Häkin asukkaat kerryttivät kauppabudjetin 380 euroon - Sofia luovutti tehtävän viime hetkillä

Onnellisia halauksia kauppatehtävän päättymisen jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.
Onnellisia halauksia kauppatehtävän päättymisen jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talossa on ollut käynnissä maanantaista lähtien kauppatehtävä, jossa alunperin kymmenen asukasta oli suljettuna pihalla olevaan häkkiin. Kauppatehtävä päättyi keskiviikkona vain muutama tunti sen jälkeen, kun Sofia luovutti tehtävän ja poistui häkistä.

Kaksi yötä BB-talon pihalla teki tehtävänsä. Sofia luovutti keskiviikkona päivällä kauppatehtävän. Häkin asukkaat saivat kukin halutessaan luovuttaa tehtävän, mutta se nipistäisi asukkaiden kauppabudjettia 40 eurolla.

Häkin asukkaiden tehtävänä oli ratkaista kaksi laskutehtävää, jossa lakanassa ja palloissa oli paljon numeroita ja ne oli laskettava yhteen. Maanantaina asukkaat ilmoittivat lakanan lukujen summaksi 4014 ja tiistaina isojen lottopallojen lukujen summaksi 32170. Big Brother ei ole ilmoittanut, ovatko laskut menneet oikein.

Tiistaina häkin asukkaiden kestävyys oli koetuksella ja kränää ja pientä luovuttamismentaliteettia oli ilmassa. Kukaan ei vielä tiistaina kuitenkaan luovuttanut, mutta häkistä sai poistua Heidi, kun vapautetut asukkaat ilmeisesti tarttuivat jälleen Big Brotherin tarjoukseen vapauttaa yksi asukas. Maanantaina Laura oli vapauttanut häkistä Reeon.

Vapautetut asukkaat ovat eläneet talossa leveää elämää ja nauttineet Big Brotherin tarjoamista herkuista, saunasta ja porealtaasta. Samalla he ovat kuitenkin kokeneet tunnontuskia häkin asukkaiden vuoksi ja pohtineet, milloin kauppatehtävä päättyisi. Olisiko häkin asukkailla edessään vielä yksi yö?

Vastaus tähän saatiin keskiviikkona, kun Big Brother ilmoitti iloisen uutisen häkin asukkaille: kauppatehtävä on päättynyt. Häkin asukkaat kömpivät ulos häkistä ja sen ulkopuolella vapautetut asukkaat tulivat halaamaan asuintovereitaan. Asukkaat saivat olla jälleen myös fyysisessä yhteydessä ja kaikki asukkaat pääsivät nauttimaan BB-talon mukavuuksista. Big Brother ilmoittikin heti, että häkin asukkaille oli käytössä lämmintä vettä.

Kauppabudjetin käyttö herätti keskustelua

Ainakaan heti kauppatehtävän päättymisen jälkeen ei ristiriitoja näkynyt tai kuulunut Sofian luovuttamisesta tai Reeon ja Heidin vapauttamisista. Sofia sanoi ennen kauppatehtävän päättymistä, että oli onnellinen päästyään takaisin taloon, eikä olisi enää enempää kestänyt. Hän sanoi viettäneensä heti kärkeen puoli tuntia suihkussa.

Asukkaat jäivät odottamaan tietoa kauppatehtävän tuloksesta ja häkin asukkaiden palautellen muutaman päivän ulkokokemuksestaan. Alkuillasta Big Brother käski asukkaat sohvalle kuulemaan kauppatehtävän tulos.

Häkin asukkaat saivat laskettua kahdesta laskutehtävästä maanantain tehtävän oikein. Tiistain laskutehtävä oli väärin ja sen oikea vastaus oli 32527. Koska vain toinen tehtävä meni oikein, asukkaat saivat kauppabudjettia kerrytettyä 100 eurolla. Jokainen häkissä tehtävän loppuun asti ollut asukas kasvatti budjettia 40 eurolla. Koska Reeo ja Heidi vapautettiin ja Sofia luovutti, budjetti pieneni 120 eurolla.

Lopulliseksi kauppabudjetiksi muodostui 380 euroa. Heti perään alkoi keskustelu, mitä kaupasta tuodaan ja saavatko häkkiläiset jotain extraa. Sohvilla päätettiin, että häkin asukkaat saavat kaupasta ostaa haluamiaan herkkuja noin viidellä eurolla per asukas. Extraa luvattiin myös Sofialle, vaikka hän luovutti.

Kauppakäynnillä Laura pääsee tekemään myös henkilökohtaiset ostoksensa päällikön omalla kauppabudjetilla.

Asukkaiden poistuessa sohvilta nauttimaan Big Brotherin tarjoamia leipiä, häkin asukkaita jäi keskustelemaan vielä kauppabudjetin käytöstä. Heistä tuntui, että osa suostui hieman nihkeästi kauppatehtävää suorittaneiden asukkaiden pyyntöön saada extraa.

Asiaa käytiin yhdessä myöhemmin läpi, kun kävi ilmi, että närää saattoi aiheuttaa vapaiden asukkaiden päätettyä vapauttaa kaksi häkin asukasta. Vapauttamisesta aiheutunut 40 euron tappio ahdisti Lauraa, joka pyyteli virhettään anteeksi, vaikka myös Reeo oli tarttunut Big Brotherin vapautustarjoukseen.

Lopulta kauppaostoksista päästiin yhteisymmärrykseen ja häkin asukkaat saivat kaupasta extraa 5-10 eurolla. Samalla, kun mietittiin herkkuja, käytiin läpi myös mitä ruokaa kaupasta tuodaan. Kauppaan menivät Laura ja Salla.

Lue lisää kauppatehtävän kulusta:
Osa asukkaista häkkiin kauppatehtävässä - Lahja olikin laskutehtävä (26.9.2022)
Häkkielämä pihalla jatkuu, uutta laskettavaa asukkaille (27.9.2022)
Hajoilua häkin asukkailla - Sofian kommentit suututtivat uusia (27.9.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.