Aikaisemmat kaudet

Big Brother Suomi – viikkolähetys 2.9.2019 alkaen

Jim ma – la klo 21.30 – 23.00

Tämän vuoden Big Brotherin päivittäiset tapahtumat niputtaa kasaan viikkolähetys. Puolitoistatuntisessa suorassa viikkolähetyksessä koostetaan BB-talon keskeiset tapahtumat ja käydään niitä läpi juontajien Kimmo Vehviläisen ja Alma Hätösen johdolla.

Kuudesti viikossa nähtävää viikkolähetystä Kimmo ja Alma vetävät viikkolähetystä vuoropäivin. Heidän kanssaan BB-talon tapahtumia ruotivat studiovieraat, joita kutsutaan kauppakeskus Redissä sijaitsevaan BB-studioon. BB-talo sijaitsee aivan studion vieressä, eli juontajat ja vieraat ovat lähes tapahtumien ytimessä.

Ruutu+ -tilaajat voivat viikkolähetystä suorana lähetyksenä myös netistä, eli samaan aikaan TV-lähetyksen kanssa. Lisämaksutta viikkolähetyksen tallenteen voi katsoa Ruudusta aina lähetyksen päätyttyä.

Big Brother Suomi Live – päälähetys 1.9.2019 alkaen

Nelonen ja Jim 1.9.2019 klo 21.00 – 23.00 (Kickoff)
Nelonen 8.9.2019 alkaen klo 21.00 – 22.30 (häätölähetykset)

Sunnuntain suorissa lähetyksissä perinteisesti tapahtuu. Kauden avauslähetyksessä 1. syyskuuta avataan Suomen 11. Big Brother -kausi ja esitellään uudet asukkaat ja uusi BB-talo. Juontaja Elina Kottonen saattaa uudet 14 asukasta maksimissaan kymmenen viikon BB-matkalle kauppakeskus Redissä sijaitsevaan BB-taloon. Kauden avauslähetys nähdään Nelosen lisäksi myös Jimillä.

Elina juontaa myös kauden muut sunnuntailähetykset, jotka esitetään Nelosella kello 21 alkaen. Sunnuntain suorissa lähetyksissä 8.9.2019 alkaen nähdään koko viikon parhaat palat ja häädetään yksi tai useampi asukas asukkaiden nimeämistä asukkaista. Heti häädön jälkeen häädetty asukas saapuu hissillä kauppakeskuksen aukiolla sijaitsevaan studioon, jossa Elina haastattelee tuoreeltaan häädetyn asukkaan tuntoja BB-reissun jälkeen.

Ruutu+ -tilaajat voivat Big Brother Suomi Liven suorana lähetyksenä myös netistä, eli samaan aikaan TV-lähetyksen kanssa. Lisämaksutta lähetyksen tallenteen voi katsoa Ruudusta aina sen päätyttyä.

Big Brother 24/7 - Ruutu+ 1.9.2019 alkaen

Tuttuun tapaan BB-talon tapahtumia pystyy seuraamaan ympäri vuorokauden, missä ja milloin haluaa. Tänä vuonna Big Brother 24/7 -palvelu on saatavissa vain netissä osana Nelonen Median Ruutu+ -palvelua. BB 24/7 sisältyy Ruutu+:n peruspakettiin, joka maksaa 9,95 €/kk. Uudet asiakkaat saavat lisäksi alkuun kahden viikon maksuttoman kokeilujakson, jonka voi keskeyttää tuona aikana milloin tahansa. Jos ilmaisjaksoa ei katkaise, jatkuu tilaus toistaiseksi voimassa olevana voimassa olevan hinnaston mukaisena.

Ruutu+ -tilauksen voi maksaa luottokortilla tai laskulla. Luottokortilla maksettaessa kuukausimaksu veloitetaan heti tilattaessa ja tilaus on voimassa seuraavat 30 päivää. Tilauksen voi katkaista koska vain tilausjakson aikana ja katseluoikeus jatkuu viimeisen katseluoikeuden loppuun saakka. Tilaus uudistuu automaattisesti edellisen jakson päätyttyä, jos sitä ei itse käy päättämässä.

Big Brother 24/7:aa voi katsoa useilla eri päätelaitteilla. Tietokoneen lisäksi Ruutu+ toimii ainakin Android- ja iOs-laitteilla matkapuhelimissa ja tableteissa. Ruutu+:n saa isolle näytölle monien älytelevisioiden sovelluksilla ja siirtäminen isolle näytölle onnistuu myös Chromecastilla ja Apple TV:llä. Lisätietoja Ruutu+:n päätelaitetuesta löytyy täältä.

24/7-palvelua voi kelata enimmillään kuusi tuntia taaksepäin. Soittimen aikajanalla kulkee kello vihreän pallukan päällä. Kun pallukka on äärimmäisenä oikealla, stream näyttää suoraa lähetystä ja kello näyttää nykyistä kellonaikaa. Aikajanalla voi helposti kelata haluamaansa kohtaan, jos on missannut jonkun tilanteen tai haluaa katsoa sen uudelleen, jos se vaan mahtuu tuohon kuuden tunnin aikaikkunaan.

Maksullisen sisällön lisäksi Ruudusta voi seurata ilmaiseksi Jimin ja Nelosen Big Brother -lähetykset sekä ohjelmaan liittyviä klippejä, joita tuotetaan varmasti runsaasti kauden mittaan. Jimin ja Nelosen lähetyksiä voi seurata suorana, eli samaan aikaan kuin televisiossa, vain Ruutu+ -palvelun tilaajat. TV-lähetysten tallenteet ovat katsottavissa lisämaksutta lähetysten päätyttyä.

Aikaisempien BB-kausien tapaan 24/7:aa ei voi tilata kaapeli- tai antenniverkkoon televisioon. Televisiossa Big Brotheria voi seurata ainoastaan Jimin ja Nelosen lähetyksiä.

Ruutu+ Big Brother -sivut

Lisätietoa Ruudun Big Brother -sisällöistä
Ruutu+:n hinnasto
Tilaa Ruutu+

Big Brotherin nettisivut, sosiaalinen media ja radio

Big Brotheria voi seurata monista eri jakelukanavista kauden 2019 aikana.

Big Brother nettisivut – Bigbrother.fi

Big Brotherin tapahtumia seurataan tiiviisti tietenkin myös Big Brotherin nettisivuilla osoitteessa www.bigrother.fi. Sivuilla julkaistaan uutisia BB-talon tapahtumista ja muista Big Brotheriin liittyvistä aiheista. Lisäksi kauden alettua sivuilta löytyvät tiedot asukkaista, äänestyksistä ja kaikesta siitä, mitä Big Brotherin seuraamiseen vaaditaan.

Big Brother Suplassa ja radiossa

Nelonen Median audiopalvelu Supla tarjoaa myös Big Brother -sisältöä kauden aikana. Suplassa käynnistyy Big Brotheria käsittelevä podcast, jossa puidaan BB-talon tapahtumia torstaista sunnuntaihin 1.9.2019 alkaen. Podcastia vetävät Radio Rockista tuttu Paula "Paukki" Rinta-Kanto ja Loopin Joonas Vuorela. Podcastissä vierailee torstaista lauantaihin mm. tuotannon jäseniä, artistivieraita ja entisiä BB-asukkaita

Oletettavasti myös Big Brother on vahvasti esillä myös Nelonen Median radiokanavilla. Nelonen Median radioita ovat Radio Suomipop, Radio Rock, Radio Aalto, Loop, Helmiradio, HitMix ja Groove FM.

Sosiaalinen media ja BB-sovellus - lisätietoa tulossa

Big Brotherissa sosiaalinen media tulee olemaan isossa roolissa ja se näkyy mm. nettisivuilla olevan näyttävän some-osion muodossa. Keväällä BB:hen lupailtiin omaa mobiilisovellusta, mutta ilmeisesti tämä tarkoittaa vaan verkkosivujen mobiiliversiota, jonka voi kiinnittää mobiililaitteen aloitusnäytölle. Toistaiseksi tästä ei ole tarjolla tämän enempää tietoa. Päivitämme tiedot ajan tasalle, kun sovelluksesta on uutta kerrottavaa.

Big Brotherin viralliset sosiaalisen median kanavat ovat tänä vuonna Facebookissa ja Instagramissa.

Elina Kottonen

Kokenut BB-juontaja Elina Kottonen (o.s. Viitanen) juontaa jo neljättä kautta Big Brotheria. Tällä kertaa Elina juontaa sunnuntaisin Big Brother Suomi Live -lähetyksiä.

Elinan juontajatausta on radiosta, The Voicelta ja Radio Novasta. Television puolelle Elina siirtyi aloittaessaan Big Brotherissa vuonna 2010 Extran ja Talk Show’n juontajana. Big Brotherissa Elina jatkoi vuoteen 2012 saakka ja rinnalla nainen teki yhä radiota. Big Brotherin juontajapestin lisäksi Elina on myös ollut asukkaana BB-talossa noin neljän vuorokauden ajan kaudella 2011.

Muita Elinan juontamia ohjelmia ovat olleet Teräspallit, Talent Suomi, Voice of Finland, Suomen hauskin tavis ja Hurjat rakkauskilot. Elina on työskennellyt myös Radio Aallossa.

Alma Hätönen

Toinen Big Brotherin viikkolähetysten juontaja Alma Hätönen on tullut myös tutuksi radion puolelta. Alma juonsi vuosina 2015-2018 YleX:llä yhdessä Jenni Poikeluksen kanssa YleX Iltapäivää. Alma on myös osallistunut MTV3:n Fort Boyard -ohjelmaan vuonna 2018. Syksyllä Almaa nähdään Big Brotherin ohella myös Selviytyjien neljännellä tuotantokaudella Nelonen Median kanavilla.

Kimmo Vehviläinen

Big Brotherin viikkolähetyksiä juontava Kimmo Vehviläinen työskentelee myös Radio Dynastia-ohjelmassa yhdessä Jarkko Valteen, Hanna Kinnusen ja Jari Peltolan kanssa. Aiemmin Kimmoa on kuultu radion puolella mm. Radio Novalla. Television puolella Kimmo on ollut Nelosen Selviytyjissä kilpailijana vuonna 2018 ja Selviytyjät Extran juontajana vuonna 2019.

Sauli Koskinen - 2014

Entinen BB-asukas ja BB-voittaja Sauli Koskinen pääsi juontamaan BB Extraa Big Brotherin juhlakaudella.

BB Extran viimeisin juontaja Sauli Koskinen

Cristal Snow - 2012

Kova BB-fani Christal Snow juonsi BB Extraa kaudella 2012.

Innoissaan uudesta pestistään ollut Cristal Snow totesi Subin haastattelussa heinäkuussa 20

Elina Kottonen (o.s. Viitanen) - 2010 - 2012

Nousu BB Extrasta pikavauhtia myös Talk Show'hun.

Pohjalainen, Kaskisista syntyisin oleva Elina Kottonen tuli Big Brotheriin alunperin BB Extra

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.

Big Brother Suomi