Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Vettelin näytöstä

Viikko sitten päättynyt Formula 1 -kausi oli täysin Sebastian Vettelin näytöstä. Saksalainen varmisti mestaruutensa jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä, eikä muilla ollut juuri mahdollisuuksia haastaa tuplamestaria.

Lue lisää...

Mielenkiintoinen F1-syksy tulossa

Vaikka Formula 1:n kesäloma on tällä hetkellä käynnissä, puhutaan nyt hetki jo syksystä. F1:n syyskausi käynnistyy Belgiasta kuun lopulla ja siitä näyttäisi tulevan mielenkiintoinen, vaikka kuljettajien mestaruus näyttääkin jo ratkenneen.

Lue lisää...

Soutamista ja huopaamista

Soutaminen ja joskus huopaaminenkin on hauskaa Suomen kesässä, mutta ei formuloissa. Ei ainakaan silloin, kun sääntöasioita vatkataan suuntaan ja toiseen useaan kertaan muutaman päivän aikana. Silverstonessa käyty pakokaasujupakka oli tästä oiva esimerkki.

Lue lisää...

Huikea Kanada

Viime viikonloppuna Kanadan Montrealissa nähtiin huikea show. Sadekeli teki Kanadan GP:stä kenties ikimuistettavimman F1-osakilpailun ikinä.

Lue lisää...

Monacon yhteenveto

Legendaarinen katuratakilpailu ajettiin Monacon kaduilla reilu viikko sitten. Kilpailun lopputulos oli tuttua kauraa tältä kaudelta, mutta lopun antikliimaksia lukuun ottamatta Monaco tarjosi hyvää autourheiluviihdettä.

Lue lisää...

FIA(skon) tunarit!

Bahrainissa siis ajetaan tänä vuonna. Ei hyvä! FIA teki tänään erittäin huonon päätöksen, joka pistää koko kattojärjestön ja erityisesti Formula 1:n erityisen huonoon valoon julkisuudessa.

Lue lisää...

GP-ennakko: Espanja

Viikonloppuna ajetaan jälleen, tällä kertaa Espanjassa. Vuorossa on perinteinen Espanjan GP Barcelonan radalla, joka on jokaiselle tallille erittäin tuttu. Viikonlopun mielenkiinnon kohde on, miten sääntömuutokset vaikuttavat sunnuntain kilpailuun.

Lue lisää...

GP-ennakko: Turkki

Kolmen viikon tauolta palataan Euroopan kiertueen avaukseen Turkkiin. Viikonlopusta on tulossa haastava erityisesti renkaiden osalta.

Lue lisää...

Kilpailu kiristyy Eurooppaan tultaessa

Formula 1 -kausi on käynnistynyt kiehtovasti. Kisoista on tullut mielenkiintoisia sääntömuutosten ansiosta ja ehkä myös mestaruustaistelu muuttuu vielä jännittävämmäksi, vaikka aluksi näytti, että Sebastian Vettel menee paraatimarssia mestaruuteen.

Lue lisää...

Petrov yllätti, Webber alisuoritti

Sebastian Vettelin hyvä vauhti ei tullut Australian GP:ssä kenelläkään yllätyksenä, mutta Vitali Petrovin tuli. Viime kaudella epävarmoista otteistaan tunnettu venäläinen yllätti ja nousi ensimmäisenä venäläisenä palkintokorokkeelle F1:ssä.

Lue lisää...

Kausiennakko: Tallit ja kuljettajat

Tätä kirjoitettaessa Formula 1 -kauden avaukseen on enää alle viikko. Viikon päästä tähän aikaan on jo kauden avauskilpailu Australian Melbournessa ajettu ja silloin saadaan ensimmäisiä todellisia viitteitä, kenellä kulkee ja kenellä ei. Nyt on kuitenkin aika heittää vielä spekulaatiot, miltä alkava kausi mahdollisesti näyttää tallien ja kuljettajien osalta.

Lue lisää...

Kausiennakko: Sääntömuutokset

Uusi kausi tuo tulleessaan jälleen joitakin sääntömuutoksia. Muutosten joukossa on joitakin täysin uusia asioita, mutta myös pari asiaa tekee paluun sääntökirjaan tauon jälkeen. Olen kertonut tässä vain tärkeimmät sääntömuutokset, moni sääntö pysyy ennallaan viime vuodesta.

Lue lisää...

Oikea ratkaisu

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Formula 1 -kausi 2011 oli tarkoitus aloittaa viikon päästä Bahrainista. Toisin kuitenkin kävi ja arabimaiden levoton tilanne levisi myös Bahrainiin ja aiheutti Bahrainin GP:n peruuttamisen. Formulafanit joutuvat odottamaan pari viikkoa pidempään ennen kuin kausi korkataan Australiassa.

Lue lisää...

GP-ennakko: Abu Dhabi 2009

Enää yksi F1-osakilpailu on tältä kaudelta jäljellä. Kauden finaali ajetaan aivan uudella Abu Dhabin Yas Marina -radalla, joka on rakennettu paikalle aivan tyhjästä.

Maailmanmestaruuden kannalta viimeisessä kisassa ei ole enää panosta, sillä Jenson Button ja Brawn GP -talli varmistivat mestaruutensa jo kaksi viikkoa sitten Brasiliassa. Valmistajien...

Lue lisää...

GP-ennakko: Brasilia 2009

Kaksi enää jäljellä ja MM-taistelu alkaa lähestyä loppuaan. Taistelussa on vielä kolme kuljettajaa, mutta kuinka monta niitä on ensi sunnuntain jälkeen?

Maailmanmestaruus voi ratketa jo ensi sunnuntaina Jenson Buttonille, jos britille hyvin käy. Hänellä on vahva johto MM-pisteissä tallitoveriinsa Rubens Barrichelloon (14 pistettä) ja Red Bullin Seba...

Lue lisää...

GP-ennakko: Japani 2009

Muutaman vuoden tauon jälkeen F1-sarja palaa Suzukan legendaariselle radalle. Sopimusuutisten varjossa tänä viikonloppuna ajetaan myös GP, jossa sade on ainakin alussa lähes varma vieras.

Kahtena viime vuonna Japanin GP on ajettu Fujin radalla, mutta nyt palataan monen kuljettajan ja F1-fanin suosikkiradalle Suzukaan. Suomalaisille Suzukalla on...

Lue lisää...

GP-ennakko: Singapore 2009

Paluu rikospaikalle... eikun siis Singaporeen. Kautta aikain toinen iltakilpailu F1:ssä ajetaan tulevana viikonloppuna skandaalinkäryisissä tunnelmissa, koska vasta nyt on saatu kunnolla perattua viime vuoden Singaporen GP:n tapahtumat.

Viimeiset pari viikkoa F1:n ympärillä on pyörinyt vaihteeksi skandaali. Viime vuoden Singaporen GP:n tapahtumat ja...

Lue lisää...

GP-ennakko: Italia 2009

Legendaariset radat saavat tänä viikonloppua jatkoa, kun F1-karavaani saapuu Italian Monzaan. Keskinopeudet nousevat radalla suuriksi intohimoisten tifosien ympärillä.

Ferrarilla on kotiradallaan varmasti suurimmat paineet. Tiedä sitten, onko Kimi Räikkösen voitto Spassa helpottanut vai kasvattanut paineita. Tifosit ovat varmasti täynnä toivoa ja o...

Lue lisää...

GP-ennakko: Belgia 2009

Yksi F1-sarjan parhaista radoista, ellei paras on ohjelmassa tulevana viikonloppuna. Belgian Spata pidetään todellisena kuskin ratana ja lisäksi saa Ardennien vuoriston tuntumassa aiheuttaa omat päänvaivansa.

Sarjan pisin kilparata on lähes kaikkien kuljettajien ja fanien suosikki. Kyseessä on vanhan ajan kilparata monine haasteineen. Spa kuuluu s...

Lue lisää...

GP-ennakko: Eurooppa 2009

Formula 1:n neljän viikon kesäloma alkaa olla pian "lusittu" ja kuskien on aika palata työpaikoilleen. Pian moottorit päräytetään käyntiin Euroopan GP-viikonlopun merkeissä Espanjan Valenciassa.

Kesäloman aikana tapahtui paljon radan ulkopuolella. Loma alkoi Felipe Massan onnettomuuden jälkipuinnilla ja hänen tuuraajansa pohtimisella. V...

Lue lisää...

Massa ja Schumi

Kaksi nimeä, Felipe Massa ja Michael Schumacher ovat hallinneet viime päivien F1-uutisointia. Massan ikävä loukkaantuminen synkisti mielet hetkeksi, mutta onneksi olemme kuulleet jo positiivisia uutisia hänen tilastaan. Toisen epäonni on kuitenkin toisen onni raadollisessa F1:ssä, kun Schumacherin paluu-uutinen sähköisti koko lajin muutamaa päivää...

Lue lisää...

GP-ennakko: Unkari 2009

Nürburgringin kylmänkostea keli vaihtuu Hungaroringin helteisiin, kun F1-karavaani saapuu jälleen kerran Unkariin. Ainakaan sääennuste ei lupaile mitään tapahtumarikasta viikonloppua, kaikkihan tietävät, millainen Hungaroring ratana on.

Hungaroringiä on pidetty suomalaisten "kotiratana", mutta sen suosio on hiipunut Mika Häkkisen huippuvuo...

Lue lisää...

GP-ennakko: Saksa 2009

Perjantai on ajettu "Nürrella" ja on aika tehdä spekulaatioita viikonloppua ajatellen. Nyt tosin tarvittaisiin sitä kuuluisaa kristallipalloa, sillä niin paljon kysymysmerkkejä on ilmassa niin sään kuin voimasuhteiden osalta.

Nürburgringin rata-alue on vuorien ympäröimä, joten keli saattaa muuttua hetkessä. Tänään tosin perussäätyyppi pysy...

Lue lisää...

Mestaruustaistelun välianalyysi

Britannian GP:n jälkeen mestaruustaistelu tiivistyi ehkä hieman yllättäen Brawnin alisuoritettua ja Red Bullin pystyttyä huikeaan vauhtiin. Ehkä tätä kautta ei olekaan vielä "taputeltu".

Monet - minä mukaan lukien - olivat jo valmiit ojentamaan mestaruuspokaalin Jenson Buttonille jo toukokuussa. Britin voittokulku näytti päättymättömältä, niin varma...

Lue lisää...

Maassa rauha ja kaikilla hyvä tahto?

Pitkään jatkunut kiista FIA:n ja FOTAn välillä saatiin ratkaistua viime keskiviikkona. Pinnan alla kuplii silti ja varmasti molemmilla osapuolille jäi varmasti asioita hampaankoloon. Odotamme jatkoa mielenkiinnolla.

Kärkkäitä kommentteja kuultiin jo sovun takia pidetyssä lehdistötilaisuudessa, kun Bernie Ecclestone väitti, että kiistat saatiin r...

Lue lisää...

Jää hyvästi, Silverstone?

Sunnuntaina ajettiin virallisen tiedon mukaan toistaiseksi viimeinen Iso-Britannian GP Silverstonen radalla. Näin ainakin oletettiin viikonlopun alkaessa, mutta panosten kohotessa FIA:n ja FOTAn välisessä kiistassa, näin ei ehkä ollutkaan.

Vanhalle sotilaslentokentälle rakennettu Silverstonen moottorirata on ollut Formula 1:n MM-sarjan ohjelmassa...

Lue lisää...

GP-ennakko: Iso-Britannia 2009

Juhannusviikonloppu vietetään nyt formuloiden merkeissä. Suomalaisten suosikkijuhliin kuuluvasta juhannuksesta huolimatta Britannian GP:ssä ei suurella todennäköisyydellä nähdä suomalaisjuhlia, vaan suurin sankari on mitä luultavammin brittiyleisön oma suosikki.

Ai niin, siellä ajetaan tänä viikonloppuna kilpaa. Se on kaikessa politikoinnin to...

Lue lisää...

Sapelinkalistelu jatkuu

Kiista Kansainvälisen autoliiton (FIA) ja F1-tallien yhdistyksen (FOTA) välillä ei ota päättyäkseen. FIA:n julkistettua perjantaina ensi kauden tallit, heitettiin hieman lisää bensaa liekkeihin, kun FIA laittoi muutaman tallin vastoin tahtoaan ehdoitta ilmoittautuneiden listalle.

Etenkin Ferrari otti tästä herneet nenäänsä ja ilmoitti vievänsä ilmoi...

Lue lisää...

GP-ennakko: Turkki 2009

Kesä on tullut - ainakin kalenterin mukaan - ja formulakaravaani kaartaa tulevana viikonloppuna Turkkiin. Monacon ahtaudesta päästään modernille moottoriradalle, joten varsin erilainen viikonloppu on nyt luvassa.

Turkista Ferrarilla on talleista kaiketi parhaat muistot kisan historiassa. Felipe Massa on voittanut Turkin GP:n kolmena viime vuonna...

Lue lisää...

GP-ennakko: Monaco 2009

Taas se tulee, kauden legendaarisin MM-osakilpailu. Perinteiseen monacolaiseen tapaan moottorit käynnistetään ensimmäistä kertaa torstaina.

Kaiteet tulevat varmaankin olemaan jälleen kovilla, kun nykyisillä säännöillä varustetut autot päästetään ensimmäistä kertaa Monacon kapeille kaduille. Kolaroinilla voi harjoituksissakin pahimmassa tapauksessa p...

Lue lisää...

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50