Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2024!

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2024! Kuva: © Pixabay.com. Kuvankäsittely: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Formula 1 -kausi 2023 on päättynyt ja on aika rauhoittua joulun ja uuden vuoden viettoon. Toivotamme kaikille sivuston kävijöille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2023! Kuva: © Pixabay.com. Kuvankäsittely: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Formula 1 Fanisivujen blogi on viettänyt hiljaiseloa blogipuolella, vaikka F1-kausi kävi kuumana. Kaikesta huolimatta toivotan kaikille sivuilla kävijöillle hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Verstappen katkaisi Hamiltonin mestaruusputken

Max Verstappen tuuletti Abu Dhabissa mestarina. Kuva: Automotive Rhythms / Flickr.com.

Dramaattinen Formula 1 –kausi 2021 päättyi muutama viikko sitten sellaiseen show’hun, jota ei olisi voinut käsikirjoittaa. Jälkeenpäin ajateltuna, Max Verstappenin mestaruuteen päättynyt kausi, ei olisi muuten voinut päättyäkään, koska se sopi kauden yleiseen linjaan.

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2022!

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2022! Kuva: © Pixabay.com.

F1-kausi on saatu päätökseen ja niin on pian vuosikin. Nyt on hyvä hetki rauhoittua joulun viettoon.

Masi heitti säännöt romukoppaan, Abu Dhabin ratkaisut puhuttavat

Aston Martin toimi turva-autona kauden päätöskisassa Abu Dhabissa. Kuva:  © Jaimie Wilson / Flickr.com

Formula 1:n maailmanmestaruuden ratkaisu viime sunnuntaina herätti paljon parranpärinää, eikä syyttä. Red Bullin Max Verstappen varmisti Abu Dhabissa uransa ensimmäisen F1-maailmanmestaruuden, mutta kisan ratkaisusta puhutaan vielä pitkään.

Joko nyt Mersun valta-asema järkkyy?

Lewis Hamilton. Kuva: © Jon Hillenbrand / Flickr.com.

Formula 1:n ennätyspitkä kausi käynnistyy tänä viikonloppuna Bahrainista. Talvitestien perusteella Red Bull vaikutti hyvin vahvalta ja Mercedeksellä oli jonkin verran ongelmia. Kammetaanko Mercedes tänä vuonna valtaistuimelta?

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2021!

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2021! Kuva: © Pixabay.com.

Erikoinen F1-vuosi ja -kausi on takana ja kaikesta huolimatta nyt voi rauhoittua joulun viettoon. Ainakin kisailut, voimasuhteet ja tallipaikkaspekulaatiot voi unohtaa ihan luvan kanssa ainakin hetkeksi.

Russell uhkaa Bottaksen Mersu-paikkaa

Tässä värityksessä George Russell ajoi Williamsia vielä Barcelonan talvitesteissä helmikuussa 2020. Kuva: © Flickr.com.

Tämän vuoden maailmanmestaruuskamppailusta ei varmaankaan tarvitse kirjoittaa enää mitään, mutta kuka haastaa Lewis Hamiltonin tulevaisuudessa, voi ehkä hieman kirjoittaa. Yksi tällainen voi olla George Russell, joka antoi vahvat näytöt Sakhirin GP:ssä ja uhkaa tosissaan Valtteri Bottaksen paikkaa Mercedeksellä.

Karkasiko Hamilton jo tavoittamattomiin?

Lewis Hamilton. Kuva: © Flickr.com.

Formula 1:n MM-sarja on edennyt vauhdikkaasti siitä lähtien, kun kausi saatiin käyntiin heinäkuun alusta. Lähes kauden etenemisen vauhdilla on myös Lewis Hamilton ottanut haltuun kuljettajien MM-sarjan ja britti on menossa kohti seitsemättä maailmanmestaruuttaan.

Renkaat yllättivät Mercedeksen

Pirelli on Formula 1:n ainoa rengastoimittaja. Kuvituskuva vuodelta 2013. Kuva: © 2013 Paolo Rosa / Flickr.com.

Red Bullin Max Verstappen järjesti Britannian jälkimmäisessä kisassa kauden toistaiseksi suurimman yllätyksen. Mercedes tuli yllätettyä rengaskuluman suhteen täysin housut nilkoissa ja Verstappen marssi siekailematta Mersuille katettuun pöytään.

Silverstone saattaa ratkaista mestaruustaistelun suunnan

Lewis Hamilton aloittanut tämänkin kauden vahvasti. Kuva: Flickr.com.

Kolmen viikon rypistyksen jälkeen Formula 1 vietti lyhyttä taukoa, mutta ensi viikonloppuna mennään jälleen. Britannian Silverstonessa jatkuva sarja on alkanut Mercedeksen tahtiin ja tulevat viikot saattavat olla ratkaisevassa asemassa, mihin suuntaan mestaruustaistelu kääntyy.

Ferrarin tilanne surkeaakin surkeampi

Charles Leclerc Barcelonan talvitesteissä helmikuussa 2020. Kuva: © 2020 Artes Max / Flickr.com.

Kun pettymyksistä puhutaan, alkukauden suurin puheenaihe on ollut Ferrari. Kaksi ensimmäistä kisaa osoittivat, että Ferrari on kärkitalleja pahasti jäljessä ja näyttää siltä, ettei italialaistallista ole mestaruustaistoon tänä vuonna.

Bottas aloitti näyttöjen antamisen hienosti

Valtteri Bottas.

Pitkään odotettu F1-kausi saatiin vihdoin käyntiin sunnuntaina. Kausi alkoi suomalaisittain hienoimmalla mahdollisella tavalla, kun Valtteri Bottas vei avauskilpailun nimiinsä.

Kauden uusintastartti saattaa pelata Red Bullin pussiin

Red Bull Barcelonan talvitesteissä helmikuussa 2020. Kuva: © 2020 Artes Max / Flickr.com.

Formula 1 palaa koronatauolta ensi viikolla, kun kauden uusi startti nähdään Red Bull Ringillä. Avauskilpailun siirtyminen saattaa hyödyttää Red Bullia, joka on ollut viime vuosina vahva kotiradallaan ja myös kauden jatko Itävallan kisojen jälkeen ei näytä huonolta Red Bullin kannalta.

Silly season alkoi jo toukokuussa - Bottas ja Alonso sopimussopan pyörteissä

Nähdäänko numero 77 Mercedeksessä myös ensi vuonna? Kuva: © 2019 Artes Max / Flickr.com.

Korona on muokannut urheiluaikatauluja isolla kädellä. Sen se teki myös Formula 1:n silly seasonille, eli lajin sopimusspekulaatioille ja -uutisille. Spekulaatiokausi aikaistui reilusti normaalista.

Ferrarilla on uusi kuningas, Vettelin asema on hankala

Charles Leclerc Barcelonan talvitesteissä helmikuussa 2020. Kuva © 2020 Artes Max / Flickr.com.

Entistä enemmän näyttää, että Ferrarilla on uusi kukko tunkiolla, kuningas valtaistuimella tai miten sen haluaa ilmaista. Charles Leclerc on tullut ryminällä Formula 1:n eliittiin, eikä hän sieltä näytä lähtevän enää mihinkään.

Pystytäänkö Itävallassa aloittamaan kausi?

Näin Itävallassa ajettiin vuonna 2018. Kuva: © 2018 pedrik / Flickr.com.

Formula 1:ssä eletään samassa epävarmuudessa kuin muuallakin maailmassa koronan suhteen. Pientä valoa pimeyteen ollaan saatu, kun Itävallassa olisi mahdollisuus käynnistää F1-kausi heinäkuussa.

Korona myllää F1-kalenterin täysin uusiksi

F1-kisat 2020 kartalla. Grafiikka: © 2020 ZeeMaps.

Kisa yksi toisensa jälkeen on peruttu tai siirretty alkukaudesta koronapandemian vuoksi ja tällä hetkellä F1-kauden 2020 avaus on kesäkuussa. Näyttää siltä, että koronapandemia ei ole rauhoittumassa ainakaan ennen kesää, joten peruutuksia ja siirtoja tullee vielä lisää.

Amatöörien puuhastelua Australian GP:n perumisessa

Arkistokuvaa Albert Parkin radalta vuodelta 2013. Kuva: © 2013 Juozas Kaziukenas / Flickr.com.

Perjantaiaamuna Australian aikaa kuultiin odotettu uutinen, että Australian GP:n perumisesta koronaviruksen kanssa. Uutinen ei ollut yllätys, koska maailmalla on peruttu lukuisia urheilutapahtumia samasta syystä, mutta tapa, millä päätös tehtiin, oli täysin amatöörimäinen.

Bottaksella viimeinen mahdollisuus Mersulla, Räikkösen jäähyväiset?

Kimi Räikkösen Alfa Romeo Barcelonan talvitesteissä 2020. Kuva: © 2020 Artes Max / Flickr.com.

Formula 1 -kausi käynnistyy kohujen velloessa ja kauden avaus on uhan alla, mutta spekuloidaan nyt hetki suomaisten vuodesta. Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen pitävät yhä yllä suomalaisten kunniaa moottoriurheilun kuninkuusluokassa myös tänä vuonna.

Koronan varjossa uuteen kauteen - Voimasuhteet ennallaan ennen suuria muutoksia

Lewis Hamilton. Kuva: Flickr.com.

Uusi F1-kausi on alkamassa viikon kuluttua. Kauteen 2020 lähdetään varsin tutuista ennakkoasetelmista urheilullisesta näkökulmasta, mutta alkavaa kautta varjostaa koronavirusepidemia, joka on peruuttanut jo useita urheilutapahtumia ympäri maailmaa ja yleisesti ottaen se aiheuttaa epävarmuutta yhteiskuntaan ja talouteen maailmanlaajuisesti.

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2020!

 Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2020!  Kuva: © 2019 Pixabay.com.

Formula 1 Fanisivut toivottaa kaikille lukijoilleen hyvää ja rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2020. Nyt on aika hieman rauhoittua ennen uutta kautta.

Bottaksen on aloitettava työnteko jo nyt

 Valtteri Bottas Barcelonan talvitesteissä 27.2.2019. Kuva: © 2019 Artes Max / Flickr.com.

Valtteri Bottas sai vuoden jatkosopimuksen, joka julkistettiin tällä viikolla. Jatkosopimus ei kuitenkaan anna Bottakselle mahdollisuutta levätä laakereilla, sillä taistelu vuoden 2021 tallipaikoista on jo käynnissä.

Mestaruus karkaamassa Bottakselta, jatkopaikka Mercedeksellä vaarassa

Mercedeksen Valtteri Bottaksen lähtö kesälomalle ei sujunut todellakaan niin kuin mies oli suunnitellut. Kauden kaksi huonointa kisaa osuivat todella huonoon rakoon niin mestaruustaistelun kuin sopimusneuvottelujen kannalta.

Kääntääkö kotikisa Vettelin kauden suunnan?

Kääntääkö kotikisa Vettelin kauden suunnan?

Ferrarin Sebastian Vettelin kesä lähti väärille raiteille heti alussa. Kanadasta alkanut onnettomien tapahtumien sarja ei tunnu pysähtyvän ja mestaruustaistelu näyttää karkaavan saksalaiselta jälleen kerran. Onko Hockenheimissa suunnanmuutoksen aika?

Maaginen Hamilton menossa maisemaan

Lewis Hamilton juhli voittoa viime vuonna Monzassa. Kuva: © 2018 Takayki Suzuki / Flickr.com

Formula 1:n mestaruustaistossa vuonna 2019 edetään parhaillaan ratkaisuhetkiä. Seuraavat kisat näyttävät, onko tulevana syksyllä enää taisteltavaa, vai viekö Lewis Hamilton mestaruuden näytöstyyliin.

Ricciardo hautaa tulevaisuutensa Renaultille

Ricciardo hautaa tulevaisuutensa Renaultille

Palkintopallit ovat Renautilla jääneet Daniel Ricciardolta haaveeksi toisin kuin Red Bullilla. Kuva vuoden 2016 Malesian GP:stä. Kuva: © 2016 Morio / Wikimedia Commons.

Viime kauden yllätyksellisimmän siirron tehnyt Daniel Ricciardo on joutunut tiukan paikan eteen Renaultilla. Hymyilevä australialainen jätti menestyvän Red Bullin ja vaihtoi hapuilevaan Renaultiin, jossa alkukausi ei ole sujunut kovinkaan mairittelevasti.

Valtteri Bottas Barcelonan talvitesteissä 2019. Kuva: © 2019 Artes Max / Flickr.com

Ferrari hukkaa tilaisuuksia, Mercedes korjaa hedelmät

Tämän kauden MM-sarjassa Mercedes on dominoinut pistetilanteen perusteella niin kuljettajien kuin valmistajien sarjassa. Niin oudolta kuin se kuulostaa, tämä ei ole täysin omin ansioin ansaittua, sillä Ferrari on avittanut paljon Mercedestä sen huikealla alkukaudella.

Charles Leclerc Barcelonan talvitesteissä helmikuussa 2019. Kuva: © 2019 Artes Max / Flickr.com.

Leclerc näytti Bahrainissa, miksi hänet valittiin Ferrarille

Bahrainin GP:ssä nähtiin ilmiömäinen Charles Leclerc, joka paalupaikalla ja moraalisella voitolla hiljensi epäilijöiden suut ja osoitti, että hänessä on Ferrarin tulevaisuus. Samalla Sebastian Vettelin ylle tuli harmaita pilviä, sillä juuri hänen piti johdattaa Ferrari tänä vuonna kultaan ja kunniaan.

Bottas laittoi kriitikoille jauhot suuhun ja ilmoittautui mestaruustaistoon

Valtteri Bottas Barcelonan talvitesteissä 2019. Kuva: © 2019 Artes Max / Flickr.com

Uusi Formula 1 -kausi käynnistyi suomalaisnäkökulmasta täydellisesti. Mercedeksen Valtteri Bottas otti Australiasta voiton ja näytti kriitikoilleen pitkää nenää. Samalla Bottas siirtyi MM-sarjassa kuskin paikalle avausosakilpailun jälkeen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.