Uudistetuissa aika-ajoissa oli hyvät ja huonot puolensa

Uudistetut aika-ajot jäivät näillä näkymin yhden kisaviikonlopun ihmeeksi, mutta nyt on vielä hyvä anaysoida tämä kokeilu. Uudistetussa formaatissa oli hyvät ja huonot puolensa, joita viilaamalla olisi ehkä saanut toimivan paketin.

Aika-ajojen uusi pudotusformaatti esiteltiin muutama viikko sitten ja viime lauantaina se oli ensimmäistä ja luultavasti viimeistä kertaa käytössä. Kauden ensimmäisistä aika-ajoista jäi kaksijakoiset tunnelmat, sillä kaksi ensimmäistä osiota olivat kohtalaisen toimivat, mutta viimeinen osio oli täysi farssi.

Kahdessa ensimmäisessä osiossa tapahtumat etenivät jouhevasti ja radalla oli tapahtumia lähes koko ajan. Uusi aika-ajoformaatti näytti myös sudenkuoppansa talleille, jos he eivät olleet täysin perillä säännöistä. Ensimmäisessä osiossa karvaiten tämän kokivat Haas ja Sauber, jotka olivat liian myöhään liikkeellä, eivätkä saaneet aikaa tehtyä puolentoista minuutin kellon käydessä.

Pelkäsin ennen aika-ajoja, että aika-ajoista tulee sekoilua niin radalla, katsojien keskuudessa kuin MTV:n selostamossa, kuten blogikirjoituksessani viikko sitten kirjoitin. Nämä kuitenkin osoittautuivat vääriksi olettamukseksi, sillä tallit olivat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta hereillä, lähetysgrafiikat olivat kunnossa muutamia alkuminuutteja lukuun ottamatta ja Oskari Saari ansaitsee kehut aika-ajojärjestelmän opettelusta ja katsojien pitämisestä kartalla aika-ajojen aikana.

Tämän jälkeen kehut uudistuneista aika-ajoista loppuvatkin. Kolmannessa osiossa ajettiin noin kymmenen minuuttia ja viimeiset nelisen minuuttia katseltiin vain punnitukseen käveleviä kuljettajia. Renkaiden säästämisen vuoksi aika-ajojen viimeiset minuutit, se kliimaksi jäi kokematta, joka on normaalisti aika-ajojen huipennus.

Kärkisijat olivat selvillä hyvissä ajoin, kun ensin Ferrari-kuljettajat nousivat autoistaan silläkin uhalla,  että Mercedeksen Nico Rosberg nousisi Ferrari-kaksikon ohitse. Näin myös kävikin ja, kun Rosberg ei pystynyt haastamaan enää tallitoveri Lewis Hamiltonia, taistelu paalupaikasta oli ohitse. Tämä ei ollut uuden formaatin tavoitteena, mutta käytännön syyt renkaiden määrästä pakottivat tallit tähän.

Jo sunnuntaina päätettiin, että Bahrainissa palataan vanhaan, viime vuonna käytössä olleeseen aika-ajojärjestelmään. Toki se vaatii vielä FIA:n moottoriurheiluneuvoston päätöksen, mutta mediatietojen mukaan sen pitäisi olla vain muodollisuus. Suuresta vastustuksesta johtuen uudesta formaatista haluttiin kokonaan eroon, vaikka olisi saattanut riittää, että pudotusformaatilla ajetaan vain ensimmäisessä ja toisessa osiossa ja kolmannessa osiossa ajettaisiin vanhalla tyylillä.

Olin ennen ensimmäisiä aika-ajoja huomattavan kriittinen uutta systeemiä kohtaan, mutta nyt voisin siitä säilyttää osan. Minulle kompromissi pudotusformaatista olisi kelvannut, mutta en vastusta vanhankaan paluuta. Toisaalta ei uusi formaatti tuonut kovin maata mullistavaa lähtöjärjestystä, joten siltä osin ei varmaankaan menetetty mitään. Koko kautta pohdittaessa nähdään varmaankin usein, että neljän kärjen valtaavat Mercedeksen ja Ferrarin kuljettajat, oli aika-ajoformaatti mikä tahansa.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: