Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Vettelin mestaruus jäi pisteen päähän varmistumisesta Singaporessa

Sebastian Vettelin maailmanmestaruus tänä vuonna alkaa olla enää kruunaamista vaille valmis. Sunnuntaina Singaporessa Vettel ajoi jo kolmanteen perättäiseen voittoon ja jäi vain pisteen päähän mestaruuden varmistumisesta.

Vettel starttasi Singaporen GP:hen paalulta ja karkasi heti lähdöstä muilta karkuun. Kisassa ei näyttänyt olevan suurta hätää ja Vettel kasvatti itselleen suuren johdon. Kisan puolivälissä tullut turva-autotilanne ei ollut suuri ongelma, vaikka saksalainen menetti parinkymmenen sekunnin johdon.

Heti turva-auton poistuttua Vettel karkasi toisena kisassa olleelta Jenson Buttonilta horisonttiin. Tässä tosin auttoi Vettelin ja Buttonin välissä olleet kolme kierroksella ohitettavaa, jotka hidastivat brittiä. Aivan lopussa Button löysi kunnon hurmion ja kavensi johtoaan, mutta jälleen kierroksella ohitettavat ottivat liian suurta roolia ja kaksi keskenään taistelevaa Williams-autoa käytännössä blokkasi Buttonin hetkeksi vain muutama kierros ennen maalia.

Lopun eron kaventuminen johtui moottorin kierroslukujen laskusta ja Vettelin varmistelusta. Kisa oli Vettelin hallussa käytännössä koko kisan, vaikka kisan nopeinta kierrosta ei saksalaisen nimiin jäänyt. Tämä oli tosin vain kosmeettinen haitta, sillä nyt Vettel on todella lähellä toista perättäistä maailmanmestaruutta. Kauden yhdeksäs ja kolmas perättäinen voitto käytännössä sinetöi Vettelin tämän kauden mestaruuden. Vettel tarvitsee jäljellä olevista neljästä kisasta yhden pisteen tittelin varmistumiseen.

Singaporen illassa ei kärjessä aivan viimeisiä kierroksia lukuun ottamatta nähty kovaa taistelua, mutta taaempana jälleen sitäkin enemmän. Yksi illan hahmoista oli jälleen Lewis Hamilton, jonka ansiosta oli jälleen hiilikuiidun palasia ilmassa. Tällä kertaa Hamilton ajoi jo menetetyssä ohitustilantessa Felipe Massan takarenkaaseen ja rikkoi siinä oman etusiipensä ja Massan oikean takarenkaan.

Molempien kisa oli pilalla ja molemmat joutuivat tekemään ylimääräisen varikkokäynnin. Hamilton sai tilanteesta vielä varikon läpiajorangaistuksen. Massa kävi kaksikon kolarista kuumana vielä kisan jälkeen ja kävi tökkäisemässä Hamiltonia hänen ollessaan tv-haastattelussa. Massa valitti paikalla olleelle medialle, että Hamilton on ennenkin häntä kohtaan temppujaan ja FIA:n pitäisi puuttua asiaan ja ehkä myös Lewisin isän, Anthony Hamiltonin myös.

Suurempaa rytinää nähtiin hieman ennen puoltaväliä, joka aiheutti turva-auton. Michael Schumacher lähti pienelle ilmalennolle kohti muuria, kun hän oli ohittamassa Sergio Pereziä. Schumacher arvioi tilanteen vääriin ja törmäsi lähellä jarrutuspaikkaa Perezin oikeaan takarenkaaseen ja pienen ilmalennon päätteeksi "Schumi" löysi itsensä seinästä. Schumacherille ei käynyt kuinkaan, mutta saksalaisen kisa jäi kesken.

Schumacher sai varoituksen kolarista Perezin kanssa. Tuomaristolla oli kiireinen ilta, sillä rangaistuksia läpiajorangaistusten muodossa jaettiin Jaime Alguersuarille ja Heikki Kovalainen sai 10 000 dollarin sakot liian vaarallisesta varikolta lähdöstä. Tilanteessa Kovalainen päästettiin Vettelin eteen, mutta Kovalainen oli huomannut tilanteen ja päästi Vettelin edelleen.

Vettelin mestaruus ei siis vielä varmistunut, mutta se on jo käytännössä varmaa. Ainoa kuljettaja, joka on mestaruustaistelussa vielä mukana, on Button. Eroa on kuitenkin jo 124 pistettä, eli Buttonin tehtävä on mahdoton. Vettelin seuraava mahdollisuus ratkaista maailmanmestaruus on kahden viikon kuluttua Japanissa.

Singaporen GP:n lopputulokset

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50