Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Vialliset kanttikivet häiritsivät Singaporen perjantaita

Formula 1:n kaukokiertue ei lähtenyt liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla. Singaporen GP:n perjantain vapaita harjoituksia sotkivat vialliset kanttikivet, joita korjailtiin pariin otteeseen.

Vapaiden harjoitusten alku viivästyi puolella tunnilla, kun ratahenkilökunta poisti muutamasta mutkasta kanttikivet. Mutkien 3 ja 14 kohdilla oli jotain ongelmia, kun ilmeisesti oheisluokissa oli kyseisissä mutkissa irronnut kanttikiviä. Viivästymisen vuoksi ensimmäinen harjoitusjakso lyheni tunnin mittaiseksi.

Ongelma toistui aivan ensimmäisen harjoitusten loppuhetkillä, kun yksi kanttikiven palanen irtosi Felipe Massan ajaessa sen yli. Palanen jäi radan reunalle irtonaisena ja siitä törrötti iso naula tai pultti. Osa poistettiin radalta punaisten lippujen avulla.

Punainen lippu nähtiin myös pienen kolarin seurauksena, kun Mark Webber törmäsi Timo Glockiin ja menetti palan etusiivestä. Siiven palanen jäi niin pahan paikkaan, että siivoamiseen tarvittiin punainen lippu.

Urheilullisesti ei tapahtunut suuria muutoksia. Ne, jotka olivat nopeita Euroopassa, olivat nopeita nytkin. Sebastian Vettel jatkaa hyvää tahtiaan ja kirjasi itselleen viikonlopun toistaiseksi nopeimman ajan toisella harjoitusjaksolla. Ensimmäisen jakson nopein oli Lewis Hamilton.

Normaalia lyhyempi ensimmäinen harjoitus sotki joidenkin tallien suunnitelmia. Tallit eivät saaneet vietyä läpi suunniteltuja ohjelmiaan. Yksi tällainen talli oli Mercedes. Michael Schumacher valitti, että katuradat ovat aina aluksi liukkaita ja jakson lyhentyminen sotki pahasti Mercedesin laajaa testiohjelmaa.

Heikki Kovalainen oli joutua jälleen palomieheksi, kun hänen autonsa jarrut syttyivät palamaan. Teknisen vian takia Kovalaisen Team Lotus -auto pysähtyi liian pitkäksi aikaa ja jarrut pääsivät ylikuumenemaan ja syttymään. Viime vuonna Singaporessa Kovalainen joutui autonsa sammutuspuuhin lähtösuoralla, kun oikeaa palomiestä ei saatu nopeasti paikalle. Tuolloisesta Kovalaisen "VPK-toiminnasta" levisi kuvia ympäri maailman.

Singaporen GP:n lähtöjärjestys ratkaistaan lauantain aika-ajoissa kello 17 alkaen.

Singaporen GP:n vapaiden harjoitusten tulokset

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50