Järki voitti aika-ajosekoilussa

Alkaneen F1-kauden suurin puheenaihe on ollut aika-ajot, joille toivottavasti saatiin piste tällä viikolla. Aika-ajokiistassa päästiin kaiketi sopuun, kun kaksi korkean tason jääräpäätä myöntyivät enemmistön tahtoon.

Aika-ajojen palauttamisesta vuoden 2015 muotoon vastustivat eniten FIA:n puheenjohtaja Jean Todt ja FOM-pomo Bernie Ecclestone. Vaikutti pitkään siltä, että nämä herrat eivät halunneet myöntää virhettään tämän kauden aika-ajoformaatin suhteen ja he yrittivät pitää uuden pudotusaika-ajon voimassa koko kauden. Tallien ja monien muiden sitkeä vastustus kantoi kuitenkin hedelmää Bahranin GP:n jälkeen.

Todtin ja Ecclestonen mielen käänsi F1-tallien vetoomus Formula 1:n johtohahmoihin kirjeellään tallien torstaisen palaverin jälkeen. Tallit hylkäsivät yksimielisesti tämänvuotisen aika-ajoformaatin ja he vaativat paluuta viimevuotiseen malliin. Tyylipisteitä ei aika-ajosekoilusta saa, mutta onneksi lopulta järki voitti ja ainakin tämä vuosi ajettaneen vanhalla mallilla.

Sanoin ajettaneen siksi, että en usko viimevuotisen formaatin paluuseen ennen kuin näen sen Kiinassa viikon kuluttua. Aika-ajosaagaa seuratessa on saanut kokea, että mitä edellisenä päivänä on sanottu, on vaihtunut täysin seuraavaksi päiväksi. Hyvältähän tämä kuitenkin tässä vaiheessa näyttää.

Ensi kaudeksi aika-ajot saattavat kokea muodonmuutoksen, mutta nyt sitä on aikaa kehitellä ja kysyä mielipiteitä. Yksi suurista virheistä oli tuoda uusi formaatti muutama viikko ennen kauden alkua ilman mitään pohdintoja, millaisia tilanteita uudessa aika-ajoissa on mahdollista tulla. Jos aika-ajot uudistuvat ensi kaudeksi, toivottavasti se tehdään paremmalla menestyksellä ja ennen kaikkea saadaan urheilullinen versio, eikä mitään lottoarvontaa. Nopeimman kuljettajan pitää mielestäni olla paalulla.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: