Viikko 12: Finaali

Kahdennellatoista viikolla oli Big Brotherin Finaali, jossa oli kahdeksan asukasta. Big Brother 2014 -voittajaksi selviytyi Andte ylivoimaisella äänten enemmistöllä ennen Annaa ja kaikkia muita Finalisteja.

Big Brother 2014 Finaaliin oli selviytynyt Andte, Anna, Jenna, Jonathan, Joonas, Jussi K., Pertti ja Tuija. Voittajaäänestys oli käynnistynyt jo Finaalia edeltävänä sunnuntaina ja äänestys jatkui aina Finaalilähetyksen loppupuolelle saakka.

Finaalin aikana asukkaita pudotettiin yksi toisensa jälkeen niin, että vähiten ääniä saanut asukas tuli häädetyksi talossa, kun äänestyslaskuri ilmoittaa aina äänestysvaiheen olevan ohi. Voittajaäänestys jatkui välittömästi, kun häädetty asukas oli selvillä, eikä äänestystä jäädytetty, kuten aikaisempina vuosina.

Andten voitto oli varsin ylivoimainen, sillä Lapin mies keräsi 65,39 % annetuista äänistä. Kakkoseksi sijoittunut Anna keräsi 12,23 % äänistä ja muut vielä vähemmän. Anna oli kuitenkin selvä kakkonen, sillä Joonas hävisi Annalle 3,46 prosenttiyksikköä. Neljänneksi kymmennenessä Big Brotherissa sijoittui Jenna, Jonathan oli viides, Pertti kuudes, Jussi K. seitsemäs ja Tuija kahdeksas saaden vain 0,75 % annetuista äänistä.

Finalistien väliset prosenttiosuudet eivät kuitenkaan ole täysin vertailukelpoiset, sillä Finalistit eivät ole pystyneet saamaan ääniä häätönsä jälkeen, joten pidempään talossa olleet ovat tästä hieman hyötyneet. Lopputuloksen ja voittajan kannalta tällä ei ole kuitenkaan merkitystä.

Andtesta tuli yksi Suomen Big Brother -historian ylivoimaisimmista voittajista. Hänen voittonsa ei ollut missään vaiheessa uhattuna, Andte johti voittajaäänestystä koko ajan. Voittonsa myös Andte sai liittää nimensä yhdeksän muun suomalaisen BB-voittajan nimen listaan.

Big Brother 2014 voittajaäänestys pe 14.11.2014 - tulokset:

1. Andte 65,39 % - VOITTAJA
2. Anna 12,23 %
3. Joonas 8,77 %
4. Jenna 6,29 %
5. Jonathan 3,72 %
6. Pertti 1,65 %
7. Jussi K. 1,20 %
8. Tuija 0,75 %

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.