Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Bottas ajaa jatkosopimuksestaan - Australian ulosajo kasvatti paineita

Mercedeksen Valtteri Bottaksen kauden avaus Melbournessa ei mennyt niin kuin suomalainen oli ajatellut. Iso virhe aika-ajoissa pisti Bottaksen heti kättelyssä takaa-ajajaksi, joka lisää paineita kisassa jatkosopimuksesta. Mercedeksen toisen kuljettajan paikalle on tarjolla useampi kuljettaja ensi kaudeksi.

Bottaksen avauskisa meni penkin alle aika-ajoissa, kun hän omasta virheestään pyörähti kaiteeseen ja hajotti autonsa. Virhe saattoi olla kohtalokas jopaa kisaa ajatellen, sillä tallitoveri Lewis Hamilton menetti toisen tukipilarinsa voittotaistelussa. Ferrarin molemmat kuljettajat olivat mukana kärkitaistelussa Melbournessa, jonka ansiosta talli pystyi kokeilemaan Sebastian Vettelin kanssa vaihtoehtoista taktiikkaa. Tämä siivitti suotuisan turva-auton myötävaikutuksella Vettelin voittoon kauden avauksessa.

Kaukaa takaa nousua yrittänyt Bottas ei pystynyt auttamaan parhaalla mahdollisella tavalla Hamiltonia ja tämä nostikin jo brittimediassa puheet Bottaksen lähtölaskennasta Mercedeksellä. Yksi kiistamättä paha virhe ei vielä Bottaksen asemaa horjuta, mutta lisää virheitä ei saa tulla. Ennen kauden alkua tallipäällikkö Toto Wolff sanoi, että Bottaksella on kesään aikaa asti vakuuttaa Mercedes suorituksillaan, eli aikaa ei ole loputtomasti.

Bottaksen paikkaa on kärkkymässä kuitenkin useampi kuljettaja. Tänä vuonna kärkikuljettajista umpeutuu esimerkiksi Red Bullin Daniel Ricciardon sopimus, joka saattaa katsella muita talleja jäätyään hieman tallitoveri Max Verstappenin varjoon. Mercedeksellä on myös paineita tarjota ajopaikkaa myös omille kasvateilleen, Force Indian Esteban Oconille ja Mercedeksen varakuljettaja Pascal Wehrleinille. Etenkin Ocon on osoittanut lupaavia otteita Force Indian lainakuskina, mutta vielä täksi kaudeksi Wolff ei uskaltanut nuorta ranskalaista päästää johtotähden rattiin.

Toiselle Mercedeksen ajopaikalle on siis useampi halukas. Ainakin Bottas, Ricciardo, Ocon ja Wehrlein kisaavat toisesta Mercedes-paikasta ja ainahan joku yllättävä jokeri voi ilmaantua mukaan. Tosin Ricciardo on ehkä enemmän huhuiltu Ferrarille, mutta paineita silti Bottaksella riittää. Bottaksen kannattaa aluksi keskittyä perusasioihin ja saada viikonloppu menemään läpi ilman ongelmia, jonka jälkeen voidaan keskustella tuloksesta. Mersun nykykunnolla pitäisi olla säänöllisesti aika-ajoissa kahden parhaan joukossa ja kisoissa palkintopallilla.

Seuraava näyttöpaikka Bottaksella on ensi sunnuntaina Bahrainissa. Siitä on hyvä aloittaa uusi kevät, sillä enää Bottaksella ei ole kisoja hukattavaksi.

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50