Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Tauolla Suomessa, Big Brother käynnistyi Ruotsissa

Big Brother viettää ainakin taukoa Suomessa vuonna 2015, mutta länsinaapurissamme Isoveli ei lepää. Ruotsissa käynnistyi uusi kausi Big Brotherista maanantaina.

Ruotsin Big Brother on tänä vuonna 70-päiväinen, eli finaali on kymmenen viikon kuluttua. Asukkaita taloon astui Ruotsin Big Brotherin nettisivujen mukaan avauspäivänä vain kymmenen, joten näyttäisi siltä, että taloon on tulossa vielä runsaasti uusia asukkaita kesken kauden.

Ohjelman verkkosivujen perusteella BB-talon asukkaat vaikuttavat kohtuullisen nuorilta, vaikka mitään teinejä iän perusteella ei tällä kaudella olekaan. Nuorin asukas on 24-vuotias ja vanhin 42-vuotias. Kymmenestä asukkaasta kahdeksan on alle 30-vuotiasta ja kaikkien keski-ikä on 28,4 vuotta.

BB-talo näyttää BB-nettisivujen mukaan tyylikkäältä ja tuntuu hakkaavan Suomi-BB-talot ainakin still-kuvien perusteella. Kauden teema näkyy Big Brotherin logossa tekstillä "Big Brother Maktspelet", joka tarkoittanee jonkinlaista valtapeliä. Ilmeisesti teemaan liittyen myös BB-talosta löytyy lattiaan maalattu shakkilauta nappuloineen.

Kuvakaappaus Ruotsin Big Brotherin nettisivuilta. Kuva © 2015 Kanal 11/SBS Discovery.
Kuvakaappaus Ruotsin Big Brotherin nettisivuilta. Kuva © 2015 Kanal 11/SBS Discovery.

Ruotsin Big Brotherin esitysoikeudet olleet vuodesta 2014 SBS Discoveryllä, kun ne olivat vuoteen 2014 Ruotsin TV4:llä. Big Brotherin tv-historia esityskanavien suhteen on ollut värikäs, sillä ohjelmaa on nähty neljällä eri kanavalla. Tänä vuonna televisioinnin hoitaa SBS Discoveryn Kanal 11 ja Big Brotherin tuottaa Endemol. Big Brotherin juontajana nähdään Adam Alsing, joka on juontanut aikaisemminkin Ruotsin BB:tä.

Luonnollisesti Ruotsin BB:llä on myös oma 24/7-palvelunsa, jossa on viisi live-kameraa. Valitettavasti suomalaisen BB-fanin kannalta Ruotsin BB:hen liittyy ikävä piirre, ettei Ruotsin BB:tä pysty seuraamaan livena Suomesta käsin maarajoitusten vuoksi. Ruotsin BB:n 24/7 on nähtävästi katsottavissa vain Ruotsista. Big Brotherin klippejä tapahtumista voi sen sijaan katsoa ilman maarajoitusta mistä tahansa.

Ruotsin Big Brotheria on tehty vuodesta 2000 lähtien, mutta ei aivan joka vuosi siitä lähtien. Big Brother on jäänyt välistä vuosina 2001, 2007-2010 ja 2013. Omien kausien lisäksi Ruotsilla on ollut yhteiskausia Norjan kanssa vuosina 2005-2006 ja 2014. Ruotsin BB-tuotannon tiloissa on tehty myös Norjan Big Brotheria ainakin kaudella 2011, jolloin Janica oli asukasvaihdossa Norjan BB:ssä ja Siv Anita Suomen BB:sttä.

Ruotsin Big Brotherin voittaja on selvillä 20. joulukuuta.


Ruotsin Big Brotherin ennakkomainos 2015. © 2015 Kanal 11/SBS Discovery.

Ruotsin Big Brotherin viralliset nettisivut

Lähteet: Ruotsin BB:n nettisivut, Wikipedia, World of Big Brother

Voisiko SBS Discovery olla Big Brotherin uusi koti?

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kysely

Nelonen julkisti Big Brother 2019 -juontajat. Kuka heistä on sinun suosikkisi?