Neljäs matkakohde oli avaruus - Tuubiruoka hämmästytti

Anssi Mars-mönkijän ohjaimissa, Taavi peräkärryssä. Kuva: © Nelonen Media.
Anssi Mars-mönkijän ohjaimissa, Taavi peräkärryssä. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talon asukkaat matkustivat kauppatehtävän neljäntenä matkapäivänä avaruuteen. Matkustajina olleet asukkaat pääsivät tutkimaan Marsia sekä nauttimaan ruokia hammastahnatuubeista illallisella.

Torstaina asukkaat odottivat jotain erikoista kohdetta seuraavaksi etapiksi maailmanympärimatkallaan. Jo eilinen vierailu Atlantiksessa oli uumoillut jotain tällaista. Puheissa vilahteli ainakin matka kuuhun, johon viittasi myös sponsorina olleen Apollo-matkojen nimi.

Päivällä asukkaat saivat kuulla, että he matkustavat avaruuteen, mutta suuntana oli Mars-planeetta. Matkustajina olivat vaativat äkkirikastuneet start-up-yrittäjät Taavi, Lasse, Anssi ja Ville. He odottivat korkeatasoista matkaa Marsiin, joka lopulta osoittautui tutkimusmatkaksi. Matkaoppaina olleet Jasmiina, Pekka, Aki, Samir ja Sami järjestivät avaruuskoulutuksen ja siihen liittyvän kuntotestin.

Kohdepäälliköksi valittiin Jasmiina ja keittiövuorossa olivat Aki ja Pekka. Ruoat eivät olleet perinteisessä muodossa. Aki ja Pekka käyttivät aiemmin viikolla taloon saatuja ruokia, mutta ne piti saada illalliseksi tuubimuotoon, josta ne syödään. Avaruudessa ei ilmanpaineen vuoksi voitu syödä normaalisti, eikä painovoiman vuoksi käyttää ruokailuvälineitä.

Samir piti matkustajille kuntotestin, koska avaruusmatkailu vaatii kovaa kuntoa. Tämän jälkeen kohdepäällikkö Jasmiina veti avaruuskoulutuksen, johon Big Brother tarjosi diaesityksen tekstein ja kuvin olohuoneen televisiosta. Jasmiina selitti opetusmateriaalia apuna käyttäen avaruudesta tietoa, vaikka faktat olivatkin hieman niin ja näin.

Lounaan jälkeen avaruusmatkustajat pääsivät laskeutumaan Marsin pinnalle. Siellä matkustajien piti kerätä partikkelinäytteitä, jotka olivat juuri oikean painoisia. Kaksi matkustajaa liikkui tehtäväalueella Mars-mönkijällä ja keräsi näytteitä. He toimittivat näytteeet mittausasemalle, jossa kaksi matkustajaa punnitsi näytteet ja hylkäsi liian kevyet tai painavat partikkelit. Oikean kokoiset partikkelit otettiin talteen näyteastiaan.

Marsissa liikkumisessa piti olla tarkkana, sillä Marsin mönkijällä ei saanut osua kasoihin tai maaperään. Myös mönkijää piti ajaa varovaisesti, eikä sen kanssa saanut jäädä jumiin. Mikäli näin tapahtui, piti matkustajien pyytää työntöapua matkaoppailta soittamalla torvea. Jokainen torven soitto veisi asukkailta yhden kauppasekunnin.

Tehtäväalueella matkustajien kanssa olivat Jasmiina, Sami ja Samir, jotka valvoivat, etteivät matkustajat osuisi maaperään ja lisäksi hedän piti kertoa tarinoita avaruudesta. Välillä Samir ja Sami muuttuivat vihreiksi marsilaisiksi, sillä heidän piti järjestää show matkustajille.

Sami ja Samir ilmestyivät tehtäväalueille vihreissä asuissaan ja he eivät aluksi paljastaneet aikeitaan. Jasmiina kehoitti varomaan marsilaisia ja liikkumaan rauhallisesti. Hetken päästä marsilaiset tekivät bisnesehdotuksen yrittäjämatkustajille ja he lopulta suostuivat sijoittamaan 120 miljardia marsilaiseen sähköhammasharjaan. Lopulta hyväntahtoisten avaruusolioiden kanssa otettiin yhteiskuva.

Illan pimentyessä Marsissa ilma kylmeni ja avaruusmatkailuryhmällä tuli kiire pois, etteivät he jäädy. Heidän piti ennen lähtöä kerätä kymmenen grammaa partikkeleita ja tuoda ne avaruusalukseen. Laskutoimitukset kirjanpitoon merkittyjen partikkeleiden grammamääristä tuottivat yllättäviä vaikeuksia, mutta matkustajat saivat tarvittavan määrän partikkeleita kasaan, joten he siirtyivät takaisin alukseen.

Ville nauttimassa avaruusraketissa tuubi-illallista. Kuva: © Nelonen Media.
Ville nauttimassa avaruusraketissa tuubi-illallista. Kuva: © Nelonen Media.

Avaruusaluksessa matkustajille oli valmistettu tuubi-illallinen, jossa pihvit ja vönerit oli soseutettu tyhjennettyihin ja pestyihin hammastahnatuubeihin. Matkustajat yllättyivät, kun ruoka ei ollut perinteisessä muodossa ja vaativat matkustajat reklamoivat keittiötä ja kohdepäällikköä asiasta. Kohdepäällikkö kuitenkin totesi tomerasti, että kyseessä oli elämysmatka ja kokkina toiminut Pekka sanoi, ettei avaruudessa voi nauttia ruokaa normaalissa muodossa.

Etenkin liharuoka sai kiitosta Anssilta ja Villeltä, mutta useimmissa ruoissa maistui hammastahna, vaikka keittiössä oli tehty parhaansa tuubien puhdistamiseksi. Ruoan maku, saati määrä ei ollut kaikkien mieleen. Myöskään osa henkilökunnasta ei ollut innostunut maistamaan tuubiruokia. Jasmiina ilmoitti jo heti tehtävän alussa, ettei aio syödä tuubista.

Päivän tehtävä päättyi jälleen matkakuumemittarin seurantaan. Talon televisiosta asukkaat näkivät mittarin heittelevän ylös ja alas muutaman minuutin aikana. Lopulta mittarin asteikko ei riittänyt ja koko mittari hehkui punaisena, kun mittaus päättyi pling-ääneen. Kauppasekunteja kertyi tänään yli 40 ja neljän päivän aikana niitä on kasassa noin 130.

Asukkaat jäivät vielä epäselvyyteen, jatkuuko matkustelu vielä perjantaina. Kun Big Brother antoi luvan mennä nukkumaan, spekuloitiin, tuleeko huomenna uusi kohde, vai ilmoitetaanko tehtävä heti aamusta päättyneeksi.

Lue myös:
Asukkaat matkalle maailman ympäri - Kauppatehtävässä matkaoppaita ja matkustajia (8.11.2021)
Taaville Pekan äänet korviin häädetyn perinnössä (8.11.2021)
Turistikierros Kreikassa oppaiden lihasvoimalla (9.11.2021)
Lassesta rangaistuksena keittiömestari, matkustajat ratkaisemaan Atlantiksen arvoitusta (10.11.2021)
Atlantiksen arvoitus ratkaistiin - Päivän kauppasekunnit olivat vaarassa (10.11.2021)

Artikkelia on päivitetty 12.11.2021 kello 00.03: Korjattu yhteenlaskettu kauppasekuntien määrä oikeaksi. Se on noin 130 sekuntia, ei 160 sekuntia.

 

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.