Kausi toi Hamiltonille kolmannen mestaruuden - joko nälkä on tyydytetty?

Formula 1:n MM-kausi 2015 päättyi marraskuun lopussa Abu Dhabiin, mutta mestaruudet oli selvitetty jo sitä ennen. Mercedeksen Lewis Hamilton vei uransa kolmannen mestaruuden Formula 1:ssä, mutta riittääkö miehellä yhä virtaa uusiin saavutuksiin?

Hamilton ratkaisi kuljettajien mestaruuden itselleen USA:n GP:ssä. Kun Mercedes oli jo aiemmin varmistanut valmistajien mestaruuden, ei kolmeen jäljellä olleeseen kisaan jäänyt enää paljon panosta. Paitsi kuljettajien välinen kunnia Mercedeksen sisällä.

Nico Rosbergia tuo kunnia tuntui kiinnostavan paljon enemmän, kun Hamilton puolestaan vaihtoi viihteelle. Hamilton juhli ja kolaroi urheiluautollaan Monacossa, levytti ja teki ties mitä. Tallitoveri sen sijaan keskittyi Formula 1:iin ja kuittasi itselleen voitot kolmesta viimeisestä kisasta.

Rosbergin voitot olivat saksalaiselle henkisesti erittäin tärkeitä, sillä Hamilton oli murentanut Rosbergin itseluottamusta useaan otteeseen kauden aikana, välillä jopa harmaalla alueella liikkuen. Hamiltonin myös harrastamaa psykologista sodankäyntiä oli havaittavissa paitsi radalla niin myös sen ulkopuolella. Nämä tuntuivat vaikuttavan Rosbergiin negatiivisesti, kunnes Hamilton hölläsi asennettaan.

Kausi on ohi ja ensi kauteen lähdetään jälleen nollasta. Kysymys kuuluu, saiko Rosberg nostetta loppukauden tapahtumista ja kantaako se ensi kauteen. Oletettavasti Mercedes lähtee myös kauteen 2016 ennakkosuosikkina, joten Mersun jäsentenvälisiä nähtäneen myös ensi kauden kisoissa. Loppukausi 2015 näytti, että Hamiltonin ote ei ollut muun kauden tasolla, mutta mistä se kielii?

Oliko se vain tietoista hölläämistä, kun mitään voitettavaa ei enää ollut vai onko Hamiltonin nälkä tyydytetty? Tämä kysymys selviää kauden alkaessa, mutta Hamiltonin on se selvitettävä itselleen talvitauon aikana. Viime aikoina Hamilton on puhunut paljon muustakin kuin Formula 1:stä ja siitä, että elämää on F1:n ulkopuolellakin. Kuin tästä todistuksena Hamilton kävi levyttämässä. Saa nähdä, nouseeko ensi kaudella räppäri-Lewis entistä enemmän esille ja autourheilija-Lewis jää taka-alalle.

Jos radan ulkopuoliset asiat alkavat ottaa roolia, alkaa se väistämättä näkyä myös ajosuorituksissa. Tässä on Rosbergin mahdollisuus, jos saksalainen haluaa voittaa maailmanmestaruuden Mercedeksellä. Toki Lewiskin voi ottaa nämä ajat vielä lomailun kannalta, mutta viimeistään testien alkaessa tammikuun lopulla, pitää fokus olla Formula 1:ssä. Siellä on kuitenkin takaa tulossa mm. Ferrari ja Sebastian Vettel, jotka eivät varmasti jätä tilaisuuttaan käyttämättä. Jo päättyneellä kaudella Ferrari pääsi välillä vaarallisen lähelle.

Hamiltonilla on talvella siis itsetutkiskelun paikka, haluaako hän enemmän kuin kolme mestaruutta. Huonolla motivaatiolla ja puolivaloilla ajaen takaa tullaan ohi ja lujaa.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: