Vettelin mestaruus jäi pisteen päähän varmistumisesta Singaporessa

Sebastian Vettelin maailmanmestaruus tänä vuonna alkaa olla enää kruunaamista vaille valmis. Sunnuntaina Singaporessa Vettel ajoi jo kolmanteen perättäiseen voittoon ja jäi vain pisteen päähän mestaruuden varmistumisesta.

Vettel starttasi Singaporen GP:hen paalulta ja karkasi heti lähdöstä muilta karkuun. Kisassa ei näyttänyt olevan suurta hätää ja Vettel kasvatti itselleen suuren johdon. Kisan puolivälissä tullut turva-autotilanne ei ollut suuri ongelma, vaikka saksalainen menetti parinkymmenen sekunnin johdon.

Heti turva-auton poistuttua Vettel karkasi toisena kisassa olleelta Jenson Buttonilta horisonttiin. Tässä tosin auttoi Vettelin ja Buttonin välissä olleet kolme kierroksella ohitettavaa, jotka hidastivat brittiä. Aivan lopussa Button löysi kunnon hurmion ja kavensi johtoaan, mutta jälleen kierroksella ohitettavat ottivat liian suurta roolia ja kaksi keskenään taistelevaa Williams-autoa käytännössä blokkasi Buttonin hetkeksi vain muutama kierros ennen maalia.

Lopun eron kaventuminen johtui moottorin kierroslukujen laskusta ja Vettelin varmistelusta. Kisa oli Vettelin hallussa käytännössä koko kisan, vaikka kisan nopeinta kierrosta ei saksalaisen nimiin jäänyt. Tämä oli tosin vain kosmeettinen haitta, sillä nyt Vettel on todella lähellä toista perättäistä maailmanmestaruutta. Kauden yhdeksäs ja kolmas perättäinen voitto käytännössä sinetöi Vettelin tämän kauden mestaruuden. Vettel tarvitsee jäljellä olevista neljästä kisasta yhden pisteen tittelin varmistumiseen.

Singaporen illassa ei kärjessä aivan viimeisiä kierroksia lukuun ottamatta nähty kovaa taistelua, mutta taaempana jälleen sitäkin enemmän. Yksi illan hahmoista oli jälleen Lewis Hamilton, jonka ansiosta oli jälleen hiilikuiidun palasia ilmassa. Tällä kertaa Hamilton ajoi jo menetetyssä ohitustilantessa Felipe Massan takarenkaaseen ja rikkoi siinä oman etusiipensä ja Massan oikean takarenkaan.

Molempien kisa oli pilalla ja molemmat joutuivat tekemään ylimääräisen varikkokäynnin. Hamilton sai tilanteesta vielä varikon läpiajorangaistuksen. Massa kävi kaksikon kolarista kuumana vielä kisan jälkeen ja kävi tökkäisemässä Hamiltonia hänen ollessaan tv-haastattelussa. Massa valitti paikalla olleelle medialle, että Hamilton on ennenkin häntä kohtaan temppujaan ja FIA:n pitäisi puuttua asiaan ja ehkä myös Lewisin isän, Anthony Hamiltonin myös.

Suurempaa rytinää nähtiin hieman ennen puoltaväliä, joka aiheutti turva-auton. Michael Schumacher lähti pienelle ilmalennolle kohti muuria, kun hän oli ohittamassa Sergio Pereziä. Schumacher arvioi tilanteen vääriin ja törmäsi lähellä jarrutuspaikkaa Perezin oikeaan takarenkaaseen ja pienen ilmalennon päätteeksi "Schumi" löysi itsensä seinästä. Schumacherille ei käynyt kuinkaan, mutta saksalaisen kisa jäi kesken.

Schumacher sai varoituksen kolarista Perezin kanssa. Tuomaristolla oli kiireinen ilta, sillä rangaistuksia läpiajorangaistusten muodossa jaettiin Jaime Alguersuarille ja Heikki Kovalainen sai 10 000 dollarin sakot liian vaarallisesta varikolta lähdöstä. Tilanteessa Kovalainen päästettiin Vettelin eteen, mutta Kovalainen oli huomannut tilanteen ja päästi Vettelin edelleen.

Vettelin mestaruus ei siis vielä varmistunut, mutta se on jo käytännössä varmaa. Ainoa kuljettaja, joka on mestaruustaistelussa vielä mukana, on Button. Eroa on kuitenkin jo 124 pistettä, eli Buttonin tehtävä on mahdoton. Vettelin seuraava mahdollisuus ratkaista maailmanmestaruus on kahden viikon kuluttua Japanissa.

Singaporen GP:n lopputulokset


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: