Ainakin vuosi lisää Ferrarilla Räikköselle

Suomalaisittain kuultiin hyviä F1-uutisia tällä viikolla, kun Ferrari ilmoitti tehneensä Kimi Räikkösen kanssa vuoden jatkosopimuksen. Tämä tietää sitä, että kokenut suomalainen nähdään Formula 1:ssä ainakin kauden 2018 loppuun asti.

Spekulointi Räikkösen jatkosta on pyörinyt ilmoilla käytännössä kauden alusta lähtien. Vaikka Ferrari on eittämättä ollut voittaja-auto tänä vuonna, oli kauden alku Räikkösellä vaikea ja hänen jatkonsa kyseenalaisesti. Osin aiheellinenkin kyseenalaistaminen ei hirveästi vähentynyt, vaikka kesän kynnyksellä Räikkösen otteet paranivat.

Räikkösen mestaruusmahdollisuudet olivat menneet ja hän joutui Sebastian Vettelin apupojaksi. Konkreettisimmin tämä näkyi juuri ennen kesätaukoa Unkarin GP:ssä, jolloin Räikkönen ei saanut voittaa, vaikka hänellä oli Vettelilä enemmän kyytiä. Vettel kärsi Unkarissa teknisistä ongelmista, mutta Räikkönen ei lähtenyt uhmaamaan tallin ohjeita ja hän turvasi Vettelin voiton ja tallin kaksoisvoiton vajaa kuukausi sitten.

Uskoisin, että Räikkösen toiminta Unkarissa oli ratkaiseva tekijä suomalaisen jatkosopimuksen kannalta. Vielä heinäkuun alussa jopa itse pääjohtaja Sergio Marchionne halusi käydä Räikkösen kanssa kehityskeskusteluja ja monet pohtivat, että ovatko Räikkösen jatkomahdollisuudet Ferrarilla mennyttä. Unkarin GP:n lojaali toiminta saattoi ratkaisevasti kääntää kelkan Räikkösen hyväksi ja ainakin yhden vuoden suomalaiset saavat nauttia Räikkösen suorituksista F1-areenoilla.

Tuli sopimus mistä syistä hyvänsä, on kuitenkin todettava, että hyvän kesän Räikkönen on ajanut. Valitettavasti hidas syttyminen kauteen verotti alkukauteen ja tähän olisi hyvä tulla muutos, mikäli Räikkönen haluaa menestyä muutenkin kuin vain yksittäisissä kisoissa. Voiko olla niin, että iän lisääntyminen ja perheenlisäys ovat hieman seestäneet Räikköstä, joka vie sen viimeisen prosentin ja valmistautumisen joitain yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta?

Hieno juttu joka tapauksessa, että jatko Räikköselle saatiin ja toivottavasti mies saa arvoisensa kauden ensi vuonna, jos kausi jää hänen viimeisekseen. Se nyt on varmaa, että spekulointi Räikkösen jatkosta kauden 2018 jälkeen alkaa jo varhain ensi vuonna, jos ei jo tämän vuoden lopussa.

Vielä, kun saataisiin Valtteri Bottaksen sopimusasiat kuntoon, niin voitaisiin valmistautua hyvillä mielin jälleen kaikkien aikojen suomalaiskauteen.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: