Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Bottaksen kohtalo kirpaisee

Tapahtumarikkaasta Azerbaidzanin GP:stä jäi päälimmäisenä mieleen Valtteri Bottaksen karusta kohtalosta. Muutaman kierroksen päässä osakilpailuvoitosta häämöttänyt MM-johto vaihtui keskeytykseen ja nollaan pisteeseen.

Bottas oli tehnyt kaiken täydellisesti ja taktiikka oli erinomainen. Turva-auton poistumisen jälkeen piti vain tuoda auto turvallisesti maaliin, olihan kisaa jäljellä vain neljä kierrosta. Radalla olleet hiilikuituosat muuttivat kuitenkin kaiken, kun ne rikkoivat Bottaksen oikean takarenkaan, eikä mitään ollut tehtävissä. Voitosta saatavat 25 pistettä räjähtivät lähes kirjaimellisesti palasiksi ja suomalainen joutui keskeyttämään.

Erityisen katkeran keskeytyksestä teki sen, että Bottas olisi siirtynyt urallaan ensimmäistä kertaa MM-sarjan kärkeen, mutta nyt sen teki tallitoveri Lewis Hamilton. Mercedes-kuskien pahin kilpailija MM-sarjassa, Ferrarin Sebastian Vettel, oli pilannut asemansa jo hetkeä aiemmin, kun saksalainen oli liian innokas haastamaan Bottaksen turva-auton jälkeen ja Vettel putosi neljänneksi.

Azerbaidzanin loppuhetkien tapahtumien vuoksi Bottaksen mestaruustaistelu vaikeutui merkittäväksi, sillä hän tippui 30 pisteen päähän Hamiltonista. Pian on vaarana, että Bottas alistetaan Hamiltonin apukuljettajaksi mestaruustaistelussa, kuten Ferrari on näyttänyt tehneen jo omalla tahollaan. Voi vaan kuvitella, mitä Bottaksen päässä liikkui keskeytyksensä jälkeen, sillä pettymys oli kova.

Hamilton keräsi MM-pisteiden lisäksi kaikki sympatiapisteet, kun hän kävi lohduttamassa Bottasta ennen palkintojenjakoa ja britti myönsi, että Bottas olisi ansainnut voiton reilut viikko sitten. Rehti ele tallitoverilta, mutta menetettyjä pisteitä ne eivät Bottakselle tuo takaisin ja ehkä tämä oli käännekohta Bottaksen MM-taistelussa tänä vuonna.

Positiivista kuitenkin on, että Bottaksella on vauhti kohdallaan ja pystyy tasapäisesti haastamaan Hamiltonin ja Ferrari-kuljettajat ja usein olemaan myös nopeampi. Azerbaidzanin kaltaisilla esityksillä Bottas vahvistaa asemaansa Mercedeksellä ja antaa aihetta jatkosopimukseen, jossa spekulaatiot käyvät jo kovina. Tallipäällikkö Toto Wolff jo ilmoitti MTV Sportin mukaan ESPN:n haastattelussa, ettei talli vilkuile ulkopuolisia kuljettajia, kuten esimerkiksi Red Bullin Daniel Ricciardoa.

Näyttäisi siltä, että Bottaksen kovin kilpakumppani Mercedes-paikasta ensi vuodelle on Mercedes-kasvatti, nykyinen Force India -kuljettaja Esteban Ocon, joka on kehittynyt kuljettajana, mutta onko tarpeeksi? Nykyisellä suoritustasolla Bottas olisi erinomainen valinta Mercedekselle, eikä tarvitsisi rikkoa tallin sisäistä harmoniaa, eikä tulisi ongelmaa uuden kuljettajan sisäänajosta talliin. Wolff lupaili alkuvuodesta, että Mercedes tekisi kesällä päätöksiä ensi kauden kuljettajista.

Bottas voinee ainakin tällä hetkellä olla suuremmin stressaamasta jatkostaan. Kun vielä Hamilton puhuu positiiviseen sävyyn tallitoveristaan, en pitäisi suurena ihmeenä, että Bottas jatkaa Mercedeksellä myös ensi vuonna.

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50