Red Bull kiilaamassa Ferrarin edelle?

Espanjan GP näytti välähdyksiä tulevaisuudesta Max Verstappenin voiton muodossa, mutta myös orastavia voimasuhdemuutoksia. Onko Ferrari menettämässä paikkansa Mercedeksen ykköshaastajana?

Red Bull oli erittäin vahva Espanjassa, erityisesti aika-ajoissa. Kilpailussa Ferrari sai kurottua eron umpeen, mutta silti kaksi viikkoa sitten nähtiin Ferrarin kannalta huolestuttavia merkkejä. Red Bull on ottanut Ferraria kiinni ja tietyillä radoilla mennyt ehkä jopa ohi. Tähän asti Ferrari on saanut painetta lähinnä Williamsilta ja tallin menettäessä asemiaan, on Ferrari vahvistanut asemaansa Formula 1:n kakkostallina. Red Bullin shokkihoito Espanjassa kuitenkin herätti todellisuuteen, Red Bull on takaisin kärkitaisteluissa.

On vielä muistettava, että Red Bullilla on tulossa Renaultin uusi moottoriversio kevään ja alkukesän aikana. Ensimmäisenä uuden moottoriversion saavat käyttöönsä jo Monacossa Renaultin emotallin Kevin Magnussen ja Red Bullin Daniel Ricciardo. Kanadassa kesäkuussa myös muut Renault-moottoriset kuljettajat saanevat uuden version käyttöönsä. Vaikka Monaco ei näytä uuden moottorin kaikkea potentiaalia, on se ilmiselvä uhka jo nyt Ferrarille.

Kilpailun kiristyminen on katsojien kannalta tietysti hyvä asia, tulee enemmän tapahtumia radalle. Monacon kaltaisella radalla, jossa yleensä sattuu ja tapahtuu, on myös sattuman vaikutus suuri. Ferrarin on oltava huolellinen, ettei käy Espanjan kaltaista virhettä, jolloin epäonnistuneen aika-ajon takia käytännössä menetetään kisan voitto, kun Mercedekset olivat kilkanneet toisensa pois kisasta. Toivotaan, että Ferrarilla ollaan selvitetty Espanjan GP:n aika-ajojen ongelmat.

Joka tapauksessa Mercedeksen takana on odotettavissa mielenkiintoinen kesä Formula 1:ssä. Takaa tulevista myös McLarenin odotetaan nousevan lähemmäs kärkeä, jos ainakin tallijohdon puheita on uskominen. McLarenin tallipäällikkö Eric Boullier uhosi MTV Sportin siteeraamassa Autosportin haastattelussa tallin olevan Ferrarin edellä Monacossa. Ihan tällaiseen en usko, mutta McLaren on varmasti tulossa ja aiheuttanee jossain vaiheessa Ferrarillekin harmaita hiuksia.

Mielenkiintoinen Monacon viikonloppu on alkamassa. Onnistumisen takeena on, että kuljettajat pääsevät ajamaan mahdollisimman paljon. Seinäosumisia on vältettävä ja toivottava myös teknisistä ongelmista vapaata viikonloppua. Yksi sudenkuoppa mihin ei voi itse aina vaikuttaa, ovat keltaiset ja punaiset liput, jotka voivat pahimmillaan pilata vaikkapa nopean aika-ajokierroksen. Monaco on kuitenkin Monaco ja näiden reunaehtojen mukaan on vain elettävä.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: