Bottaksen paalupaikka vaihtui pettymykseen

Valtteri Bottaksen Bahrainin GP-viikonloppu oli kaksijakoinen. Uran ensimmäinen F1-paalupaikka lauantaina oli eittämättä huippusuoritus, mutta sunnuntaina vauhti katosi mystisesti ja nyt näyttää jopa siltä, että Bottas olisi vaarassa tippua Mersun kakkoskuskiksi.

Tuntuu absurdilta kirjoittaa, että palkintopallisija on pettymys Formula 1:ssä, mutta sitä se on tällä hetkellä. Bottakselta oli Bahrainissa paalupaikalta hyvät mahdollisuudet jopa uransa ensimmäiseen voittoon, mutta ne kariutuivat ihmeelliseen vauhdin katoamiseen sunnuntaina.

Vielä lauantain aika-ajoissa Bottaksella tuntui kaikki olevan hyvin ja suomalainen kukisti ensimmäistä kertaa tallitoverinsa ja nappasi ensimmäisen paalupaikkansa F1:ssä. Tähän asti myös harjoitukset olivat sujuneet ongelmitta, mutta kisassa tapahtui jotain. Mercedeksen mukaan laitevian vuoksi Bottaksen rengaspaineet olivat väärät, jolloin auto ei toiminut ensimmäisellä stintillä. Kuitenkaan Bottaksen mukaan auto ei toiminut myöskään kummankaan varikkokäynnin jälkeen täydellisesti, joten missä oli vika?

Vauhti oli jopa niin kateissa, että Ferrarin Kimi Räikkönen sai lopussa Bottasta kovaa vauhtia kiinni, mutta Mercedes-kuljettajan onneksi kierrokset loppuivat kesken. Mercedeksen olisi hyvä selvittää ennen Venäjän osakilpailua, mikä aiheutti Bottaksen vauhdin hyytymisen. Kotikatsomosta käsin näytti siltä, ettei vika ollut kuljettajassa, sillä Bottas sai ensimmäisellä stintillä pidettyä Ferrarin Sebastian Vettelin takanaan, vaikka Vettel hiillosti koko stintin muutaman kymmenyksen päässä. Lisäksi Bottas haastoi hyvin Vettelin heti ensimmäisen varikkokäyntinsä jälkeen, mutta valitettavasti ohitus jäi tekemättä.

Vaikuttikin siltä, että toisen ja kolmannen stintin alussa, kun rengaspaineongelmat olivat historiaa, sai Bottas auton kulkemaan hyvin, mutta stinttien loppua kohden vauhti hyytyi. Välittömästi kisan jälkeen tähän ei saatu vielä selitystä ja Bottaskin tuntui olevan ymmällään, mitä tapahtui. Bottaksen ongelmat tuntuivat omituisilta, koska lauantaihin saakka kulku oli hyvää, eikä tallitoveri Lewis Hamiltonilla ollut kulkupuolella mitään ongelmia. Yksi mahdollisuus on tietysti se, että Bottaksen auto säädettiin enemmän aika-ajoihin soveltuvaksi kuin kisasäätöihin.

Kisassa myös nähtiin, että Mercedes antoi tallimääräyksen Bottaksen päästää Hamilton ohitseen, koska Hamiltonilla oli parempi vauhti. Bottaksen on saatava ongelmansa ratkottua pikaisesti, sillä muuten alkaa tallimääräyksiä tulla jatkossa ja suomalainen putoaa kakkoskuskiksi MM-pistetilanteen vuoksi. Tallimääräyksiä on jo pohdittu Bahrainin jälkeen Mercedeksellä, vaikka vielä hetki ennen kisaa tallipäällikkö Toto Wolff vakuutti C Morelle, että he eivät käytä tallimääräyksiä, vaan antavat kuskien kisata toisiaan vastaan.

MM-sarjan tilanne on kuitenkin erilainen verrattuna muutamiin viime kausiin, jolloin Hamilton ja Nico Rosberg saivat taistella toisiaan vastaan katkeraan loppuun saakka. Tänä vuonna Ferrari on heittänyt vakavan haasteen Mercedekselle ja etenkin Vettel tuntuu olevan hyvässä iskussa. Niinpä Vettel ja Ferrari johtavat molempia MM-sarjoja kolmen kisan jälkeen, joten ehkä Mercedeksen on muutettava filosofiaansa, jos Bottaksen vauhti ei parane myös kisoissa. Valitettavaa suomalaisnäkökulmasta, mutta luultavasti se saattaa olla lähellä totuutta.

Aika-ajot olivat hyvä näyttö Bottakselta, mutta mielellään jo Venäjältä pitäisi tulla kilpailukykyinen näyttö myös kisassa. Bottaksen onneksi hän on ajanut hyvin Venäjällä, mutta tähän mennessä Sotshin radalla alla on ollut Williams ja nyt näytöt pitää antaa Mercedeksellä. Bottas varmasti tiedostaa tämän, että hiekka tiimalasissa valuu loppuun, vaikka vielä ei ole edes toukokuu.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: