Bottaksen kohtalonvuosi - Tulos tai ulos?

Valtteri Bottas 7. heinäkuuta 2018. Kuva: © 2018  Jon Mould / Flickr.com

Mercedeksen Valtteri Bottas aloittaa kolmannen kautensa hopeanuolen ratissa tänä vuonna. Suomalainen saa nyt tehdä kovasti työtä säilyttääkseen paikkansa saksalaistallissa.

Bottas teki viime kesänä 1+1-vuotisen jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa. Heti sopimusjulkistuksen jälkeen spekulaatiot kiihtyivät, miksi vain yksi suora vuosi ja pohdittiin, suunnitteleeko Mercedes jotain esimerkiksi Esteban Oconin varalle kaudelle 2020. Ocon on Mercedeksen testi- ja varakuljettaja.

Lisää vettä myllyyn saatiin syksyn aikana, mikä oli Bottakselle sanalla sanoen heikko ja Ocon jäi monien käänteiden jälkeen ilman tallipaikkaa. Vaikka Venäjällä suomalainen lahjoittikin tulossa olleen voiton tallimääräyksellä Lewis Hamiltonille, ei muuten syksyssä ollut paljon kehuttavaa. Tämän myös Bottas avoimesti myönsi. Loppukaudesta 2018 jopa medioissa pohdittiin, voisiko Ocon korvata Bottaksen jo alkavalla kaudella.

Kaudella 2019 Bottaksen on pystyttävä pitämään asemansa kauden loppuun saakka, ettei hän joudu täydelliseen kakkoskuskin asemaan jo aikaisessa vaiheessa. Alkukausi viime vuonna oli hyvä, mutta Bottas on nyt hiipunut kahtena peräkkäisenä vuotena syyskaudella. Onko tämä enää vain sattumaa tai huonoa tuuria?

Edes hyvä alkukausi ei välttämättä takaa Bottakselle paikkaa Mercedekselle kaudella 2020, sillä tallissa on varmasti pistetty merkille Bottaksen kaksi heikkoa syyskautta peräkkäin. Mercedes tehnee ratkaisuja kautta 2020 ajatellen ensi kesänä, joten optiovuoden saadakseen Bottaksen olisi parempi olla MM-johdossa tai vähintään aivan Hamiltonin tuntumassa kesän korvalla, eikä aika-ajoissa tai kisoissa saisi rökäletappioita tallitoverille tulla.

Kova vuosi Bottakselle on luvassa, todennäköisesti hänen uransa kovin ikinä. Jos Bottas ei jatka Mercedeksellä tämän kauden jälkeen, on huipputallissa jatkamisen mahdollisuudet vain ohuet. Parempia paikkoja kuin Mercedes ei ainakaan tämänhetkisen tiedon perusteella ole tarjolla. Pakko siis onnistua tänä vuonna.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: