Onko Vettelistä järjestämään jymy-yllätys?

Singaporen GP:ssä Mercedekset jäivät statistin rooliin, kun Sebastian Vettel varasti show'n iltavaloissa. Onko Ferrarista todellista haastetta Mercedekselle vai oliko tämä vain yksittäinen epäonnistuminen hallitseville maailmanmestareille?

Sebastian Vettel ja Ferrari antoivat todellista shokkihoitoa ja järjestivät kauden kovimman yllätyksen toistaiseksi, kun italialaistalli hallitsi Singaporen GP-viikonloppua mennen tullen. Mercedes ei missään vaiheessa päässyt rytmiin mukaan, eikä heillä ollut mitään asiaa paalupaikalle ja voitonmahdollisuudet olivat minimaaliset. Lähinnä turva-auton ansiosta Mercedes kärkkyi pitkään palkintopallisijan tuntumassa.

Mercedeksen selitys Singaporen vaisuudelle olivat renkaat. He eivät omien tutkimustensa mukaan saaneet renkaita toimimaan ja heillä oli ongelmia rengaskuluman kanssa. Näitä ongelmia vaikutti olevan pitkin viikonloppua lähes jokaisella tallilla, mutta vain Mercedeksellä se vaikutti suorituskykyyn näin dramaattisesti, että he tippuivat voittotaistelusta. Esimerkiksi Ferrarin Kimi Räikkönen valitteli pito-ongelmia, mutta siitä huolimatta suomalainen onnistui ajamaan kauden toisen palkintopallisijansa.

Kertaakaan aikaisemmin oikeastaan tämän ja viime kauden aikana ei Mercedekseltä oli nähty Singaporen kaltaista romahdusta. Itselläni heräsi aika-ajojen jälkeen kysymys, johtuuko ongelmat Monzassa käyttöönotetuista uusista rengaspainesäännöistä. MTV:n F1-asiantuntija Ossi Oikarisen mukaan Singaporessa ei rengaspaineilla ole suurta merkitystä, mutta ensi viikonloppuna Japanissa rengaspaineilla on paljon ratkaisevampi rooli.

Japanin GP onkin siitä mielenkiintoinen, jatkuuko Mercedeksen alavireinen suoritustaso vai palaavatkot Toto Wolffin joukot tasolleen. Mercedeksellä ei ole liikaa varaa herpaantua, sillä Sebastian Vettel ei ole hirveän paljon jäljessä sarjan kärkeä. Vettel on vain kahdeksan pistettä Nico Rosbergia perässä ja ero Lewis Hamiltoniin on 49 pistettä. Kisoja on kuitenkin vielä kuusi jäljellä ja vaikka viimeisessä kisassa ei enää tänä vuonna jaetakaan tuplapisteitä, on paljon pisteitä yhä jaossa.

Vettelillä on yllätyksen paikka loppukauden kisoissa. Mitään menetettävää ei saksalaisella ole, sillä ero taaksepäin Räikköseen on suuri ja uskoisin, että tarvittaessa Ferrarilla osataan tallipeli ja Räikkönenkin tietää, miten pitää toimia, jos tarvetta ilmenee. Tuleva viikonloppu näyttää suuntaa, miten mestaruustaistelun käy. Ferrari on ainakin mennyt eteenpäin ja on vakava uhka Mercedekselle, mikäli vain pienikin sauma on. Mercedeksen on syytä ottaa vakavasti Maranellon korskea orhi.

Ferrarilla on kokemusta, kuinka takaa-ajoasemista noustaan ja mennään ohi, kysykää vaikka McLarenilta, Hamiltonilta ja Fernando Alonsolta. Vettelhän voisi ottaa mallia tallitoveristaan vuodelta 2007 ja tehdä Kimit.

Kuka kolmikosta Hamilton, Rosberg, Vettel on vahvimmilla mestaruustaistelussa tänä vuonna? Ota asiaan kantaan kyselyssämme ja voit halutessasi kommentoida mestaruustaistelua kommenttikenttään tähän artikkeliin tai kyselyymme.

Blogia on muokattu 24.9.2015 kello 19:14: Sebastian Vettelin ero Lewis Hamiltoniin on 49 pistettä, ei 43 pistettä. Virheellinen piste-ero on korjattu.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: