Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Bottas varmisti GP3-mestaruuden Monzan voitolla!

Suomen Valtteri Bottas ajoi GP3-sarjan mestariksi voittamalla Italian lauantain kilpailun Monzassa. Mestaruus varmistui yhtä kisaa ennen sarjan päättymistä.

Bottas lähti Monzan lauantain kilpailuun viidennestä lähtöruudusta. Viiden pisteen sarjajohdossa kisaan lähtenyt Bottas varmistaisi mestaruuten ottamalla kaksi pistettä enemmän kuin kakkosena oleva tallitoveri James Calado.

Suomalainen otti hienon startin nousemalla neljänneksi. Nousu kolmannelle sijalle oli työn ja tuskan takana, mutta Bottas onnistui siinä toisella kierroksella. Koko kilpailu oli yhtä taistelua sijoituksista. Vähitellen Bottas kuitenkin nousi ensin kakkoseksi ja sitten kärkipaikalle.

Sijoitukset vaihtuivat tiuhaan ja välillä vastustaja pääsi imusta ohi kuittaamaan sijansa takaisin. Kärkipaikalle noustuaan hänen pahimmaksi haastajaksi nousi Calado. Calado ahdisti Bottasta todella pahasta, mutta suomalainen sai hengähdystauon, kun radalle tuli turva-auto Adrian Quiafe-Hobbsin ulosajon vuoksi.

Turva-auto veti letkaa parin kierroksen ajan, jonka jälkeen kisaa oli jäljellä vielä kolme kierrosta. Bottas ei saanut kunnolla kasvatettua kaulaa Caladoon ja taistelu tiivistyi viimeisellä kierroksella. Calado ahdisteli Bottasta ensimmäisissä mutkissa, mutta suomalainen piti tallitoverinsa hienosti takanaan.

Loppukierros oli helpompi ja Bottas ylitti maalilinjan voittajana. Samalla varmistui Bottaksen GP3-mestaruus, vaikka alkukaudesta näytti pahalta. Keväällä auto ei toiminut ja hyvät sijoitukset olivat tiukassa. Tasainen sarja oli Bottaksen onni ja kesällä kaikki lähti kulkemaan ja tilille kertyi useita voittoja.

Bottaksen todennäköimpänä sarjana on ensi vuonna GP2 tai Renault World Series. Bottas haluaisi F1:n rattiin, mutta se ei ole kovin todennäköistä. Suomalaisella on mahdollisuus ajaa kilpaa GP2-autolla jo tänä vuonna, jos hän pääsee ajamaan GP2-sarjan ulkopuoliseen kilpailuun Abu Dhabissa. Bottaksen mukaan asia ratkeaa managerin kanssa sunnuntaina.

Muista suomalaisista Matias Laine oli 20. sijalla ja Aaro Vainio 22. sijalla. Kaikilla suomalaisilla oli ensimmäinen kausi GP3-sarjassa. Bottaksella sarjassa jatkaminen ei ole mahdollista mestaruuden vuoksi, mutta muilla suomalaisilla se on vielä mahdollista.

GP3-sarja päättyy huomenna sunnuntaina. Kauden viimeiseen osakilpailuun paalulta lähtee Mitch Evans.

Katso myös:
GP3-sarjan Italian osakilpailun tulokset
GP3-sarjan pistetilanne

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50