Bottas ajaa jatkosopimuksestaan - Australian ulosajo kasvatti paineita

Mercedeksen Valtteri Bottaksen kauden avaus Melbournessa ei mennyt niin kuin suomalainen oli ajatellut. Iso virhe aika-ajoissa pisti Bottaksen heti kättelyssä takaa-ajajaksi, joka lisää paineita kisassa jatkosopimuksesta. Mercedeksen toisen kuljettajan paikalle on tarjolla useampi kuljettaja ensi kaudeksi.

Bottaksen avauskisa meni penkin alle aika-ajoissa, kun hän omasta virheestään pyörähti kaiteeseen ja hajotti autonsa. Virhe saattoi olla kohtalokas jopaa kisaa ajatellen, sillä tallitoveri Lewis Hamilton menetti toisen tukipilarinsa voittotaistelussa. Ferrarin molemmat kuljettajat olivat mukana kärkitaistelussa Melbournessa, jonka ansiosta talli pystyi kokeilemaan Sebastian Vettelin kanssa vaihtoehtoista taktiikkaa. Tämä siivitti suotuisan turva-auton myötävaikutuksella Vettelin voittoon kauden avauksessa.

Kaukaa takaa nousua yrittänyt Bottas ei pystynyt auttamaan parhaalla mahdollisella tavalla Hamiltonia ja tämä nostikin jo brittimediassa puheet Bottaksen lähtölaskennasta Mercedeksellä. Yksi kiistamättä paha virhe ei vielä Bottaksen asemaa horjuta, mutta lisää virheitä ei saa tulla. Ennen kauden alkua tallipäällikkö Toto Wolff sanoi, että Bottaksella on kesään aikaa asti vakuuttaa Mercedes suorituksillaan, eli aikaa ei ole loputtomasti.

Bottaksen paikkaa on kärkkymässä kuitenkin useampi kuljettaja. Tänä vuonna kärkikuljettajista umpeutuu esimerkiksi Red Bullin Daniel Ricciardon sopimus, joka saattaa katsella muita talleja jäätyään hieman tallitoveri Max Verstappenin varjoon. Mercedeksellä on myös paineita tarjota ajopaikkaa myös omille kasvateilleen, Force Indian Esteban Oconille ja Mercedeksen varakuljettaja Pascal Wehrleinille. Etenkin Ocon on osoittanut lupaavia otteita Force Indian lainakuskina, mutta vielä täksi kaudeksi Wolff ei uskaltanut nuorta ranskalaista päästää johtotähden rattiin.

Toiselle Mercedeksen ajopaikalle on siis useampi halukas. Ainakin Bottas, Ricciardo, Ocon ja Wehrlein kisaavat toisesta Mercedes-paikasta ja ainahan joku yllättävä jokeri voi ilmaantua mukaan. Tosin Ricciardo on ehkä enemmän huhuiltu Ferrarille, mutta paineita silti Bottaksella riittää. Bottaksen kannattaa aluksi keskittyä perusasioihin ja saada viikonloppu menemään läpi ilman ongelmia, jonka jälkeen voidaan keskustella tuloksesta. Mersun nykykunnolla pitäisi olla säänöllisesti aika-ajoissa kahden parhaan joukossa ja kisoissa palkintopallilla.

Seuraava näyttöpaikka Bottaksella on ensi sunnuntaina Bahrainissa. Siitä on hyvä aloittaa uusi kevät, sillä enää Bottaksella ei ole kisoja hukattavaksi.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: