Suomalaiset epäonnistuivat Kiinassa

Suomalaiskuskien esitys Kiinan GP:ssä oli pettymys. Kauden toisesta osakilpailusta ei voi antaa puhtaita papereita kummallekaan kuskille ja tallikaverit kukistivat heidät selvästi.

Säädöt tuntuivat olleet jälleen Kimi Räikkösen ongelma Ferrarilla. Samankaltaiset ongelmat kuin Australiassa jatkuivat suomalaisen autossa, joskin ehkä aavistuksen lievempänä nyt Kiinassa. Totuus oli kuitenkin se, että Sebastian Vettel ajoi aika-ajoissa eturiviin ja kisassa kakkoseksi pienestä taktisesta mokasta virtuaalisen turva-auton aikana Vettelin kanssa.

Kauden toista kisaviikonloppua vaikeutti perjantain ajojen vähyys, kun todellista ajoaikaa kertyi vain parikymmentä minuuttia, mutta tämän taakse ei voi mennä. Tilanne on kaikille sama ja säädöt on saatava kuntoon nopeasti.

Räikkösen pitää saada säätönsä ja nopeutensa kohdalleen parin seuraavan kisan aikana tai Räikkönen joutuu alistumaan kakkoskuljettajan asemaan. Ferrarin johdosta oli aistittavissa mediatietojen perusteella pientä turhautumista Räikkösen esityksiin. Potkuihin sen sijaan en usko kesken kauden, vaikka jotkut mediat ja keskustelupalstat sitä jo innokkaasti spekuloivat.

On myös muistettava, että osansa Räikkösen penkin alle menneestä Kiinan GP:stä saa ottaa nimiinsä myös Ferrari-talli, sillä suomalaisen kanssa talli teki isohkon taktisen mokan. Talli ei kutsunut Räikköstä ajoissa toiselle varikkopysähdykselle, joka saattoi maksaa palkintopallisijan. Ei Räikkönen hyvin eilen ajanut, mutta ei taktiset ratkaisut suoritusta myöskään edesauttaneet. Ehkä Räikkönen olisi voinut myös suoraan sanoa haluavansa varikolle, eikä vain vihjailla asialla. Onneksi sentään Ferrari sanoi käyvänsä läpi asiat Räikkösen kanssa, mitä Kiinassa tapahtui.

Bottakselle harvinainen virhe

Valtteri Bottaksen kilpailu meni pilalle omaan virheeseen hänen pyörähdettyään turva-auton takana. Harvoin virheitä tekevä Bottas otti virheen piikkiinsä, niin kuin pitääkin ja siitä pisteet hänelle. Virhe oli alokasmainen, mutta en usko, että tuollaista enää Bottaksen kohdalla tällä kaudella nähdään. Myös Mercedes otti Bottaksen virheen maltillisesti ja tallipäällikkö Toto Wolff sanoi eräässä haastattelussa, että Bottaksen kannattaa unohtaa tuo tilanne ja jatkaa eteenpäin.

En näe, että Bottaksen asema Mercedeksellä on uhattuna tuollaisen tapahtuman jälkeen. Bottaksella on uusi näytönpaikka jo heti tällä viikolla, kun sarja siirtyy Bahrainiin. Suomalaisen pitää jatkaa työskentelyään samaan malliin, sillä vauhdissa ei ole ollut suurempia ongelmia kahdessa ensimmäisessä kisassa. Esimerkiksi Kiinassa Bottas ajoi hyvän loppukisan ja aika-ajoissa hän jäi vain tuhannesosasekunnin eturivin lähtöpaikasta.

Mitään paniikkia ei suomalaisten esityksistä mielestäni kannata vielä lietsoa, vaikka Kiinassa ei hyvältä näyttänytkään. Bottaksella virhe menee luokkaan "noita sattuu" ja uskoisin, että Bahrainissa ei ole mitään ongelmia löytää kyytiä ja haastaa Lewis Hamiltonia ja muita kärkikuskeja. Räikkösellä on kieltämättä enemmän tehtävää ja pahoin pelkään, että nämä aikaisemmilta vuosilta tutut ongelmat saattavat jatkua vielä jonkin aikaa. Jos ongelmat saadaan vasta kesällä ratkaistua, on Vettel todennäköisesti jo liian kaukana ja Ferrari alkaa pelaamaan enemmän Vettelin pussiin.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: