Banaanipiina koetteli Aleksia, kauppareissu typistyi superminuuttiin

Julkkiskausi 2021
Aleksi tuo BB-talon yllätysvieraille maistiaisia. Kuva: © Nelonen Media.
Aleksi tuo BB-talon yllätysvieraille maistiaisia. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talo täyttyi banaaneista maanantaina, joka alkoi ahdistaa osaa asukkaista. Asukkaiden kauppareissun suunnitelmiin oli lisäksi tullut muutama ylimääräinen mutka.

Big Brother oli järjestänyt asukkaille finaaliviikon aluksi jäynän, jossa kaikki talon elintarvikkeet poistettiin ja tilalle tuotiin pelkästään banaaneja ja banaaniin liittyviä ruokia Onnenkantamoisen osuttua terttusektoriin. Asukkaille toimitettiin myös banaanipuvut, joita heidän oli pidettävä päällään.

Päivän ohjelmaan kuului banaaniin perustuvan maistelumenun valmistus, josta kiinnostuivat myös apinat, jotka tekivät yllätysvierailun BB-taloon. Asukkaat pelästyivät vieraita ja he lukittautuivat hetkeksi taloon sisälle. Heillä kesti hetki ymmärtää, että heidän piti tarjota maistiaisia valmistamistaan ruoista apinoille.

Aleksi Valavuori toimitti lopulta apinoille lautaselliset ja apinat poistuivat pihalta lautaset mukanaan. Myös asukkaat pääsivät maistelemaan tuotoksiaan ja yhtenä ruokana oli banaanimureke, joka ei keltään kerännyt kehuja. Sen sijaan esimerkiksi uunibanaani maistui useimmille hyvin.

Päivä banaanina otti koville etenkin Aleksille, joka oli hermona, mitä pidemmälle päivä peli. Tuntui, että Aleksi olisi halunnut lyödä hanskat tiskiin, mutta ei sentään. Kesken tehtävän Aleksi ja Markku Pulli keräsivät kuitenkin kaikki taloon tuodut banaanit, koska ne tuntuivat siinä määrin ärsyttävän Aleksia.

Neljä kauppaminuuttia vaihtui superminuuttiin

Illalla asukkaat saivat Big Brotherilta postia, jossa kerrottiin, että heillä on mahdollisuus päästä eroon banaanipiinasta. Asukkaiden olisi kerättävä päivän kauppareissun aikana kaupasta kaikki banaanit, jonka jälkeen he pääsevät eroon banaaneista ja banaaniasuistaan. Tämä ei ollut kuitenkaan ainoa kauppareissuun liittyvä käänne.

Asukkaat olivat keränneet kauppa-aikaa sunnuntain päivätehtävässä ampumahiihtäen. Asukkaat saivat 250 osumaa, joka tiesi yhtä monta ostossekuntia (4 minuutttia 10 sekuntia). Päivätehtävän aikana tehtiin kuitenkin sääntörikkeitä kirjanpidon suhteen ja rangaistuksena Big Brother puolitti asukkaiden kauppa-ajan reiluun kahteen minuuttiin. Tähän vielä lisättiin sunnuntain onnistuneesta salatehtävästä 30 sekuntia ja kokonaisaika oli 2 minuuttia 35 sekuntia.

Maanantaina aamupäivällä BB:llä oli kuitenkin asukkaille tarjous kaupan superminuutista, jossa he saisivat ottaa minuutin aikana kaupasta kahmalokaupalla tavaraa kaksi asukasta yhtä aikaa. Aiemmin kaupassa piti käydä yksitellen yksi tavara kerrallaan. Asukkaat päättivät tarttua superminuuttiin, mutta vielä tässä vaiheessa asukkaat eivät tienneet banaanipäivästä mitään.

Kauppareissulla illan pimettyä kauppaan lähtivät Markku ja Nina Mikkonen. Markku keräsi kaupasta kaikki näkemänsä banaanit, kun Nina keskittyi muihin ostoksiin. Kaksikko saikin kerättyä hyvän ostossaaliin ja Markku löysi mielestään kaikki banaanit. Talossa asukkaat kiittelivät Markkua ja Ninaa hyvistä ostoksista.

Hetken päästä Big Brother antoi tuomionsa asukkaiden kauppareissusta. Kaikkien helpotukseksi BB kertoi tehtävän päättyneen ja asukkaat saivat riisua banaaniasunsa. Aleksi ei pitänyt inhoaan tehtävää kohtaan vakan alla, vaan kertoi tuntemuksensa avoimesti. Hän pohti, että ehkä se oli keltainen väri, joka aiheutti yllättävän ison ärsytyksen.

Banaanipiinan päätyttyä BB-talossa aloitettiin rauhoittuminen kohti iltatoimia.

Banaania poskeen! Onnenkantamoinen tekee asukkaista banaaneja (BB-nettisivut)

Lue myös:
Ampumahiihtoa nelikkona, salatehtävä ja vastasalatehtävä (16.5.2021)
Finaaliviikolla asukkaat kilpailevat BB-talon irtaimistosta - Onnenkantamoisella banaaneja talo täyteen (17.5.2021)

Tulosta
Jarkko
Jarkko