Bottas kauden avausvoittoon GP3:ssa Nürburgringillä!

Suomen Valtteri Bottas ajoi voittoon Nürburgringin GP3-kilpailussa sunnuntaina. Voitto oli nastolalaisen kauden ensimmäinen.

Bottas starttasi sadekelin kilpailuun kuudennesta lähtöruudusta. Suomalainen nousi kilpailun kärkeen avauskierroksella hyvän lähdön ansiosta ja piti kärkipaikan maaliin saakka. Kilpailussa piti ajaa 15 kierrosta, mutta sadekeli hidasti kilpailua ja 30 minuutin aikaraja tuli vastaan.

Rata oli kohtuullisen märkä alussa aamun sateiden jälkeen. Kisan alettua sade oli tauonnut ja rata alkoi kuivua. Bottas paineli karkuun päästyään johtoon ja ehti kasvattaa eroaan yli viiteen sekuntiin. Radan kuivuttua Alexander Sims ja Nigel Melker alkoivat saavuttaa suomalaista, koska Bottasin Lotus ART ei toiminut niin hyvin kuivuvalla radalla kuin täysin märällä radalla.

Lopulta Bottas ylitti maalilinjan reilun sekuntia ennen Simsiä, joka kävi viimeisessä shikaanissa kovaa taistelua Melkerin kanssa. Osittain Bottasin viimeisen kierroksen urakkaa helpotti se, että Simsin ja Melkerin taistelu, joka hieman hidasti Bottasiin takaa tulevaa kaksikkoa. Myös 30 minuutin aikarajan täyttyminen pelasi Bottasin pussiin, sillä ilman aikarajaa olisi pitänyt ajaa vielä pari kierrosta 15 kierroksen täyteen saamiseen.

GP3-sarjassa ajavat Bottasin lisäksi suomalaisista myös Aaro Vainio ja Matias Laine, mutta he eivät päässeet pisteille. Vainio oli vielä kisan puolivälissä pistetaistelussa, mutta hän sai tuomaristolta varikon läpiajorangaistuksen kolarin aiheuttamisesta Bottasin tallitoverin James Caladon kanssa. Viimeisessä shikaanissa tapahtuneen kolarin jälkeen Calado tippui kauas, mutta hän onnistui lopulta nousemaan kuudenneksi. Vainio oli viidentenä saadessaan rangaistuksen, kun kuusi parasta kuljettajaa saa pisteitä. Lopputuloksissa Vainio löytyy 13. sijalta. Laineen sijoitus oli 23.

Nürburgringin kisan kakkonen, Sims johtaa GP3-sarjaa 34 pisteellä ennen Mitch Evansia, jolla on pisteitä 28. Bottas on pistetaulukossa kuudennella sijalla 25 pisteellä. Vainio on pisteissä kuudentena kahdeksalla pisteellä ja Laineella ei ole pisteitä, mutta taulukosta hän löytyy 27. sijalta.

Bottas ajoi mainiosti jo lauantain osittain märän kelin kilpailussa. Lotus ART siis pärjää sadekelillä hyvin, mutta kuivalla kelillä vauhti ei aivan riitä kärkeen. Jo lauantaina Bottas oli lähellä voittoa, mutta joutui tyytymään silloin kolmanteen sijaan, joka sekin oli hyvä lähdettyään lauantain kisaan 11. lähtöruudusta.

GP3-sarja jatkuu viikon kuluttua Unkarin Hungaroringillä.

Nürburgringin GP3-tulokset

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.