Glock selvisi säikähdyksellä, Fisichellalle rangaistus - päivitetty 20.07.2008, 22:07

Hockenheimissa rajuun ulosajoon joutunut Toyotan Timo Glock selvisi säikähdyksellä onnettomuudestaan. Säikähdyksellä ei selvinnyt Force Indian Giancarlo Fisichella, jota kisan tuomaristo muistutti rangaistuksella kisan jälkeen.

Glockin ulosajo tapahtui 35. kierroksella, kun hänen oikean takarenkaan ripustus hajosi viimeisen mutkan ulostulossa. Ripustuksen petettyä saksalainen pyörähti radan poikki betonimuuriin, josta hän kimposi takaisin radan toiselle puolelle. Auto lopulta pysähtyi ruohikkoalueelle. Onnettomuuden vuoksi turva-auto jouduttiin kutsumaan radalle.

Syytä ripustuksen pettämiseen Toyota ei pystynyt tuoreeltaan kertomaan. Mitään osumaa ei rikkoontumishetkellä tapahtunut, eikä Glock ajautunut edes ulos radalta, vaan ripustus rikkoontui kanttarin päällä. Glock ei loukkaantunut onnettomuudessa, vaikka hän autosta noustessaan piteli selkäänsä. Glock vietiin kuitenkin sairaalaan tarkastuksia varten ja hän jää sinne yön yli hoitoon varmuuden vuoksi.

Fisichella joutui puolestaan ongelmiin sääntötulkintojen kanssa. Kisan tuomaristo rankaisi Fisichellaa kisan jälkeen 25 sekunnin aikasakolla, koska hän oli ohittanut johtoauton turva-auton ollessa radalla. Ohitus tapahtui, kun kilpailun johtaja oli antanut kierroksella ohitettujen ohittaa johtoauto, mutta Fisichella ei olisi saanut tätä tehdä, vaikka hän oli kierroksella ohitettu. Syynä tähän oli se, että italialainen oli käynyt varikolla turva-auton aikana, jolloin kuljettaja menettää tämän ohitusoikeuden.

Suurta vaikutusta Fisichellan rangaistuksella ei tuloksiin ole. Kisan päättyessä Fisichellan nimi oli 14. sijan kohdalla, mutta rangaistuksen myötä hän tippuu 16. sijalle.

Katso myös:
Hamilton ajoi Saksan GP:n voittoon, Piquet Jr. yllätyskakkoseksi
Saksan GP:n lopputulokset

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.