Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Voisiko SBS Discovery olla Big Brotherin uusi koti?

Suomen Big Brotherin tulevaisuus on yhä auki. Tällä tietoa välivuottaan viettävän Big Brotherin jatkosta ei ole vielä tiedotettu, mutta tässä välissä hieman pohdintoja juuri alkaneen Ruotsin BB:n kirvoittamin ajatuksin.

Ruotsissa alkoi juuri uusi Big Brother -kausi, jonka esittäjänä on SBS Discoveryn Kanal 11 ja tuottajana Endemol. SBS Discovery on laajentunut aggressiivisesti viime aikoina, siitä osoituksena mm. Euroopan laajuiset olympialaisten tv-oikeuksien osto ja Big Brotherin oikeuksien hankinta ainakin Ruotsiin ja Norjaan. Ruotsissa SBS Discoveryllä on ollut BB-oikeudet viime vuodesta lähtien ja mikäli ymmärrykseni riittää, on yhtiöllä oikeudet myös Norjassa. SBS Discovery tosin esittää Norjassa tällä hetkellä samaa kautta kuin Ruotsissa, vaikka kaudella on vain ruotsalaisia asukkaita (ainakin aluksi).

Suomessa SBS Discoveryllä on kaksi ilmaista tv-kanavaa, TV5 ja Kutonen, jotka esittävät pääasiassa viihdettä, sarjoja ja elokuvia. Lisäksi konserniin kuuluu maksukanavia, kuten esimerkiksi Eurosport-urheilukanavat. SBS Discoveryllä olisi ainakin "muskeleita" ottaa haltuunsa myös Big Brother, mikäli MTV ei olisi siitä enää kiinnostunut. Suomessa Big Brotheria on esitetty MTV Oy:n Sub-kanavalla, jonka omistaa Bonnier.

Taloudellisten vaikeuksien keskellä taisteleva MTV on luopunut esimerkiksi urheiluoikeuksistaan tämän vuoden aikana, viimeksi Jalkapallon Englannin Valioliiga-oikeuksista. Ei olisi ihme, jos BB-oikeudet olisivat myös tulilinjalla. MTV:n kova kilpailija Sanoma on myös taloudellisissa ongelmissa ja yt-neuvottelut ovat myös Sanomatalossa käynnissä. Tässä olisi hyvä sauma SBS Discoveryllä kaapata Isoveli myös Suomessa.

Big Brother istuisi hyvin SBS Discoveryn ilmaiskanaville ja se olisi hyvä paikka kasvattaa katsojaosuuksia. Tämä toimi Subin kohdalla Big Brotherin alkukausina, kun kanava nousi pikkukanavasta keskiraskaaseen sarjaan. Toki nyt haasteita media-alalla on enemmän, kun toimijoita on paljon enemmän niin perinteisessä televisiossa kuin myös internetissä. Kilpailu on kovaa, eikä siinä helpota Big Brotherin maineen kärsimät kolaukset viime vuosina tuotannon mokailujen vuoksi.

Kuten olen moneen kertaan pohdiskellut, uusi toimija voisi kuitenkin tuoda uutta puhtia formaattiin ja kääntää katsojaluvut jälleen nousuun. Myös uusilla ihmisillä, tietenkin.

Lue myös:
Tauolla Suomessa, Big Brother käynnistyi Ruotsissa
Big Brother teki Subin isoksi (15.9.2015)

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kysely

Uusi BB-talo on valmistumassa kauppakeskus Redin yhteyteen. Mikä vanhoista BB-taloista oli mielestäsi paras? Voit halutessasi kommentoida vastaustasi tulossivun kommenttikenttään.

2005 - 3.2%
2006 - 3.2%
2007 - 0.8%
2008 - 1.6%
2009 - 79.8%
2010 - 0%
2011 - 7.3%
2012 - 1.6%
2013 (Julkkis-BB) - 0.8%
2014 - 1.6%

Ääniä yhteensä: 124
Tämä äänestys on jo päättynyt : 18.08.2019