Red Bullilla näytön paikka Monacossa

Monacon kapeilla kaduilla ajetaan jälleen tänä viikonloppuna. Torstain harjoitusten perusteella Red Bullit ovat vahvoilla ajatellen aika-ajoja ja kisaa.

Red Bullille Monaco on erityinen mahdollisuus, sillä heidän autonsa sopii ruhtinaskunnan radalle hyvin. Jos Red Bull pystyy pitämään vauhtinsa läpi viikonlopun, he ovat suosikkeja voittamaan sunnuntain kilpailun. Aika-ajoissa Red Bullin pitäisi vallata eturivi ja startata kärjestä karkuun. Monacossa ohittaminen on tunnetusti liki mahdotonta, joten tällöin Red Bull olisi vahvoilla.

Ei kuitenkaan mennä asioiden edelle, sillä edellä oleviin skenaarioihin liittyy muutama mutta. Harjoitusten tuloksista ei voi vetää johtopäätöksiä yksi yhteen. Tiedetään, että Monacossa kannattaa aloittaa varovasti sekä säätöjen että ajamisen suhteen. Torstaisin ei kannata tehdä säätöihin liian radikaaleja muutoksia, sillä rata muuttuu viikonlopun aikana merkittävästi, joten antaa mielummin radan tulla auton luokse kuin päinvastoin. Myöskään autoa ei kannata hajottaa kaiteisiin, niinpä torstaisin ajetaan mielummin pienellä turvamarginaalilla kuin aiheutetaan mekaanikoille ylitöitä.

Toinen mutta liittyy aika-ajoihin. Red Bull ajoi torstaina hyvin, mutta kuinka paljon he ja kilpakumppanit ottivat irti autoistaan? On hyvin mahdollista, että Red Bull ajoi ensimmäisissä harjoituksissa hyvin lähelle maksimiaan, kun Mercedeksellä ja Ferrarilla on varaa kiristää kohti aika-ajojen kolmatta osiota. On totta, että Monacossa "party moden" etu on pienempi kuin normaaleilla moottoriradoilla, mutta Mercedes ja Ferrari pystynevät parantamaan suorituskykynsä suhteen.

Kolmanneksi, kisassa menestymiseen ehdoton edellytys on hyvä lähtöpaikka, mieluiten eturivistä. Jos kärjestä pääsee karkuun, pystyy hyvin kontrolloimaan kilpailua ohittamismahdollisuuksien vähäisyyden vuoksi. Toki varikkokäyntien ja taktiikan on osuttava ja Monacossa on aina riski turva-autoihin, jotka on otettava huomioon taktiikkaa suunniteltaessa. Ennen kaikkea tallin ja kuljettajan on pysyttävä hereillä koko ajan, sillä sunnuntain kisassa mitä tahansa saattaa tapahtua minä hetkenä hyvänsä.

Kirkossa kuulutettua ei siis Red Bullin Monacon paraatimarssi ole. Kysymysmerkkejä ovat myös se, kestääkö Red Bull -kuljettajien pää, sillä Max Verstappenilta on nähty paljon virheitä alkukaudesta ja ovatpa Red Bullit kolaroineet kerran keskenäänkin keskeytyksen arvoisesti Azerbaidzanissa. Red Bull on antanut kuljettajilleen luvan yhä kisata keskenään, mutta varmasti talli puuttuu sunnuntaina peliin, jos Red Bullit ovat kaksoisjohdossa ja tilanne vaikuttaa tiukalta.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: