Verstappen otti paikkansa Formula 1:ssä

Toro Rosson teinisensaatio Max Verstappen on saanut monet Formula 1:n seuraajat pyörtämään puheensa hienojen otteidensa vuoksi. Kauden näyttöjen perusteella F1:n vuoden tulokkaasta ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä.

On myönnettävä, että itsekin kuuluin noihin Verstappenin kykyjen epäilijöihin, mutta kauden mittaan epäilyt ovat varisseet hyvin tehokkaasti pois. Ennakkoluulottomalla ja anteeksipyytelemättömällä asenteella ajava Verstappen on saanut jopa Kimi Räikkösen kaltaiset konkarit ihmettelemään.

Verstappen on ehdottomasti lunastanut paikkansa Formula 1:stä. Kisasuoritukset ovat olleet vahvoja, mies on käynyt hienoja taisteluita ja voittanut niitä useita ja mikä tärkeintä, Verstappen on kerännyt mukavan pistepotin ja on voittamassa tallitoverinsa Carlos Sainz Jr:n. On toki huomattava, että myös Sainz Jr. on tulokas ja espanjalainen on kärsinyt paljon teknisistä ongelmista, on silti Verstappen ajanut erinomaisen kauden.

Tulevana viikonloppuna päättyvään kauteen on myös mahtunut vähemmän mairittelevia hetkiä Verstappenille. Niistä eniten mieleen on kaiketi jäänyt Verstappenin Monacon ulosajo taistelussa Lotuksen Romain Grosjeania vastaan, jossa Verstappenin kisa päättyi ykkösmutkan kaiteeseen. Näitäkin oppirahoja on uusien kuljettajien jossain vaiheessa maksettava, kunhan he vain ottavat näistä opiksi. Monacon tapaus on varsin klassinen "hero to zero" tilanne, jossa muutamia kierroksia aikaisemmin Verstappen oli tehnyt hienoja ohituksia kierroksella ohitettavien kuljettajien kustannuksella, mutta lopulta hollantilaisen kisa päättyi ennen aikojaan omaan virheeseen.

Mikäli Verstappenin kehitys jatkuu samanlaisena myös tulevaisuudessa, on hänelle luvassa varmasti hieno ura, eikä maailmanmestaruuskaan ole mitenkään poissuljettu. Tietysti maailmanmestaruudet ja voitot riippuvat pitkälti siitä, miten Verstappenin ura jatkuu muutaman vuoden säteellä Toro Rossolta, sillä italialaistallissa ei millään ole mahdollisuuksia suurtekoihin. Paljon on puhuttu Verstappenin Ferrari-kytkennästä Räikkösen korvaajana. Josko se olisi Verstappenin tulevaisuus, kuka tietää?

Se on kuitenkin varmaa, että Verstappenin nimiin jää ikuisesti tai ainakin pitkäksi aikaa ennätys kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana, 17-vuotiaana. FIA muutti nimittäin sääntöjään Verstappenin sopimuksen varmistuttua, että enää ei Formula 1:iin saa tulla alle 18-vuotiaana.

Alku on ollut jo historiallinen, kenties loppukin.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: