Tiedusteluporo saapui tehtäväalueelle

Varsin hiljaiseen lauantaihin Operaatio syysmyrskyyn toi hieman säpinää tiedusteluporo, joka asukkaiden piti ottaa kiinni. Asukkaat joutuivat jälleen myös veden kantoon.

Lauantai oli kuin tyyntä myrskyn edellä Operaatio syysmyrskyssä, koska lauantaina asukkaat saivat maata havupuilla vuoratulla tehtäväalueella varsin laiskanpulskeasti. Syysmyrskystä muistutti ainoastaan paraatikentälle kaatuneet puut, syksyinen ilma ja Pertin ja Andten kantamat selkäreput.

Aamutuimaan Andte, Jonathan ja Pertti suorittivat oodin tikkareille ja kävelivät kahteen otteeseen paraatikentällä. Paraatikenttä oli aiemmin jaettu kivillä kolmeen osaan ja asukkaat kävelivät vajaat 200 kierrosta 1/3-kokoisella paraatikentällä. Hieman myöhemmin kävely toistettiin 365 kierroksella, mutta tällä kertaa Big Brother ohjeisti asukkaat kävelemään kukin omalla paraatikentän osallaan.

Oodin jälkeen ei tehtäväalueella juuri makoilua ja ruoan valmistusta ihmeempää tapahtunut. Iltapäivällä Big Brother antoi uuden tehtävän, kun tehtäväalueelle oli ilmestynyt puinen tiedusteluporo, joka oli Big Brotherin tehtävänannon mukaan vieraan valtion tiedusteluporo. Vaarattomalta näyttänyt poro sisälsi tiedusteluteknologiaa BB:n mukaan.

Asukkaiden piti Andten opastuksella ottaa tiedusteluporo kiinni suopungilla. Asukkaat kilpailisivat poron kiinniotosta ja paras suoritus palkitsisi kaikkia Operaatio syysmyrskyyn osallistujia. Palkintona on sissimuonaa koko porukalle. Kilpailuun osallistuvat vain Pertti ja Jonathan, Andte sai vain neuvoa kilpailijoita. Andtea puinen porohökötys nauratti.

Ennen kilpailua Pertti ja Jonathan saivat harjoitella poron kiinniottoa. Jonathan näytti pääsevän sisälle hommaan nopeammin ja sai siitä ansaitut kehut Andtelta. Pertillä oli sen sijaan vaikeampaa ja mies näytti ärsyyntyvän siitä hieman. Tilannetta ei helpottanut selässä ollut raskas reppu ja Jonathanin neuvominen.

Harjoittelun päätyttyä asukkaat jäivät odottamaan kilpailua, joka järjestettäisiin myöhemmin. Alkuillan toimintana Big Brother pisti asukkaisiin liikettä vesitehtävällä, jota on suoritettu jo aiemmin viikolla. Asukkaiden piti kantaa saaveista vettä omiin värikoodein merkittyyn astioihin. Big Brother ohjeisti, että se asukas, jolla on enemmän vettä, on kantanut enemmän vettä. Jonathanille tehtävän suorittaminen oli helppoa ilman ylimääräistä reppupainoa ja mies keräsikin astiaansa eniten vettä.

Iltakymmenen jälkeen Jonathan ja Pertti pääsivät vihdoin yrittämään tiedusteluporojen kiinniottoa. Andte toimii tehtävässä virallisena valvojana. Operaatio syysmyrskyn asukkaat saavat sissimuonaa, mikäli Jonathan ja Pertti saavat samalla heittokierroksella kumpikin kiinniotettua 15 poroa 20:stä. Jos tuo ei toteudu samalla kierroksella, asukkaat saavat yrittää uudelleen.

Jonathan sai suopungilla poron kiinni yli 15 kertaa, mutta Pertti ei päässyt tavoitteeseen. Lopulta Big Brother päätti tehtävän kierrokseen, jossa Jonathanin tulos oli 17/20 ja Pertin 14/20. Sissimuonapalkinto jäi siis yhden heiton päähän, jota miehet harmittelivat. Asukkaat kuitenkin arvelivat, että he saavat jotakin ruokaa, vaikka he eivät onnistuneet tehtävässä.

Tehtävän päätyttyä hiljainen illanvietto nuotion äärellä alkoi.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Operaatio Syysmyrsky – paraatikenttä per naama
Operaatio Syysmyrsky – Tiedusteluporon kiinniotto
Operaatio Syysmyrsky - Viheliäisten paluu

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.