Mikä mättää Räikkösellä?

Alkanut Formula 1 -kausi on ollut Ferrari-tallille kaksijakoinen. Sebastian Vettelillä kaikki kulkenut lähes kuin unelma, kun taas Kimi Räikkönen on saanut painiskella erilaisten ongelmien keskellä. Räikkösen alkukauden vaisuus on herättänyt paljon kysymyksiä, kun tallitoverin esitykset ovat täysin eri tasolla.

Räikkösen kausi ei todellakaan ole alkanut sillä tavalla kuin hän itse, talli tai fanit olisivat sen halunneet. Sijat 4-5-4 kauden kolmesta ensimmäisestä kisasta ovat olleet pettymyksiä, kun samaan aikaan tallitoveri Vettel on kerännyt kaksi voittoa ja yhden kakkossijan.

Ongelmat Räikkösen suorittamisessa ovat olleet varsin tuttuja aikaisemmilta vuosilta. Auton säätöjä ei ole saatu kohdalleen viikonloppujen aikana ja tämä on näkynyt varsinkin aika-ajoissa, joissa suomalainen on jäänyt niin tallitoverinsa kuin Mercedes-kuljettajien jalkoihin. Räikkönen on valittanut aliohjautumista, josta ei ole päästy eroon, vaikka Räikkösen mukaan heidän tiedossaan on, mistä tämä kiikastaa.

Kiinassa selitykseksi kelpasi vielä, että perjantain harjoitusten peruminen vaikeutti säätötyötä, mutta kun samat ongelmat jatkuivat Bahrainissa kuumissa olosuhteissa, alkavat selitykset olla vähissä. Viime vuoden lopussa Räikkönen oli hyvässä lyönnissä, mutta tämä kausi on ollut toistaiseksi lähinnä tervanjuontia. Näyttäisi siltä, että alkukausi menee suomalaisella opetteluksi, kuten niin monena kautena. Tarkkaa etupäätä vaativa Räikkönen saa auton toimimaan vain kapeassa säätöikkunassa ja, jos auto ei ole tässä "ikkunassa", suomalaisella tuntuu olevan vaikeuksia sopeutua, kun uudet autot saadaan radalle etenkin isojen sääntömuutosten jälkeen.

Tilanne ei ole todellakaan lupaava, eikä Venäjältä kannata odottaa mitään suurempia ihmeitä. Räikkösen tilannetta ei helpottanut, että hän ei ajanut Bahrainin testeissä, mutta toivottavasti ongelmiin olisi löydetty ratkaisu. Se, miksen oikein usko tilanteen muuttuneen, johtuu tähänkään mennessä ei suuria muutoksia ole nähty ja aikaisempinakin vuosina muutosten näkyminen on kestänyt aikansa Räikkösen kohdalla. Tällä kaudella se vaan voi maksaa maailmanmestaruuden ja kakkoskuljettajaksi joutumisen aikaisessa vaiheessa.

Ihmetystä lisää se, ettei talvitestien aikana hiiskuttu tällaisista ongelmista, vaan Ferrarin käyttäytymistä kehuttiin myös Räikkösen ajamana. Toki testeistä me katsojat ei nähty kuin pieni osa ja pitkälti oltiin nettiraporttien varassa. Siksi harmitus onkin kauden alettua ollut suuri ja samanaikaisesti tallitoveri on nostanut Ferrarin takaisin voittokantaan ja mestariehdokkaaksi.

En usko mihinkään salaliittoteorioihin, että Ferrari suosisi Vetteliä Räikkösen kustannuksella, mutta onko pohjimmainen ongelma kommunikaatiossa tallin ja Räikkösen kanssa vai onko peräti sukset mennyt ristiin henkilöstön kanssa tallin sisällä? Jotain viitettä tällaisesta kertovat mm. tiimiradioviestit kisoissa, joissa Räikkönen valittaa renkaiden olevan loppu, eikä häntä oteta heti sisään renkaiden vaihtoon. Sen ymmärtäisin, jos tällainen tilanne tapahtuisi kerran, mutta, kun se tapahtui kahdessa perättäisessä kisassa.

Räikkösen tilannetta ei ole liiemmin kommentoitu Ferrarilta sen paremmin taktiikkojen kuin muidenkaan asioiden osalta. Itse asiassa kommentointi on ollut yllättävän vähäistä. Se, mitä on kuultu, on ollut lähinnä kehoitusta parempaan työhön ja ainakin rivien välistä on ollut luettavissa tyytymättömyyttä suomalaisen panokseen. Räikkösellä on tämän kauden loppuun kattava sopimus Ferrarin kanssa, mutta sopimusasioista ei ole Ferrarin mukaan ajankohtaista vielä keskustella.

Venäjällä olisi uusi mahdollisuus Räikkösellä kiillottaa kolhiintunutta kilpeään ja saada talli ja sitä kautta myös italialaismedia puolelleen. Nyt on viimeiset hetket herätä talviunilta. Toivotaan, että Räikkösen nousu alkaa samoin kuin Suomen kevät ja se tapahtuisi jo tulevana sunnuntaina, vapun kunniaksi.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: