Hamilton palasi valtaistuimelle

Vuosi on vaihtunut ja talvitaukoa vietetään parhaillaan. Takana on Lewis Hamiltonin ja Mercedeksen väkevä vuosi, vaikka asemien pitäminen on vuosi vuodelta vaikeampaa.

Vaikka mestaruus ratkesi selkeällä erolla ja varsin aikaisessa vaiheessa Lewis Hamiltonin hyväksi, päättynyt kausi ei ollut helppo. Ferrari antoi alkukaudesta kovaa painetta ja kesätaukoon saakka Sebastian Vettel oli jopa kuljettajien MM-sarjan johdossa. Loppukaudesta haastetta tarjosi myös Red Bull, kun Max Verstappen pääsi eroon luotettavuusongelmista ja hollantilainen nappasi pari voittoa.

Mercedes joutui ensimmäistä kertaa viimeisen neljän viimeisen kauden aikana pistämään parastaan, koska kilpailijat pääsivät heidän kannaltaan liian lähelle. Vielä aika-ajoissa ei ollut suurempia ongelmia, sillä Mercedes pystyi optimoimaan autonsa lähes täydellisesti yhdelle nopealle kierrokselle aika-ajojen kolmannella osiolla. Sen sijaan kisassa Ferrari ja Mercedes olivat lähes tasaveroisia tai joillakin radoilla jopa Mercedeksen edellä.

Tiukoissa tilanteissa Hamiltonin lahjakkuus ja taito viedä auto äärirajoille kantoivat hedelmää. Ratkaisevassa roolissa olivat myös hermot, joiden pitäminen kääntyi Hamiltonin eduksi. Sebastian Vettel sortui hermoiluihin esimerkiksi Azerbaidzhanissa ja Singaporessa, joista etenkin ensinmainittu oli täysin idioottimainen Hamiltonin kanssa kolistelu turva-auton ollessa radalla. Oli Vettelin onni, ettei tuomaristo rankonut saksalaista enemmänkin, sillä aihetta siihen olisi ollut. Lopullisesti Vettel menetti pelin syyskaudella, kun Singaporen lähtökolaria seurasivat tekniset keskeytykset Malesiassa ja Japanissa.

Pelkällä muiden epäonnella Hamilton ei kuitenkaan neljättä mestaruuttaan saanut. Hamilton dominoi kauden 2017 syksyä lähes täydellisesti, eikä siinä jäänyt muille mitään mahdollisuuksia. Molempien mestaruuksien ratkettua, Hamilton luultavasti hölläsi hieman kaasujalkaansa ja mahtui kauden viimeisiin kisoihin omia ajovirheitäkin, mutta ne olivat enää kosmetiikkaa. Hamiltonin ohella loppukauden kasvoksi nousi Verstappen, joka koki uuden kevään, kun Red Bull -auto kesti maaliin ja samalla hän tuli antaneeksi varoituksen iskukyvystään sekä Hamiltonille että Vettelille.

Kuljettajilla on nyt hetki aikaa hengähtää ajohommista. Talvitestit odottavat helmikuun loppupuolella, mutta jo varmasti sitä ennen kuskit viettävät paljon aikaa tehtaalla ja simulaattorissa valmistautuessaan uuteen kauteen. Mercedeksellä tulee olemaan täysi työ asemiensa pitämisessä ja ainakin Ferrari ja Red Bull lähtevät hakemaan hallitsevien mestareiden päänahkaa. Joko se nyt tulisi?


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: