Australia 2020 (peruttu) - Formula 1 2020 aika-ajot

Vapaat harjoitukset | Aika-ajot | Grand Prix

 

Rata Albert Park
Kierrokset 58
Ratakierros 5,303 km
Kisapituus 307,574 km
Rataennätys 1.24,125 - Michael Schumacher (2004)

Lähde: Formula1.com

Australian GP on peruttu!

Formula 1 -organisaatio, FIA ja Australian GP:n järjestäjät ilmoittivat perjantaina 13.3.2020, että vuoden 2020 Formula 1:n Australian GP on peruttu. Syynä perumiseen on maailmalla riehuva koronaepidemia ja McLaren-tallin jäseneltä torstaina 12.3.2020 löydetty koronatartunta. McLaren ilmoitti jo vetäytyneensä Australian GP:stä ennen osakilpailun perumista.

Tiedotteessa F1, FIA ja järjestäjät ilmoittivat keskustelleensa tallien kanssa ilmenneen koronatartunnan vaikutuksiin Australian GP:hen ja valtaosa tallipäälliköistä oli sitä mieltä, ettei kisaa pitäisi ajaa. Viikonlopun perumisesta ilmoitettiin vasta noin kaksi tuntia ennen kuin kauden ensimmäisten vapaiden harjoitusten piti alkaa. Perumista pidettiin perusteltuna terveyden ja oikeudenmukaisuuden kannalta.

Ennen perumisilmoitusta Austalian GP:n kohtalosta liikkui eri medioissa ja sosiaalisessa mediassa lukuisia huhuja. Viimeisimmässä huhussa kisan kerrottiin ajettavan, mutta ilman yleisöä, joka ei siis pitänyt paikkaansa. Myös esimerkiksi Sebastian Vettelin ja Kimi Räikkösen kerrottiin poistuneen Melbournesta ennen alkuperäistä vapaiden harjoitusten aloitusaikaa, joka siis ilmeisesti piti paikkansa.

Tiedotteessa pahoiteltiin perumista yleisön kannalta ja lipun ostaneille luvattiin tiedottaa hyvityksistä myöhemmin. F1-kauden uudesta startista ei ole tällä hetkellä virallista tietoa. Normaalisti kausi jatkuisi Bahrainissa ensi viikonloppuna, mutta senkään kisan ajamisesta ei ole varmuutta, vaikka  Bahranin GP:n kerrottiin ajettavan ilman yleisöä. Jotkut ovat spekuloineet, että kausi jatkuisi vasta kesäkuun alussa Azerbaidzhanissa.

Lue virallinen tiedote Formula 1:n verkkosivuilta.

Lue blogikirjoitukseni Australian GP:n perumisesta.