Maailmanmestarina kelpaa tötöillä?

Mercedeksen Lewis Hamilton on ollut tällä viikolla otsikoissa, ei kuitenkaan maailmanmestaruutensa vuoksi. Vanha bile-Lewis on nostanut jälleen päätään.

Tällä viikolla on uutisoitu, että Hamilton kolaroi urheiluautollaan Monacossa. Kun asiasta saatiin tarkempaa tietoa, selvisi, että Hamilton oli ollut viihteellä ja lähtenyt väsyneenä ja kostean illan jälkeen auton rattiin. Eikä se iloisesti päättynyt, mutta kaikeksi onneksi ilmeisesti vain peltivaurioilla selvittiin.

Alkoholilla ei ollut osallisuutta Hamiltonin kolariin. Hamiltonille oli tehty puhalluskoe, jossa asia todettiin. Tästä huolimatta ei tällaistä toimintaa voi hyväksyä ammattikuljettajalta, että lähtee väsyneenä rattiin. Mielenkiintoiseksi tilanteen teki sen, että Hamiltonin saapuminen Brasilian GP-viikonloppua varten viivästyi päivällä. Aluksi syyksi ilmoitettiin Hamiltonin sairastuminen flunssaan, mutta näyttää siltä, ettei se välttämättä ollut koko totuus. Todennäköisesti kolarointi Monacossa oli viivästymisen todellinen syy, jota Hamilton sai torstaina selitellä Sao Paulossa.

F1-uransa alkuvuosina Hamilton tunnettiin raikulipoikana, joka tuntui viihtyvän viihteellä ja antoi hänen boheemilta vaikuttavan elämäntyylinsä näkyä myös varikolla. Yksityiselämässään Hamilton eli varsin värikkäästi ja se tuotti välillä ongelmia mm. hänen isänsä ja tyttöystävänsä välillä. Ongelmat yksityiselämässä vaikuttivat myös Hamiltonin ajamiseen ja suoritukset heittelivät britin henkisen hyvinvoinnin kanssa samaan tahtiin.

Muutama vuosi sitten Hamilton sai yksityiselämänsä kuntoon ja muutenkin hän otti ammattimaisemman asenteen F1-uraansa. Se on tuottanut tulosta kahtena viime vuotena maailmanmestaruuden muodossa. Vaikka Mercedes on ollut ylivoimainen auto, on Hamiltonin asenteen muutos auttanut taistelussa Nico Rosbergia vastaan. Etenkin tällä kaudella Rosbergista on tullut täysi vastaantulija, väittää Rosberg mitä tahansa.

Nyt, kun mestaruus on jo Hamiltonin takataskussa, voi Hamilton löysätä ja hieman juhlia. Tämä voi avata mahdollisuuden Rosbergille ja kenties muillekin. Tuntuu kuitenkin siltä, että nämä ovat vain armopaloja kolminkertaiselta maailmanmestarilta. Uskoisin, että Hamilton nollaa kauden päätyttyä ja hän tulee täydessä iskussa jälleen ensi vuonna.

Siinä on muille perässä pysymistä.

Blogia päivitetty 13.11.2015, 20:02: Lisätty tieto, ettei Hamiltonin kolarissa ollut alkoholilla osuutta.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: