Esteradalla asukkaita odottaa 150 kilometrin urakka

Video: Asukkaat tutustuvat viikkotehtävän esterataan. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Tällä viikolla asukkaat pääsevät viikkotehtävässä rehkimään tehtäväalueelle rakennetulle esteradalle. Jotta asukkaat onnistuvat viikkotehtävässä, on heidän onnistuttava suorittamaan torstaihin mennessä 150 kilometriä.

Asukkaat saivat maanantaina iltapäivällä uuden viikkotehtävän. Heidän on suoritettava esteradalla annetussa varustuksessa viikon aikana 150 kilometriä. Radalla saa kulkea maksimissaan kaksi asukasta kerrallaan ja sillä on kuljettava ohjeiden mukaisesti. Jos rataa kulkee väärin, ei tarvitse aloittaa kierrosta uudelleen, mutta toistuvista epäurheilijamaisista rikkeistä asukkaiden kulkema matka voi kasvaa. Asukkaat löivät vetoa viikkotehtävän puolesta 90:n vedonlyöntiprosentilla.

Esteradan suorittamiseen osallistuvat kaikki muut asukkaat paitsi Kimmo, joka satutti jalkaansa viikonlopun Hippa-päivätehtävässä. Kimmosta tehtiin monialainen laji- ja kuntovalmentaja, henkinen valmentaja, ravintoterapeutti, manageri ja huoltojoukot. Yksi Kimmon tehtävistä on huolehtia asukkaiden rentoutumisesta siihen erikseen tarkoitetulla patjalle, johon kysytään lupa Kimmolta. Patjalle rentoutumaan pääsee korkeintaan viisi asukasta päivässä.

Ennen vedonlyöntiprosentin päättämistä asukkaat kävivät keskustelun viikkotehtävän haasteista. Asukkaat muistuttivat, että he saavat suorittaa viikkotehtävää omaan tahtiinsa, myös yöllä. He pohtivat, että he voisivat vuoroissa kulkea myös öisin, mutta Kristian muistutti, että liiallisesta rehkimisestä he voivat maksaa seuraavana päivänä hintaa. Myös Helmeri huomautti, ettei heti saa vetää itseään piippuun.

Asukkaat laskeskelivat myös esteradan pituutta, kuinka monta kierrosta heidän on käveltävä onnistuakseen. Kristian laski, että jos rata on 100 metriä pitkä, pitää asukkaiden kävellä 1500 kierrosta. BB-nettisivuilla paljastettiin, että esteradalla on mm. vesi- ja mutaeste, joka asukkaiden on ylitettävä. Asukkaille ei kerrota, kuinka monta metriä he ovat suorittaneet, mutta asukkaat päättivät he pitävät kirjaa kävellyistä kierroksista ja kirjuriksi päätyi manageri Kimmo.

Päästyään tehtäväalueelle, asukkaille paljastui, että pääosin rakennustelineistä rakennettu esterata on paljon lyhyempi kuin he olivat etukäteen kuvitelleet. Asukkaat mittasivat kävelemällä radan vieressä noin metrin askelein radan pituudeksi noin 40 metriä. Omiin laskelmiinsa perustuen asukkaat päättelivät, että heille riittäisi viikkotehtävän onnistuneeseen suoritukseen noin 25 kierrosta suoritusvuoroa kohden. Täysinä päivinä tiistaina ja keskiviikkona radalla pitäisi rehkiä seitsemän vuoroa asukasta kohden ja tähän päälle vielä vuoroja tänään ja torstaina.

Esterata vaikuttaa haastavalta, sillä siinä on roikuttava, kiivettävä, tasapainoiltava, kannettava ja kävellä renkailla. Miehille 25 kierroksen suorittamista pidettiin mahdollisena, mutta naisille haastavana. Ensimmäisinä radalle menneet Jukka ja Helmeri kommentoivat, että jo reilun kymmenen kierroksen jälkeen alkoi tuntua kropassa. Vaadittavaa 150 kilometriä pidettiin kuitenkin täysin realistisena suorittaa onnistuneesti.

Asukkaat saivat viikkotehtävän suorittamista varten varastohuoneesta ulkoiluvaatteet, kypärät, proteiinijuomaa ja -patukoita sekä sykemittarit. Sykemittareita asukkaat saavat käyttää vain esteradalla, jotka puetaan lähtölinjalla lähdettäessä suorittamaan tehtävää ja riisutaan maalilinjalla, kun tehtävän suoritus lopetetaan.

Viikkotehtävään Big Brother tarjoaa jälleen vaikeutusta. BB-nettisivujen mukaan Big Brother aikoo tarjota joillekin asukkaille houkutuksia, jotta viikkotehtävä epäonnistuu.

Viikkotehtävän tehtävänanto BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.