhteydessä sanottava "sirilimpsis". Janica tuli humalaan kohtuullisen helposti ja tällöin hänen estonsa vapautuivat ja jutut menivät seksiin ja strippaamiseen. Janican kiinnostuksen kohde oli talon uskovainen Sebastian, jonka neitsyyden Janica olisi halunnut viedä. Osittain tämä tapahtui huumorilla ja aluksi Janican käytöstä säikähtänyt Sebastian kuitenkin ystävystyi Janican kanssa ja parivaljakolle muodostui taloon erikoislaatuinen, vaikkakin hyvin lämmin suhde.

Sebastianin ja Janican välit olivat todella läheiset, muttei romanttisessa mielessä. Janica ja Sebastian uskoutuivat toisilleen monessa asiassa ja he olivat luottoystävät. Välillä tuntui siltä, että Sebastian ei uskonut Janicasta mitään pahaa, vaikka naisessa olikin huonot puolensa. Sebastian suhtautui Janicaan varsin lempeästi, vaikka hänen taustansa tietäen ei tällaista olisi etukäteen odottanut. Toisaalta Janica sai Sebastianilta arvokasta tukea hänen heikoilla hetkillään, jotka johtuivat pääsääntöisesti toisista asukkasita.

BB tuntui kohtelevan Janicaa usein silkkihansikkain ja tarjovan Janicalle vain pelkkää hyvää muiden kärvistellessä, joka aiheutti muissa eripuraa. Yksi perusteista, miksi Janica ei olisi voinut voittaa oli se, ettei Janicaa pistetty tarpeeksi koville esim. viikkotehtävissä, kuten monia muita asukkaita. Taloon jäikin elämään vitsi, että kultalusikka suussa syntynyt Janica saa aina mitä haluaa, jota BB välillä jopa tarkoitushakuisesti ruokki.

Seksuaalisen puolen nousun lisäksi myös muita puolia nousi Janicasta esiin humalassa. Janica pystyi humalassa sanomaan omia mielipiteitään muista asukkaista paljon helpommin. Tämä näkyi myös naisen käytöksestä ja kaikkein selvimmin tämä tuli esille taivas ja helvetti -viikkotehtävän aikana, kun Janica käski Annikan ja Salarin kävelemään kivipolulla, jotta taivaan makuuhuoneeseen saataisiin "enkelimusiikkia". Selvinpäin varsin sovinnainen ja konflikteja välttelevä Janica tuli aivan toisenlaiseksi humalassa, vaikkei useinkaan joutunut riitoihin toisten asukkaiden kanssa. Sitäkin enemmän Janicasta puhuttiin selän takana, erityisesti juuri taivas ja helvetti -viikkotehtävän aikana.

Taivas ja helvetti osoitti paitsi Janican hieman ilkeän puolen, niin myös sen, että hän suorittaa tehtäviä täysillä. Tämä tuli esille myös muiden tehtävien osalla, eikä esimerkiksi viikkotehtävien onnistuminen jäänyt ainakaan Janicasta kiinni. Toinen tehtävä, missä Janica osoitti hyvyytensä, oli kiipeilytehtävä, jossa hän päihitti talon miehet Mikaelia ja Sebastiania lukuun ottamatta. Tehtävien suorittaminen toi Janicasta esille sen puolen, jossa hän halusi olla kaikessa paras ja lyödä etenkin miehet. Jos Janica ei onnistunut jossain, hän hieman möksähti, joka tosin meni nopeasti ohi. Myöskään omalla epämukavuusalueella oleminen ei ollut Janican juttu, vaan hän halusi suorittaa asioita, joissa hän tiesi onnistuvansa.

Inhokkina Annika

Janicasta puhuttaessa ei voida ohittaa hänen suhdettaan Annikaan. Välit Janican ja Annikan välillä olivat kireät käytännössä koko kauden. Janica ei omien sanojensa mukaan tullut toimeen Annikan kanssa ensimmäisestä päivästä lähtien ja hän jopa totesi eräässä yhteydessä inhoavansa Annikaa. Annika sanoi pitäneensä aluksi Janicasta ja yrittäneensä tulla toimeen hänen kanssaan, mutta Annikan osalta kuppi meni nurin mehiläisviikkotehtävän aikana, kun Janica valitsi Annikan kiusaksi Mikaelin kanssaan juomaan lisähuoneeseen. Känninhuuruiset tapahtumat etenivät lisähuoneessa varsin pitkälle, mutta lopulta mitään ei tapahtunut, mutta tilanne jätti pitkää katkeruutta Annikan puolelta.

Lisää kitkaa Janican ja Annikan välillä saatiin taivaassa ja helvetissä aiemmin mainitsemani kivikävelyn ja muutaman muun tapahtuman vuoksi. Annika puhui lisähuoneessa pahaa Janican toiminnasta muutaman muun asukkaan osallistuessa tähän samaan. Sebastian raportoi Janicalle helvetin tapahtumia ja Janica sai syynsä olla katkera Annikalle ja tästä kaksikon välit eivät enää parantuneet viikkotehtävän jälkeen pidetystä pesäkeskustelusta huolimatta. Lähentymisyrityksiä viimeisten viikkojen aikana tapahtui joitakin lähinnä Annikan puolelta, mutta niillä ei tuntunut olevan vaikutusta kaksikon väleihin. Lopulta viimeisenä lauantaina ennen Annikan häätöä Janica ja Annika pystyivät tekemään jonkinlaisen rauhan ja sopimaan asiat edes jollain tasolla. Tosin ulkomaailmassa nähtyjen asioiden jälkeen Janican ja Annikan välit tuntuivat viilenneen uudestaan.

Tapaus Annika osoitti, että Janicasta löytyi pitkävihainen puoli ja myös selän takana pahan puhumisen puoli. Janica ei pystynyt pääsemään yli taivaan ja helvetin tapahtumista, vaikka kokonaisuus oli osittain vielä epäselvä. Janica kuitenkin jaksoi jauhaa asiasta viikkotolkulla, vaikka mitään uutta ei ollut tapahtunut. Lisäksi Janica muuttui erityisesti vaihtonsa jälkeen jopa vainoharhaiseksi ja hän epäili, että hänestä puhutaan pahaa joka käänteestä ja lähes jokainen asia, mikä sanotaan on piilokettuilua häntä kohtaan. Asiahan ei tietenkään näin ollut.

Tästä päästäänkin Janican vaihtokokemukseen Norjan BB-talossa, joka sijaitsi Tukholmassa. Janican edesottamuksista Suomessa nostettiin esille lähinnä hänen sekstailunsa Roberton kanssa, mutta hänen reilu viikkonsa ulkomailla oli muutakin. Janica pääsi hyvin tutustumaan muihin Norjan BB:n asukkaisiin ja oli varsin hyväntuulinen ja iloinen, koska hänen ei tarvinnut olla kilpailutilanteessa norjalaisia vastaan. Lisäksi Norjan BB:ssä Janicasta näkyi aktiivinen ote viikkotehtäviin, kuten Suomessakin. Osin "lomaltapaluustressi" aiheutti ahdistuksen Suomessa, kun hänet oli otettu niin hyvin vastaan Norjan BB:ssä, eikä hän ollut enää Suomessa kaiken keskipiste.

Persoonana Janica jakoi mielipiteet hyvin vahvasti ja se on hyvän BB-asukkaan merkki mielestäni. Hänellä oli paljon kannattajia, mutta myös inhoajia. Valitettavasti tällainen "fanaattinen fanittaminen" (copyright BBPlaza) tuo ääri-ilmiöitä mm. keskustelupalstoille, joissa asukasta kohden hyökätään mitä rumimmilla ilmaisuilla ja erityisesti muiden asukkaiden fanit saattavat tehdä näin puolustaakseen omaa suosikkiaan. Tällainen ilmiö on jokavuotinen ja se osuu aina muutamien asukkaiden kohdalle. Välillä tuntuu, että asukkailla pysyy talossa paremmin maltti päässä kuin meillä katsojilla täällä ulkomaailmassa, kun kommentoidaan talon tapahtumia.

Puhetta Janicasta on ainakin riittänyt. Samalla Janicasta tuli erilainen voittaja paitsi luonteenpiirteidensä niin myös muiden avujensa ansiosta. Hän on aikaisempia voittajia vanhempi, äiti ja persoonaan sopivana varsin kaksi erilaista ammattia (kirjanpitäjä ja strippari). Voidaan ainakin sanoa, että tällä kertaa päästiin eroon normaalin BB-voittajan stereotypiasta, joka on sympaattinen kaikkien kaveri. Janica ei todellakaan tällainen ole. Ainakin hän on aito ja tuo mielipiteensä esiin kenestä hän ei pidä, vaikka kaikki eivät tällaisesta toiminnasta pidäkään.

Onneksi olkoon Janica! Sirilimpsis!

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Sivusto © 2011 Jarkko Nieminen.
Big Brother Suomi © 2011 Sub.