Räikkönen sai ansaitsemansa jäähyväiset Ferrarilta

Kimi Räikkönen 6.7.2018. Kuva © 2018 Jen_ross83 / Flickr.com

Kimi Räikkösen Ferrari-taival päättyi jo toista kertaa kauden 2018 jälkeen. Tällä kertaa työt Ferrarilla päättyivät täysin erilaisissa tunnelmissa kuin kauden 2009 päätteeksi.

Kausi 2009 oli koko Ferrari-tallille vaikea ja Räikkönen sai lähteä tallista kauden päätteeksi pitkään jatkuneiden ja lopulta toteutuneiden huhujen jälkeen. Räikkönen korvattiin tylysti Fernando Alonsolla, vaikka sopimusta oli jäljellä ja ainakin suomalaisille jäi kuskivaihdoksesta paha maku suuhun.

Moni uskoi, ettei näiden tapahtumien jälkeen Räikkönen edes vilkaise Ferrarin suuntaan, mutta mitä vielä. Räikkönen palasi Maranellon punaisiin kaudeksi 2014 kahden ralli- ja kahden Lotus-kauden jälkeen. Viisi viimeisintä kautta Ferrarilla eivät olleet mitään ruusuilla tanssimista Räikköselle, sillä takkiin tuli sekä Alonsolta että Sebastian Vetteliltä MM-taulukossa, eikä yksittäiset kisaviikonloput olleet useinkaan helppoja. Erityisesti aika-ajoissa suorituskyvyn ulosmittaaminen oli vaikeaa joka vuosi.

Räikköstä oltiin potkimissa ainakin median puolelta joka vuosi ulos Ferrarilta aina aikaisemmassa vaiheessa kautta, eikä kausi 2018 tehnyt tässä poikkeusta. Viime kesänä alkoivat huhut voimistua Räikkösen korvaamista Sauber-tähti Charles Leclercillä ja vaikka huhut velloivat suuntaan ja toiseen, lopulta ne osoittautuivat todeksi ja Leclerc tuli Räikkösen tilalle Ferrarille ja Räikkönen suuntasi Sauberille.

Ferrari-uran päättymisestä huolimatta Räikkösen viimeinen kausi italialaistallissa jäi plussan puolelle. Loppukaudesta suomalainen ajoi vahvasti ja sai napattua itselleen paalupaikan Italiasta ja voiton vihdoin ja viimein USA:n GP:ssä. Ilo Räikkösen syyskauden onnistumisesta oli käsinkosketeltavaa ja se näkyi Ferrari-tallissa aina tallipäälliköstä lähtien.

Onnistuneella loppukaudella Räikkösen toisesta Ferrari-stintistä jäi hyvä maku ja Räikkönen sai poistua punaisesta tallista eräänlaisena voittajana, vaikka tilastot koko Ferrari-uralta saattaisivat muuta kertoa. Räikkönen on kuitenkin maailmanmestari Ferrarilla ja yhä edelleen viimeisin Ferrari-mestari.

Toinen Ferrari-visiitti tuotti kuitenkin kunniakkaan poistumisen legendaarisesta tallista, eikä sovi unohtaa, että F1-ura jatkuu yhä. Räikkönen jatkaa kohti uusia seikkailuja ensi vuonna Sauberilla.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: