Jonathan hankki ensimmäisen varoituksen - panokset kovenivat syysmyrskyssä

Operaatio syysmyrskyn kolmas kokonainen päivä tuotti Jonathanille ensimmäisen varoituksen. Puusavotta jatkui myös perjantaina ja asukkaat saivat myös muistia vaativan tehtävän.

Operaatio syysmyrskyyn valitut Andte, Jonathan ja Pertti jatkoivat perjantaina puiden sahaamista. Heidän tehtävänään oli suojautua sukellusveneiden hyökkäykseltä sahaamalla puutavarasta 30 senttimetrin mittaisia minisukellusveneitä. Asukkaat saivat yöllä keskeyttää tehtävän jatkaakseen sitä jälleen aamulla.

Sahaamisen ohella asukkaiden tuli yhä muistaa prinsiipit ja oodit tikkareille. Päivän aikana asukkaat saivat lisätehtävän, jossa piti toteuttaa edellä mainittuja toimia sahauksen lomassa. Big Brother keskeytti asukkaiden toiminnan seis-komennolla, jolloin heidän tuli lausua prinsiipit.

Seis-komento keskeytti kaiken toiminnan mukaan lukien ruoan laiton. Yhdessä vaiheessa iltaa Big Brother kiusasi asukkaita komentamalla "Seis" useaan kertaan, kun asukkaat olivat aloittamassa ruoan laittoa. Komentojen kaikuessa pitkään asukkaat lopettivat yrittämästä laittaa ruokaa, koska Big Brother olisi sen joka tapauksessa keskeyttänyt. Lopulta jossain vaiheessa asukkaat lopulta pääsivät tekemään ruokaa itselleen.

Panokset kovenivat muutenkin illan mittaan, kun Big Brother antoi Andtelle, Jonathanille ja Pertille lisätehtävän lisätehtävään. Kyseessä oli muistitehtävä, jossa piti muistaa pitkästä listasta maita mahdollisimman monta maata. Tehtävää varten Operaatio syysmyrskyn asukkaiden piti jakautua kahteen joukkueeseen, jotka kilpailevat toisiaan vastaan.

Jonathanilta lipsahti sääntörikkomuksen arvoisesti

Asukkaat saivat kuulla tehtävästä päiväkirjahuoneessa. Joukkuejaosta päästiin pikaisesti yhteisymmärrykseen, kun Jonathan sanoi vapaaehtoisesti olevan yksin joukkueessaan ja Pertti ja Andte olivat toinen joukkue. Muistitehtävän hävinnyt joukkue saisi itselleen jotain ikävää, jonka voittanut joukkue pääsee hävinneelle valitsemaan.

Hävinneelle joukkueelle on varattuna kolme vaihtoehtoa. Ensimmäisessä vaihtoehdossa hävinnyt joukkue saisi kantaa raskasta reppua jatkuvasti nukkuma-aikoja ja punnerrusaikoja lukuun ottamatta. Toisessa vaihtoehdossa hävinnyt joukkue kantaisi kahvakuulia molemmissa käsissä syysmyrskyn loppuun saakka lukuun ottamatta nukkumista, tikkarioodia, wc-käyntejä ja ruokailuita. Kolmannessa vaihtoehdossa voittanut joukkue voi laittaa hävinneen joukkueen häätöäänestykseen.

Muistitehtävä hymyilytti asukkaita lähinnä maiden suuren määrän vuoksi. Andte pohti heti tuoreeltaan, että olisiko kenestäkään laittamaan ketään häätöäänestykseen. Päästyään ulos pk-huoneesta Jonathan valitteli, että hänellä on niin huono muisti.

Päiväkirjahuoneesta poistumisen jälkeen Jonathanille tapahtui myös sääntörikkomus, kun hän viestitteli ulkomaailmaan talosta häädetylle Jonnalle. Jonathan oli bongannut muistitehtävän maista Bangladeshin, joka oli puhuttanut asukkaita, onko se maa vain kaupunki. Jonathan totesi, että nyt asia ratkesi ja lähetti siinä yhteydessä terveisiä Jonnalle tajuamatta sääntörikkomustaan. Ulkomaailmaan viestittely on kielletty BB-talon säännöissä.

Hieman myöhemmin Big Brother kutsui Jonathanin päiväkirjahuoneeseen, jossa mies sai kuulla sääntörikkomuksesta, josta hän sai varoituksen. Kahdesta sääntörikkomuksesta Operaatio syysmyrskyssä joutuu häätöäänestykseen ja kolmannesta rikkomuksesta joutuu ulos talosta. Pertti hankki jo keskiviikkona ensimmäisen varoituksensa, mutta Andtella riketili näyttää vielä nollaa.

Samaan aikaan BB-talossa Joni sai rangaistuksen Jonathanin tapaan ulkomaailmaan viestimisestä puhuttuaan NImosta. Big Brother käski Jonin lukea kaikille asukkaille sääntökirjan ääneen kerran alusta loppuun. BB-talon asukkaat pääsivät myös halutessaan värjäämään hiuksiaan perjantai-illan iloksi.

Loppuillasta tahti tehtäväalueella rauhoittui, kun he lopettelivat päivän töitä. Tehtäväalueen nelikko oli myös illan aikana käynyt suorittamassa muistitehtävän pk-huoneessa ja hieman ennen puolta yötä asukkaat saivat kuulla tuloksen. Jonathan oli voittanut muistitehtävän pistein 53-49. Voittajana Jonathan sai valita häviäjille "palkinnon" ja Jonathan valitsi Pertille ja Andtelle reput selkään.

Perjantain jälkeen Operaatio syysmyrskyä on jäljellä vielä kaksi päivää.

Murhaaja jatkoi pahantekoaan, Jussi K. on seuraava uhri

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Operaatio Syysmyrsky, tikkarimarssi
Operaatio Syysmyrsky – Kolme perusasiaa: halot, paraatikentät ja liike
Operaatio Syysmyrsky – lisätehtävä päällekkäistehtävään
BB-Jonathan sai varoituksen päiväkirjahuoneessa
BB-Joni rikkoi sääntöjä – rangaistus luvassa

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.